• LottaU

    IVF vintern 2018/2019

    melissa8601 skrev 2019-01-31 17:36:11 följande:

    Åh vad spännande :) Vi fick testdag fredag 15/2 men kommer definitivt testa innan. Tänkte testa rd8 och framåt, lite tidigt men något ska en ju fördriva tiden med! När tänkte du börja tjuva?


    Åh, en hel helg innan oss! :)

    Jag har redan testat för att se hur starkt utslag ovitrelle gav på stickorna och hålla koll på att den går ur kroppen. Tänkte nog testa ca varannan dag beroende på hur det ser ut. Testar du varje dag efter rd 8? Jag köpte ett 20-pack så har massa stickor att leka med. :)

    Håller tummarna för oss båda!
  • LottaU
    Hedblomster skrev 2019-01-31 17:45:39 följande:

    8/2 så imorgon bara en vecka kvar... Jag har ju alltid testat tidigt när vi försökt naturligt men jag vet att sambon skulle bli sååå besviken på mig om jag testade utan honom nu när vi gör ivf och han vägrar testa tidigt. Får se om jag får mens på måndag eller inte!


    Hoppas ingen mens! Tar du lutinus?

    Vad jag förstår så kan det fördröja mensen, men vet inte hur mycket? Sist vi gjorde äggplock blev det ingen återföring och då kom mensen 9 dagar efter äp, vet inte hur jag skall räkna bim nu. :)
  • LottaU
    carola18 skrev 2019-02-01 07:51:54 följande:

    Ännu ett neg test. 2 veckor efter äggplock beräknad mens i helgen testdag 5/2 så känns som det borde visat något idag...


    Hoppas så att mensen håller sig borta!
  • LottaU
    CrookedTail skrev 2019-02-01 08:09:13 följande:

    Jag lämnar denna tråden nu då IVF inte verkar vara lösningen för oss. Jag är så fruktansvärt ledsen och tycker livet är så sjukt orättvist. För 2,5 år sedan lämnade jag en mammagrupp här på FL för att jag fick missfall. Misslyckande på misslyckande. Hur ska man orka?

    Läkarna har rekommenderat oss att inte fortsätta med IVF då chansen att lyckas är minimal. Jag försöker nu att acceptera att äggdonation verkar vara vårat nästa steg, men jag kan inte. Jag vill ha en mini-me, jag vill ha ett barn som är hälften mig, hälften min sambo. Jag kan inte släppa det. 

    Jag önskar er alla här lycka till med era försök, men att se en efter en här plussa gör för ont. 


    Så ledsen att höra. :( Styrkekram!

    Förstår att det känns jobbigt att läkarna säger så.

    Du bad inte om några råd, så sluta läs här om du inte vill ha några.

    .

    .

    Visst gjorde ni landstingsfinansierad ivf? Är det så att ni inte får göra fler om läkarna rekommenderar er att inte göra? Annars, bara om ni orkar, kanske det kan vara värt att testa igen? Jag har gjort 2 försök på maxdos i höst/vinter och fick ut 8 ägg totalt, med enbart ett befruktat trots ICSI och PICSI på 4 ägg var. Vi har manlig faktor, därav icsi, men jag får aldrig många ägg.
  • LottaU
    Hedblomster skrev 2019-02-01 12:46:36 följande:

    Ja det gör jag! Vet att lutinus kan stoppa mens också... Jag räknar dock bim som 14 dagar efter äggplock eftersom jag brukar ha mens 14 dagar efter ägglossning haha. Men tror inte att jag automatiskt är gravid om mensen inte kommer... Men nu har sambon sagt att vi kanske kan testa tidigare än testdag men jag vet inte om jag vågar längre!


    Spännande! Jag ser hellre ett minus på stickan än att via mens förstå att det inte tagit sig. Men förstår att alla inte funkar så. :) Håller tummarna för er hur du än väljer att göra!
  • LottaU
    melissa8601 skrev 2019-02-01 13:46:47 följande:

    haha, tiden går verkligen så långsamt.

    Ja efter RD8 blir det nog varje dag till RD12. Har jag inte 2 strecck då så kommer jag räkna det som negativt och inte testa igen förens på testdagen.

    Har du fortfrande steck efter ovetrellen? Dag 6 nu va på den?

    Håller också tummarna :)


    Jo, har ett svagt streck fortfarande. Förra gången jag gjorde återföring testade jag 7 dagar efter ovitrelle första gången, och då hade den redan gått ur kroppen. Därför jag testar så tidigt nu. :) Plussade svagt dag 10 och tydligt dag 11 efter ovitrelle, alltså rd 7 och 8 med 3-dagars.

