• Sasso122

    IVF vintern 2018/2019

    Hallå! 

    Hoppar in här :)

    Vi har två avbrutna behandlingar och 2 misslyckade återföringar (på 2 försök) i bagaget och har precis påbörjat vårt 3:e och sista landstingsfinansierade försök.

    Till skillnad från våra tidigare försök ska vi köra det långa protokollet denna gång och jag började spraya med Synarela igår. Hoppas innerligt att jag svarar bättre på det långa protokollet och att det är tredje gången gillt! :)

    Någon här som har haft bättre resultat med det långa protokollet jämfört med det korta?
  • Sasso122
    Sommar15 skrev 2019-01-14 11:32:33 följande:

    Är det bara jag som mår skit av sprutorna? Har tagit menopur i 4 dagar nu o är supertrött, seg och mår illa. Det stör mig inte precis, är ju värt det om det funkar, men ni andra verkar må bättre! Vul på onsdag så har ingen aning om effekten de haft än.


    Näe, jag känner mig också väldigt trött och har huvudvärk (vilken antagligen beror på sprayen jag tar). Börjar även känna mig svullen och öm i nedre delen av magen. Ska också på VUL på onsdag. 
  • Sasso122
    FrökenLängtan skrev 2019-01-14 19:10:27 följande:

    Hej! Jag hoppar in här och hoppas ni kan hjälpa mig i mina tankar...

    Jag är helt hopplöst nyfiken av mig, och tänkte lite spontant idag att jag skulle ta ett grav.test för skojs skull. Självklart räknade jag med att det skulle visa negativt, är ju bara på ruvardag 3. Men testet visade efter en lång stund (då jag tillochmed glömt bort testet och gick tillbaka för att titta) att det var två, om ett mycket svagt, streck?!

    Alltså är det ens möjligt, eller kan det vara missvisande? Vågar såklart inte lita på detta test, men undrar om någon har erfarenhet av detta? Glad


    Det skulle ju kunna bero på Ovitrellen som kan ge positivt resultat i 10 dagar efter du tagit den. Jag skulle avvakta några dagar och testa igen. 
    Håller tummarna för fortsatt plus :)
  • Sasso122
    MysanLM skrev 2019-01-14 19:54:00 följande:

    Vi var på första ultraljudet idag efter sprutor i 6dagar. Men ska öka dosen bemfola till max och sen nytt ultraljud på fredag och förhoppningsvis äggplock nästa måndag. Tycker fyremadel sprutan är jobbigast, har fått några blåmärken. Någon annan som fått ändra dosering innan äggplock?


    Jag har också fått ökad dosering innan äggplock. Får känslan att det är ganska vanligt att göra så. Fick också blåmärken av Fyremadel sprutan så känns lite skönt att slippa den den här gången med det långa protokollet
  • Sasso122
    CrookedTail skrev 2019-01-14 20:25:08 följande:

    Hej hej, hoppar in här i tråden nu!

    Jag är inne på tredje dagen med Bemfola, på onsdag börjar jag med Fyremadel. Trots att vi under utredningen bedömdes som ?oförklarligt barnlösa?, så berättade de vid första besöket att de misstänkte att jag hade låg äggreserv. När de började prata om äggdonation blev jag jätteledsen. Läkaren tyckte ändå att vi skulle göra ett försök med egna ägg först. På fredag ska jag på första UL för att se om det kan bli några ägg.

    Vi har försökt i tre år och har ett MA bakom oss sedan tidigare.


