• Percafluviatilis

    IVF vintern 2018/2019

    Hoppar in här men vet inte hur mycket jag kommer skriva ännu. Varit med i IVF hösten 17 och sedan varje säsong fram till nu. Alla i trådarna har lyckats utom jag tror jag och det börjar kännas riktigt tungt efter att hela 2018 bestått av IVF. Fem behandlingar och fyra återföring men fortfarande ingen graviditet. Nu har vi tre frysta embryon som vi ska sätta in men vi vet ännu inte riktigt när då vi är helt slut och behöver en liten paus. Jag ska göra hysteroskopi i mitten av januari är det tänkt men tvekar just nu lite pga att jag fick en läkare jag inte känner mig trygg med. Samtidigt vill jag bara ha det gjort så vi kan hitta eventuellt fel och åtgärda det eller kunna sätta en månad för återföring så vi kan få en fast hållpunkt och släppa allt fram till dess. Usch för denna resa alltså.

  • Percafluviatilis
    Jooosen skrev 2018-12-25 12:10:20 följande:

    Hej! Vi har stött på varandra i flera trådar, tyvärr. Vad innebär exakt en hysteroskopi? Vi har endast gjort två insättningar men börjar redan tvivla på om min kropp någonsin klarar av att få ett embryo att fästa. Känns som min kropp inte vill vara gravid på något lustigt vis... detta är så jävla jobbigt. Jag pallar inte längre umgås med mina vänner som har bebisar. Går inte. Just nu känner jag bara att jag kanske skulle behöva en paus från allt. Har de hittat något som Orsakar er barnlöshet? Massa kramar till dig!


    Ja, tyvärr :( Jag vet den känslan. Haft den sen första insättningen.. Men samtidigt tänker jag att många kanske har svårt att tro att det någonsin ska funka. Särskilt om man "inte ens" haft ett missfall eller kemisk. Jag klarar inte heller av gravida eller småbarn. Inte en chans. Träffade en gravid ikväll på en julfest och kunde inte ens titta på henne. Kramade henne som hej och gick sen till en annan del av rummet...

    Hysteroskopi är kameraundersökning av livmodern! Vet inte om jag ska hoppas på att de hittar något eller att allt ska se bra ut.. Vi har många olika problem. Få och slöa spermier, få ägg och stopp i ena äggledaren. Ni är oförklarligt va?
  • Percafluviatilis
    Jooosen skrev 2018-12-26 19:57:13 följande:

    Okej, är det du själv som givit förslag på att göra en sån? Skulle oxå vilja kolla det. Gör du det via kliniken eller på egen hand? Förstår dig. Det är så oerhört känsligt... för mig känns äggdonation och adoption fortfarande otroligt långt borta. Precis. De har inte hittat något fel. Därför har jag fått för mig att det kanske är nåt knas med livmodern... kram


    Vi bad om det inför sista landstingsförsöket men läkaren gjorde då en till spolning och sa att det finns inget som indikerar att något är fel och jag har låg äggreserv så han tyckte inte vi skulle slösa tid på att köa till hysteroskopi. Lyssnade på honom och den återföringen (fjärde) funkade inte heller. Nu har vi ju våra tre frysta hos privat klinik kvar och jag frågade därför där om jag kan få göra hysteroskopi genom dem och det kunde jag. Hon sa dock samma, att de troligen inte kommer hitta något, men att de kan göra det för att lugna mig. Den görs då via deras systerklinik och det går via landsting som jag förstått det så vi behöver inte betala. Jag tycker du ska fråga men jag tror du kommer få nej fram tills ni giort två ivf om det inte finns något särskilt som indikerar konstigheter. Men stå på dig! Ibland kan man ju ha tur. Var i Sverige går ni?
  • Percafluviatilis
    CrookedTail skrev 2019-01-14 20:25:08 följande:

    Hej hej, hoppar in här i tråden nu!

    Jag är inne på tredje dagen med Bemfola, på onsdag börjar jag med Fyremadel. Trots att vi under utredningen bedömdes som ?oförklarligt barnlösa?, så berättade de vid första besöket att de misstänkte att jag hade låg äggreserv. När de började prata om äggdonation blev jag jätteledsen. Läkaren tyckte ändå att vi skulle göra ett försök med egna ägg först. På fredag ska jag på första UL för att se om det kan bli några ägg.

    Vi har försökt i tre år och har ett MA bakom oss sedan tidigare.


    Fy vilken chock :( Vi fick besked om lågt amh vid utredningen. Jag hade då 0,9 och var 27. Man tog ett till för att dubbelkolla och det nya visade då 0,5... Senare har det dock ökat till 1,58 och äggstockarna har en del blåsor. Det spelar dock ingen roll när kroppen inte vill svara så bra på sprutorna vilken min inte gjort. Jag vill bara skicka lite hopp till dig. Vi har fått ut som mest fem ägg och som mest tre befruktade. Vid ett av våra fem försök fick vi bara ut tre ägg men alla befruktades och överlevde till återföring (och frysning). Detta är en av våra behandlingar, vi har även gjort sådana som resulterat i noll befruktade. Så det kan variera mycket. Ge inte upp förrän läkarna säger det! Kram
  • Percafluviatilis
    CrookedTail skrev 2019-01-15 10:31:35 följande:

    Ja, det var lite som en käftsmäll. Vi har ju lyckats spontant en gång (även om det inte gick hela vägen), så att det inte skulle finnas ägg fanns ju inte alls med i tankarna.

    Konstigt att AMH kan ändras så med tiden eller?? Hur långt har ni kommit nu?

    Tack för peppen, är så nervös inför UL!


    Det är ju ett gott tecken att ni lyckats spontan en gång :) Håller tummarna för er!

    Ja, men det kan variera i cykeln och lite pga andra faktorer också. Vi har tyvärr inte kommit sån långt egentligen. Vi har gjort fem ivf och fyra återföringar (fem embryon) utan att lyckas. Fick en kemisk graviditet på andra återföringen. Imorgon ska jag göra hysteroskopi och sedan ska vi besluta utifrån det när vi ska göra nästa återföring. Vi har tre embryon i frysen.
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019