    Åh, tiden går verkligen sååååå långsamt! Tänk att somna nu och vakna om en vecka! Drömmen :)
  • LottaU
    CrookedTail skrev 2019-02-01 14:25:47 följande:

    Ja, via landstinget. Jag fick oxå maxdos, fick ut 3 ägg, 1 blev befruktat, men delade inte på sig. Läkarna anser att både kvalitén och kvantitén är för låg för att vi ska lyckas. Vi får göra ett till om vi vill, men just nu känns det helt meningslöst då oddsen är så små. Och läkarna försöker verkligen övertyga oss om att inte slösa mer tid på detta, utan gå direkt på ÄD.

    Jag vet inte hur jag ska göra. Om jag inte gör ett försök till så kommer jag troligtvis att ångra mig hela livet, men det känns ändå så meningslöst att gå igenom hela proceduren igen när det är typ 0% chans.

    Kom du till ruvning på ditt ägg?


    Ok, jag förstår. Låt det kanske ta lite tid att landa och ladda om.

    När vi gjorde ivf2 i november och det såg dåligt ut på ul försökte jag närma mig tanken med ÄD, och ännu mer då det inte blev nån återföring (inget befruktat av 4 ägg, fast tror 2 av dem var omogna). Vi kände ändå som du skrev, att om vi inte gör ett försök till så kommer vi alltid ångra oss/undra hur det skulle gått. Vi bytte till långt protokoll och kunde köra direkt på nästa cykel. Sprutade tre veckor efter nedregleringen (ist för normala två) men fick ändå 4 ägg. Det enda som befruktades ruvar jag just nu.

    Det kan gå hur som helst, kanske måste vi möta ÄD-tankarna igen. Men just nu försöker jag tänka att 1 av 6 ägg blir bebis. Ivf1 fick de ut 6 ägg och det enda som delade sig bra blev vår son. Naivt, ja. Men hoppet är det enda jag har just nu.

    Och jag hoppas att ni får en chans till barn hur det än blir. Det finns olika hormorner att byta mellan och olika protokoll, men kanske är det skönt att landa i ett ÄD-beslut. Var snäll mot dig själv och följ magkänslan. :)

    Har läkarna pratat med er något om kö för ÄD och sånt?
  • LottaU
    Hedblomster skrev 2019-02-01 13:26:15 följande:

    Jag har också alltid tänkt hellre negativt test först för jag vill kunna välja när jag ska sörja, vill inte gå på jobbet och så plötsligt kommer mensen tex! Men nu blev det så läskigt... Men jag ska åka och köpa test i alla fall och jag vet att om test finns hemma kan jag inte hålla mig, haha. Men vet inte om det är för tidigt redan imorgon...


    Jag har så dålig koll. Plussade på rd7 med 3-dagars, men vissa har ju lägre hormonnivåer och det är ju olika med vilken sticka en använder osv osv. :)

    Håller tummarna! Dela gärna med dig om du testar.
  • LottaU
    CrookedTail skrev 2019-02-01 19:11:34 följande:

    Vad skönt att få komma till ruvning iaf. Hoppas att det får sitta kvar!

    Ja, de sa att kötiden är 2 år i Sverige och att om jag går vidare med ett andra IVF så kommer jag att hinna bli för gammal för att ställa mig i kön (fyller 38 om en månad). Så via landstinget är det antingen IVF 2 eller ÄD som jag har att välja mellan, kan inte välja båda. Men vi vill ändå inte göra ÄD via landstinget pga kötiden, vi kör utomlands i sånt fall.


    Tack!

    Åh, detta med åldersgränser också! Vi är nog lika gamma, jag blev 38 för en dryg vecka sedan. Ok, men då är det iaf inget att fundera på där.

    Hoppas ni hittar en bra lösning som funkar för er!
  • LottaU
    melissa8601 skrev 2019-02-01 19:43:40 följande:

    Verkligen! Somna och slippa fundera och googla :p

    Kanske ska testa imorgon ändå och se om sprutan gått ur. Kan ju vara bra att veta säkert om ett plus skulle uppenbara sig lite senare :)

    Och på måndag samtal om något av våra 9 befruktade överlevt odling + frys. Lite nervöst.


    Har du hört nåt om frys? 9 befruktade låter ju som en bra start iaf! :)
  • LottaU
    regina87 skrev 2019-02-02 15:40:49 följande:

    Hej allihopa! På tisdag är det dags att börja med långt protokoll. Nässpray 2×3 per dag. Hur tycker ni andra att det har gått att göra långt protokoll?


    Tyckte det funkade bra med nässpray, trots att jag normalt har problem med näsblod av vanliga nässprayer. Hade svårt att komma igång efter, så sprutade i tre veckor för att få något alls att plocka. Men är svårstimulerad med korta också. :)

    Har ni gjort korta innan?
  • LottaU
    Loviisa89 skrev 2019-02-04 17:16:19 följande:

    Gjorde vår första FET idag, så nu har vi en frysis p0 bakning. Testdag 18/2, hoppas så att det ska funka denna gången :)


    Hoppas det blir ett positivt test för er! Samma testdag fast jag ruvar på en 2-dagars. :)
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019