Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Du som har två söner men ingen dotter

    Nej, din väninna pratar dumheter. Vi har två söner och min fru hade inte varit lyckligare om vi haft en eller flera flickor istället. Dessutom är pojkar lättare att hantera när de kommer i puberteten, de är inte så utagerande som flickor.

  • Tecum
    Anonym (Anna) skrev 2018-11-24 10:41:02 följande:
    Samhället i Sverige som ung kvinna idag är sämre än någonsin. 
    Motivera! Vad var bättre för 50 och 100 år sedan?
  • Tecum

    En orsak till att du inte hörde talas om våldtäkter var att kvinnor inte anmälde då de dels fick dåligt rykte och blev skuldbelagda mer än idag, dels för att gärningsmannen i allmänhet gick fri. Våldtäkt var tillåten inom äktenskapet.
    Jag gick i skolan på 60- och 70-talet och visst tafsades det på flickor. Om det är mer eller mindre idag vet jag inte med det förekom frekvent och ingen brydde sig. 
    Du var modigare eller mer omedveten då, men mörka platser var inte ofarliga för flickor då heller. Sen har du rätt i att det blivit värre med invandringen i kombination med en sämre och svagare polis som aldrig finns ute på fältet.

    Men flickors möjligheter och rättigheter då? Ingen är tvungen att gifta sig, det finns barnomsorg även för ensamma mammor, kvinnor har utbildning, jobb och är i allmänhet ekonomiskt oberoende av en man. Allt detta, betyder det inget i förbättringsväg?

Svar på tråden Du som har två söner men ingen dotter