    Förstår att du blev ledsen, lider med dig. För mig uppdagades det efter två avbrutna behandlingar att jag troligtvis hade reducerad äggreserv, vilket inte hade nämnts varesig under utredningen eller vid första besöken hos kliniken. 
    Hoppas på att det går vägen för er trots lågt amh. Hur mår du av sprutorna så här långt?
  • Sasso122
    CrookedTail skrev 2019-01-15 05:50:46 följande:
    Hur lågt AMH hade du? Och vad blev planen efter den andra avbrutna behandlingen? Än så länge känner jag inget alls av sprutorna, men det kanske man inte gör om det inte blir några ägg? Däremot har jag extrem sprutfobi, så det är lite jobbigt med sprutorna. Min sambo är tålmodig!
    Jag har 1,4. Efter den andra avbrutna behandlingen (på grund av endast 1 äggblåsa) så bytte dem hormoner från Bemfola till Elonva och Menopur vilket jag svarade mycket bättre på och sist fick jag ihop 6 st äggblåsor. 
    För mig har det tagit 5-6 dagar innan jag har börjat känna något men det är ju väldigt individuellt. Så att du inte börjat känna något ännu tycker jag inte är något som du ska oroa dig för. 
    Är också väldigt spruträdd så det är min sambo som ger mig injektionerna. Tar du dem själv?
  • Sasso122
    Sommar15 skrev 2019-01-15 07:31:53 följande:
    Ok! Ja du kör väl långa med sprayen? Skönt med vul imorn så man vet om det funkar! Hade ni avbrutit innan? Var det korta då? Massa lycka till på vul imorn!
    Ja, kör långa protokollet för första gången. Håller med, ska bli skönt med VUL imorn men samtidigt nervöst eftersom det är första gången med långa. 
    Vi har fått avbryta våra första två behandlingar på grund av att jag endast hade 1 äggblåsa. Till den tredje behandlingen bytte man hormoner från Bemfola till Elonva och Menopur vilka jag svarade bättre på så vi körde samma hormoner även fjärde försöket. Alla dessa var med det korta. Anledningen till att vi bytte till det långa den här gången var att mina äggblåsor växte så ojämt. 
    Massa lycka till själv på VUL:et imorn!! Vi får uppdatera varandra efteråt :)
  • Sasso122
    CrookedTail skrev 2019-01-15 20:43:50 följande:
    Aha, jag ligger på låga 0,36. Men de såg ändå omogna äggblåsor på UL vid första besöket så jag håller tummarna för att det blir några stycken i alla fall. Jag tar oxå Bemfola nu, men som jag förstod det kommer vi bara att göra ett försök, om inte det funkar föreslog läkaren att vi går vidare direkt med äggdonation, men jag har lite svårt att acceptera den tanken även om läkaren säkert har rätt.

    Nä, fy, sambon tar sprutorna! Jag kan inte ens titta när han tar dom och har svårt att ligga still. Bemfolan är ändå snäll, imorgon börjar vi med Fyremadelen, den gör mig ännu mer nervös när jag läser om alla som får blåmärken av den!
    Håller också tummarna för att det blir några ägg för er <3
    Man tycker att läkaren borde ha rätt. De sitter ju på erfarenheten, men förstår att det är svårt att acceptera att gå på äggdonation redan efter ett försök. Förhoppningsvis funkar behandlingen för er och om inte så kanske ni får ta en ny diskussion med läkaren. 


    Samma här, kan inte titta på, haha. Har aldrig fått blåmärken av Fyremadelen. Jag ogillar mer att det svider efter injektionen och att huden blir lite irriterad. Men det går över efter en liten stund så tycker inte att du ska oroa dig :)
  • Sasso122

    Deppigt just nu :( Var på första VUL imorse och det var endast 3 äggblåsor med bra storlek. Fanns 2 till mindre som med mycket tur kan hinna växa till sig. Vet att 3 är bättre än noll och att det bara behövs ett guldägg men blev så besviken då jag hoppats på att långa protokollet skulle ge fler än vad det korta hittils har gjort :( Nytt VUL på fredag.

  • Sasso122
    CrookedTail skrev 2019-01-16 21:58:41 följande:
    Nej, vad tråkigt när du fått fler innan :( Blev det samma sprutor med det långa protokollet, eller blev det ännu en ny sort? Håller tummarna att det går vägen med något av de tre äggen!
    Ja, det var nog det som gjorde mig så besviken. Idag känns det bättre när jag har fått smälta det lite. Man bytte ut en spruta (Elonva) pga att den inte tillverkas längre och behöll den andra (Menopur).  
    Tack! :) Ja, det räcker ju faktiskt med ett ägg så försöker intala mig det. 
    Hur har det gått med Fyremadelen?
  • Sasso122
    Hedblomster skrev 2019-01-17 09:06:10 följande:
    Åååh vad tråkigt, förstår att du känner dig besviken :( hoppas några fler hunnit växa till sig på fredag!
    Ja, det hoppas jag också. Den värsta besvikelsen har lagt sig och det börjar sjunka in att jag troligtvis inte kommer få ihop så många fler ägg än 4-6 st/behandling med mina förutsättningar (reducerad äggreserv). Utan ska vara glad att det blir så många (mina första två behandlingar blev det bara 1 ägg/behandling)

    Troligtvis äggplock för mig också på måndag :)
  • Sasso122
    Hedblomster skrev 2019-01-17 10:23:56 följande:

    Ni som gjort äggplock förut, hur mådde ni dagen efter? Kunde ni jobba som vanligt?


