• SherreMol

    Nya BIM januari 2019

    Hej Allihop!

    Hoppar in här jag också :) Jag är 36 år och min man är 30 år. 3:dje försöket.

    Fick positivt ägglossningtest idag. Vi har myst på i fredags, söndags och idag. Ska fortsätta mysa på resten av veckan. Brukar aldrig få positivt test såhär tidigt. Min cykel varierar från 30-35 dagar. Nån mer som har en väldigt varierande menscykel?

    Hoppas på ett plus för oss alla :D

  • SherreMol
    Förstabarnet33 skrev 2018-12-25 16:47:31 följande:

    Jag hoppar in här också, bim 8/1. Detta blir vårt tredje försök efter missfall i v.18 i augusti.


    Vi har BIM samma dag ^^ Lycka till! Hoppas januari blir månaden för oss alla :D
  • SherreMol
    Anonym (Anonym93) skrev 2018-12-26 21:34:59 följande:

    Hej! Jag har också varierande cykel mellan 35-41 dagar! Tror dock min ägglossning strular, men jag vet inte säkert. Har varit utan p-piller i 6månader nu bara! Tempar du eller hur håller du koll på ägglossning?


    Min brukar ligga mellan 29-35 dagar när det skiljt sig som mest. Jag kollar via ägglossningtest men håller även kolla på mina flytningar.

    Blir dyrt i längden med clearblue digitala ägglossningtester, så jag kör med testlagrets billiga ägglossningtest och från CD 11 fram till jag får positivt. När jag börjar ana att testet börjar bli positivt så använder jag mig av de digitala ägglossingstesterna. Då håller de digitala testerna i 3 cyklar istället för en enda cykel :)

    Använder även appen women log som en liten extra hjälp, då man kan se hur ens cyklar har sett ut tidigare och se vilka lutealfas man har. Jag ligger på 12-13 dagar.

    Har du fått några positiva ägglossninstest eller trampar du?
  • SherreMol
    Ereya skrev 2018-12-28 09:46:35 följande:

    Alltså... Jag vaknade i morse av mensvärk. På ÄL +11 drygt. Och kände efter mellan benen och jag har trådigt sekret! Kan bygga broar till Finland! Vad är det här? Någon som haft liknande? Har jag ägglossning NU?! På dag 25!! Fattar inget!!!


    Har du fått positivt ÄL test tidigare i denna cykeln ? Hört att man kan släppa två ägg per cykel. Kan ju vara nåt sånt ^^
  • SherreMol
    Jojjans skrev 2018-12-28 14:14:48 följande:

    Om man släpper 2 ägg så är det inom loppet av 24 timmar, för så fort ett ägg släppts så ökar progesteronet vilket gör det omöjligt för fler ägg att mogna. Däremot kan man ju få positivt äl-test utan att kroppen sen lyckas släppa ett ägg, då kan det bli en ny LH-stegring senare istället och då kan ett ägg släppa då istället.


    Tack för informationen, men allt det vet jag redan. Därför jag frågade hon fått positivt ÄL test tidigare i cykeln. Menade att det kan vara en väldigt sen ÄL och längre cykel ;)
  • SherreMol
    Anonym (Anonym93) skrev 2018-12-28 19:01:35 följande:

    Jag förstår dig! Det är tråkigt att lägga för mycket pengar! Just nu så tempar jag bara och har gjort i 3månader, har inte orkat köra med ägglossningstester ännu! Men natural cycles har bara hittat 1ägglossning hittills!


    Kan faktiskt rekommendera ÄL tester. Jag börjar gå i tankar att börja tempa, kan ju aldrig skada att göra både ÄL test och tempa :D

    Hur många månader har ni försökt? Jag är inne på mitt 3:de försök denna månaden. Fast vi försöker ha sex varje till varannan dag heöa månaden. Mindre chans att missa ÄL men otroligt jobbigt hahahaa
  • SherreMol
    Jojjans skrev 2018-12-28 20:54:27 följande:

    Tempa är det bästa beslut jag tagit, känns som att jag aldrig behöver tvivla på konstig äl osv längre :) mycket mer tillförlitligt än äl-tester (även om testerna är ett bra komplement vid tempning)


    Hört väldigt bra saker om det! Nu blir det bara att läsa på exakt hur det görs och köpa till korrekt termometer :D

    Har du några tips att ge till en temp nybörjare? ^^
  • SherreMol
    Anonym (Anonym93) skrev 2018-12-28 21:26:11 följande:

    Får kanske testa ägglossningstest nästa månad! Tempa funkar bra, men man måste ju vara konsekvent och det är inte min starka sida dessvärre , så det blir lite knasigt ibland!

    Jag slutade med p-piller i juni, men jag har ju långa cykler så jag tror detta blir vårt 5e försök :) ! Jag har en känsla av att jag kanske är gravid, jag brukar verkligen inte känna symptom alls, men nu har jag haft ont i brösten i flera dagar, molvärk och är kissnödig mer än vanligt! Jag har högre temp än jag brukar och jag har inte haft något direkt PMS denna månaden- vilket jag brukar! Men - en annan del av mig tänker att jag inbillar mig bara :D märkligt att man inte kan lita på sin kropp!

    Vi har bara haft sex när vi känner för det, men normalt sett blir det ändå 2-3 gånger i veckan! Man vill ju inte missa såklart! :D


    Kan tipsa om testlagrets ÄL test och clearblue digitala ÄL test!! :D

    Åhhh tänk om du är gravid!! När är BIM?

    Känner samma sak, denna månaden är annorlunda har molvärk och för första gången kände jag min ägglossning. Hade väldigt ont.

