Inlägg från: Enmsik |Visa alla inlägg
  • Enmsik

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Hallå! Plussade på digitalt igår och beräknas vara i v. 4+3. Ska på första besök hos BM imorgonbitti, och undrar om man ska lämna urinprov för att de ska bekräfta att man är gravid? Undrar pga att jag har tid kl 08.00 och vaknar ca 07.00. Känns svårt att få igång kisseriet efter bara en timme om jag går på toa när jag vaknar. Ska jag hålla mig från att gå på toa när jag vaknar så jag kan lämna prov? Tacksam för alla svar. :D

  • Enmsik
    Miniime skrev 2018-12-19 23:39:40 följande:

    När jag var där gjorde de inget nytt grav.test då de anser att det man själv gjort är säkert nog.. Kommer inte lämna några prover förrän vid inskrivningen i ca vecka 11 och då är det för att kolla annat. Kan ju kanske vara olika men de borde sagt om du ska lämna urinprov kan jag tycka! :)


    Ja om inte annat har jag en bild på mig och gravtestet haha ;D annars får jag väl sitta kvar en stund efter så jag kan lämna. Tack för svar! :D
  • Enmsik

    Åh vill bara ta mig förbi v.6 som är nästa vecka då hjärtat ska börja slå och hoppas jag inte får någon blödning då.. vet att det såklart kan bli MA också. Hur det står till i magen får vi se i v.9. Men hoppas ju pyret håller sig kvar och att allt ör bra. Blev dock mer orolig igår när jag var på hälsosamtalet hos bm och fick åka och ta blodprov på sköldkörteln. Visade sig att jag fått hypotyreos i samband med grav eftersom jag inte haft det innan.. fick levaxin direkt som ska sänka mina värden så jag hoppas att allt går bra nu när läkemedel ändå sattes in bara 2 dagar efter plusset. :) någon mer som fått levaxin??

  • Enmsik
    NervösaNatta skrev 2018-12-22 21:47:09 följande:

    Är så nervös!

    Är i v 4+6 vet att det är tidigt och jag har inte greppat att jag är gravid ännu.

    Nu under jul och Nyår ska vi berätta för familjen. Jag vill få det sagt för om det går åt skogen behöver jag nog deras stöd.

    Jag hoppas det lilla pyret håller sig kvar till Augusti och blir en frisk liten knodd. Men är ändå nervös för att säga något! Någon annan som känner samma sak?


    Jag är på exakt samma dag som du, men vi har valt att inte berätta nu utan i alla fall vänta tills efter vårt tidiga ultraljud i v.9. Då vi haft problem att bli gravida och nu har jag fått hypotyreos också och då kan risken för missfall öka.. så vi känner att vi inte vill berätta nu. Vill ju egentligen dela med mig till hela världen haha men vi väntar med det. För skulle det hända något så vill vi inte att folk ska veta att vi försökt/försöker få barn.

    Men längtar tills vi får berätta, om allt går bra. Håller redan nu på och klurar ut hur man ska berätta för var och en av familjemedlemmarna. :D lycka till!! <3
  • Enmsik

    V. 5+1 idag.. ordentlig ?mensvärk? nu på kvällen och typ trött i ryggen. Är bra orolig nu då det lilla hjärtat ju börjar slå i v.6 och det är risk för missfall nu om det inte börjar slå.. sedan stack/högg det upp i slidan typ och upp mot livmodern när jag satte mig i soffan så att jag nästan flög upp för att ändra ställning som inte gjorde ont.. är detta normalt?? Blöder inget än i alla fall.

  • Enmsik
    Miniime skrev 2018-12-26 12:03:07 följande:

    Jag mår oförskämt bra tycker jag! Mår lite illa när jag inte ätit på en stund och magen är uppblåst (utöver julmaten!) men annars fint. Nästan så jag undrar om allt står rätt till.. men tänker sitta lugnt i båten och tänka att jag inte kan påverka något. Får leva på hoppet tills KUB 25/1!

    Någon som vet om man kan be barnmorskan lyssna efter hjärtat vid inskrivningen? Då är vi i slutet av vecka 10..


    Jag mår också riktigt bra.. försöker njuta av det och att man faktiskt är gravid och mår bra. Men man blir ju att fundera.. men hoppas ally står bra till! Åh vad skönt med kub snart. Vi får vänta lite till. Har dock ett tidigt VUL inbokat 18/1. Ska bli kul och se och hopps att hjärtat slår och allt ser bra ut. :) lycka till!
  • Enmsik

    Detta är min första graviditet och är nu i v. 6. 5+5.. har idag haft ordentliga mensvärksmärtor och även värk i underlivet. Sedan har det huggit vid rörelse och jag har inte kunnat gå upprätt. Började vid ca.15.00 idag och är fortfarande igång. Kanske lite bättre nu men är ändå orolig. Hade samma smärtor i måndags denna vecka men idag har jag känt mer värk åt ena sidan. Dock vet jag att ägget släppte från den andra äggstocken än den sidan smärtan sitter på. Men jag blev behandlad med letrozol och kunde eventuellt släppa från den andra äggstocken också. Hur är smärtan osv vid utomkveds? Kan den komma och gå i början eller är den konstant?

    Jag blöder inget. Såå tacksam för svar! Är lite orolig.... men känner mig så löjlig...