    Jag har mått bra dagen efter båda mina äggplock och har kunnat jobba som vanligt. Har dock ett väldigt stillasittande jobb så kan vara annorlunda om man har ett väldigt fysiskt jobb.   
  • Sasso122
    Hedblomster skrev 2019-01-18 08:31:39 följande:

    Vad har ni andra fått för instruktioner inför äggplock? Jag har bara fått en tid att dyka upp och att jag inte behöver fasta utan får äta en lätt frukost, men har sett andra få instruktioner att de ska fasta samt vara nyduschade med parfymfria produkter osv. Jag hade inte precis tänkt ha parfym haha men vet inte om min duscholja är helt parfymfri och har ju lotion med doft och deo. Hade tänkt duscha kvällen innan eftersom vi ändå har lite mer än två timmars restid på morgonen men det kanske är fel? Ska jag köpa allt parfymfritt innan kanske?


    Instruktionerna jag har fått är att jag får äta en lättare flytande frukost senast nån timme innan vi ska vara på plats och att vi inte ska ha parfym på oss. Jag har inte behövt vara nyduschad men har väl ändå duschat kvällen innan men använt mitt vanliga parfymerade schampoo, balsam,  duschtvål och bodylotion. Har också använt min vanliga deodorant. När jag genomgick min hysteroskopi var det helt andra instruktioner men det är för att det klassas som en riktig operation. 
  • Sasso122
    Har varit bortkopplad härifrån i några dagar nu. Natten mot lördag fick jag det fruktansvärda beskedet att min brors fru och deras ofödda barn hade dött. Känns fortfarande overkligt och kommer ta ett bra tag för det att sjunka in...

    Var osäker på om jag skulle orka med äggplock och eventuell återföring men bestämde till slut för att fortsätta behandlingen och i måndags plockades 4 ägg varav 2 blev befruktade och återfördes idag. Så mitt i all sorg ruvar jag nu på 2 st 2 dagars embryon vilka läkaren sa såg mycket fina ut :)
  • Sasso122
    CrookedTail skrev 2019-01-24 19:32:46 följande:
    Åh fy vad hemskt!! Jag beklagar verkligen! Förstår att det är svårt att ta beslut i en sådan situation, men det bästa är kanske att fortsätta som vanligt, precis som det låter som att du gör.
    Tack så mycket! <3 
    Känner att vi tog rätt beslut, särskilt om det skulle gå vägen den här gången:)

    Såg att inget av dina ägg blev befruktade :( Lider verkligen med dig. Mina två första behandlingar fick ju avbrytas för att det bara blev en äggblåsa så vet hur tungt det är att gå igenom alla sprutor vad som känns som helt i onödan. Sen var ju du tvungen att även gå igenom ett äggplock... :( 
    Mitt råd är att sörja och smälta det här och sen känna efter om/när ni är redo att göra ett nytt försök <3
  • Sasso122
    Wictoria90 skrev 2019-01-25 10:59:23 följande:
    Beklagar verkligen och skickar massa styrkekramar och omtanke härigenom <3
    Tack så jättemycket!! <3
  • Sasso122
    Hedblomster skrev 2019-01-26 12:21:50 följande:

    Nu har vi varit på får första återföring! Ett femdagars till oss, två till frysen och fyra som odlas vidare till imorgon! Förväntningarna är skyhöga och vi hoppas så mycket. Men känns skönt med två i frysen som "reserv".


    Vad spännande!! Och kul med några till frysen också!! :)
    Håller tummarna för att det går vägen för er <3
  • Sasso122
    Mect skrev 2019-01-28 13:28:30 följande:
    Nu är det på plats! Testdag 10/2...
    Vad spännande! :) Jag har testdag 9/2. Känns som en evighet till dess...
    Håller tummarna för att det går vägen för oss båda! :)
  • Sasso122
    Längtar2019 skrev 2019-03-20 20:14:34 följande:

    Jag tror att vi kommer att ha exakt samma behandling då ärdetminturnu. Jag googlade och det verkar som om elonva och bemfola tillhör samma läkemedelsgrupp. Jag ska ta engångsdos av elonva och sedan 150 mg menopur om jag inte minns fel. Följs gärna åt under tiden. Jag sätter igång på fredag. Kram


    Hejsan,
    Jag har en fråga, jag har fått informationen från min klinik att Elonva inte längre finns tillgängligt och har de två senaste försöken fått använda andra hormoner. Har svarat bäst på Elonva tillsammans med Menopur så vill gärna fortsätta med den kombinationen. Men du använde alltså Elonva detta försök, stämmer det? Dina läkare har inte sagt något om att den ska sluta finnas?

    Håller tummarna för att ditt äggplock går bra och att det blir många befruktade ägg :)
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019