    Kroppen är lurig, när man vill nåt tillräckligt mycket så kan kroppen hitta på ett och annat har jag märkt haha

    Ja då är missar man inte ÄL :D Har du några tips till en nybörjare som ska börja tempa? ^^
  • SherreMol
    Jojjans skrev 2018-12-29 14:19:07 följande:

    Det första tipset är att köpa en temp med två decimaler. Det andra är att inte försöka tolka ut så mycket baserat på en enstaka dags temperatur, utan vänta tills du ser ett mönster. Det kan ofta ta ett par månader innan det blir tydligt.

    I övrigt vill jag utöver natural cycles tipsa om appen fertility friend. Och det finns en fl-tråd som heter ?för osannolikt som tempar för att bli gravid? som är hjälpsam och bra!


    Tack för tipsen! Påbörjar tempning nästa cykel :D Spännande! Får se om mensen kommer denna månaden eller om man är gravid ^^ Fertility friend är nedladdad :D
  • SherreMol
    Anonym (Anonym93) skrev 2018-12-29 20:21:16 följande:

    Tack för tipsen! Bim är någon gång mellan 1-4 januari! Eftersom jag varit så dålig på att tempa (typ var tredje dag) så kan NC den inte bekräfta ägglossning, men tror ägglossning var runt 21-22/12 men appen säger 25-26/12. Vågar inte ta ut något i förskott men hade varit så skönt att bara veta att man kan bli gravid.

    När har du BIM? Ja, man analyserar ju alla symptom och inbillar sig, men de senaste 2 månaderna har jag verkligen inte gjort det. Men vi får väl se :D

    När det gäller tempning så behöver du en termometer med 2decimaler och sen tempa varje morgon samma tid innan du har gått upp ur sängen! Låter som en baggis men jag glömmer osv.. :D jag har köpt natural cycles app men det går ju att själv göra ett diagram!


    Väntan är värst! Då håller vi tummarna att mensen uteblir :D Om du hade ÄL runt 25-26 dec som appen visade då har vi haft ÄL nångång under samma dagar ^^ Jag fick POS ÄL test den 24/12.

    Är lite osäker på exakt BIM, men nånstans mellan den 8-10 januari. Ja men exakt, man blir ju galen när man försöker känna efter symptomer. Jag har bestämt att inte lägga nån tanke i det hela. Väntar bara på att BIM uteblir och tar det därifrån. Så slipper man få upp förhoppningarna. Redan ställt mig in på att det borde ta minst 6 månader med aktiva försök. Fram tills dess så har man bara sex oftare än vanligt haha så försöker jag tänka.

    Finns på apoteket säkerligen. Inköper det samma dag som mensen kommer. Låter inte så lätt faktiskt hahaha Är ingen morgonpigg person, hjärnan kommer igång ca 5 minuter efter man vaknat haha

    Jag har laddat ner Fertility friend. Ska börja med den och se hur det går. Appen är lite komplex men kostnadsfri :D
  • SherreMol
    Jojjans skrev 2018-12-29 23:32:21 följande:

    På mitt apotek hade dom bara vanlig termometer så jag beställde en från babyplan, den kostade 139 och levererades snabbt om jag minns rätt :)


    Attans det jag befarade! Såg också den på babyplan, får beställa den istället. Blir man gravid denna månaden så kan man alltid ha kvar den haha
  • SherreMol

    Missade att lägga till mig tidigare. Uppdaterar BIM lista med mig inlagd nedan :D

    1/1 Sångfågeln87, Jsv17, holocene

    2/1- Canary

    3/1 Jagerika, Längtarefterbarn83

    4/1 mangon, Mezzy

    6/1 Myline

    7/1 Livethänder, Siri88, Sommarsol20

    8/1 Milka21, FloraLinnéa, Liiiten30, SherreMol

    9/1 MissKelli, Olise91

    10/1 FruEA, Banuni

    11/1 Rosarosorochtee,

    12/1 EliMil

    13/1 Jojjans MammsenS

    16/1 Snickesnack, Miichaella

    18/1 Nicciz, HejEllie

    19/1 Liten89a

    22/1 A

    25/1 zebrans

    26/1 ero13, Kstadtjej87

    27/1 Liit

    Pluslista

    Hallondröm1111 (ÄL+9)

    Jsv17 (ÄL+10)

    holocene (ÄL+11)[/quote]

  • SherreMol
    Grodan86 skrev 2018-12-31 15:10:31 följande:

    BIM 5/1, men visst är det något? Testa tidigt CB (+) och testa tidigt Babyplan.


    Jag ser!!! Digital gravtest nästa <3
  • SherreMol
    Paramore1 skrev 2019-01-02 19:46:53 följande:

    Okej jag är sämst på detta med ÄL tester så tog bara ett idag. Enligt Flo ska jag ha ÄL imorgon. Men detta strecket är för svagt än va?


    Viktigt att veta att på vissa blir aldrig linjen starkare än kontrolllinjen. På mig t.ex så är det testet du har på bild positivt. Har kollat detta genom att tagit ÄL-sticka som visar som din bild i styrka och med samma urinprov tagit en digital ÄL test där jag fått en "fast smiley " (Vilket är positivt).

    När jag får ett sådan test så vet jag att ÄL snart. Men rekommenderar att köpa digitala ÄL-test och använda dessa när du börjar ana ÄL via ÄL stickorna. Då räcker att paket digitala ÄL test till ca 3 cykler och blir inte lika dyrt i längden :)
Svar på tråden Nya BIM januari 2019