  • Enmsik
    Persi91 skrev 2018-12-28 21:48:54 följande:

    Av egna erfarenheter så släppte aldrig smärtan förens jag låg på operationsbordet. Jag fick så ont så att jag svimmade och jag kunde inte gå upprätt. Det var en sjukt vidrig huggande smärta. Jag fick heller aldrig någon blödning. 

    Jag har nu vid denna graviditeten (som sitter rätt) haft ont från och till precis som du beskriver och jag åkte in vid ett tillfälle då jag var hundra på att jag fått ett utomkveds till. Men så var inte fallet. Så jag tror och hoppas att du kan vara lugn :) Livmodern växer så det knakar och det kan hugga till, till och från fortfarande (v10).

    Om du blir orolig och smärtan inte är hanterbar tycker jag dock att du ska kolla upp det. Bättre att vara på den säkra sidan. :) Och du får chans att se ditt lilla pyre också om det sitter rätt. 


    Tack så mycket för svar! :) Jag har läst och läst helt kvällen och min sambo ber mig sluta läsa och skrämma upp mig.. haha.. jag hoppas att allt är som det ska då jag nu haft ont idag och i måndags bara. Läser ju överallt att det är växtvärk och grejer så jag får väl tro det. Men blir det värre eller håller i sig så får jag ringa sjukvården och åka in. :)
  • Enmsik
    Penguinlover skrev 2018-12-28 23:01:37 följande:

    Om du har kraftiga smärtor att du inte kan gå upprätt så tycker jag att du ska åka till gynakuten så att de får undersöka dig. Jag har också haft ett utomkvedshavandeskap och åkte in på grund av huggande smärta i magen, men det var inte så illa att jag inte kunde stå upp. Jag hade då blött från och till i ett par veckor och jag kände att den smärtan jag upplevde inte var normal. Jag trodde egentligen inte att det skulle vara ett utomkvedshavandeskap utan snarare ett vanligt missfall men jag ville vara på den säkra sidan och hade blivit tillsagd av 1177 när jag ringde om mina blödningar att söka akut vid kraftiga smärtor. Smärtan minskade på vägen dit och sköterskan som tog emot mig på gynakuten sa i princip till mig att jag inte hade tillräckliga smärtor för att det skulle kunna vara ett utomkvedshavandeskap. Tyvärr hade hon fel och jag blev inlagd för operation samma dag.


    Nu idag känner jag ingenting. Och har inte alls haft ont dagarna mellan måndag och fredag. Kan det ändå vara utomkveds?
  • Enmsik
    Glad81 skrev 2018-12-29 10:29:05 följande:

    Jag har aldrig haft utomkveds, men har ju varit gravid några ggr nu. Och jag känner igen det du beskriver och även att det gör ont och sträcker på motsvarande sida än vad ägget släppt. Tror inte du behöver oroa dig. Jag upplever att växtvärken känns mer vissa dagar än andra, och ibland är det som molande likt mensvärk, och ibland hugger det till.

    Skulle du oroa dig alldeles för mycket är det väl kanske skönt för dig att kolla upp så du kan slappna av och släppa tanken på utomkveds.


    Ja eftersom jag hade samma smärta i måndags som sen gick över och har inte känt något förrän igår. Och nu endast lite öm i bebismagen. Går in i vecka 7 imorgon. Så det är väl mycket som händer nu bara. Har ett VUL i v. 9 som väntar så snart får vi se ändå om allt ser bra ut. Men får jag sådär ont igen någon dag så tror jag att jag i alla fall ringer och kollar vad de säger. :) tack för svar!
  • Enmsik
    tjockobbe skrev 2018-12-30 15:08:06 följande:

    Ni är många som pratar om KUB... är de väldigt frikostiga med det i ert landsting? För det låter som att alla ska göra det.

    Här där jag bor ska det finnas riktiga grunder till "problematik" för att få chans till att göra KUB. Fel i släkten osv, eftersom det är ett diagnostisk test för att kontrollera fostret i tid innan abortgränsen löper ut.


    Hos oss får alla som vill göra KUB. Det får man bestämma själv. Får man högrisk så får man välja om man vill gå vidare med fler test eller inte. Får man däremot låg så finns det inge anledning att gå vidare så då blir man inte erbjuden vidare utredning. I så fall får man kosta på det själv privat, verkar det som :)
  • Enmsik

    Någon mer än jag som är i vecka 7, 6+1 och inte har många symtom på graviditet?? Hade ont i magen 2 dagar totalt i v.6 på måndagen och fredagen och har ömma bröstvårtor sedan 2 dagar innan plus. Men annars, INGET. Blir nojig men försöker njuta av att må bra... någon mer som känner oro pga att man inte har några känningar alls att man är gravid.

  • Enmsik
    Eureka skrev 2018-12-31 20:19:29 följande:

    Kände i stort sett inget förens denna veckan (9) nu. Så har också nojjat lite. Förra graviditeten hade jag superstarka symptom redan innan jag plussat och kraftigt illamående. Slutade i MA. Hoppas det kan lugna något, då symptomen egentligen inte är ett mått på hur det står till där inne. Låter klokt att försöka njuta av det! Men förstår din oro, hoppas som sagt det kan lugna något :)


    Ja vi har ett tidigt VUL i v.9 så då får vi se om allt är bra hittills. Vad skönt att det kan vara så också med symtomen. Men hag glömmer hu bort ibland att man är gravid bara för att man inte känner av det så mycket förutom när jag kommer åt brösten. Annars får jag stanna upp och tänka att jag faktiskt är det. Men just nu känns det overkligt innan man säkert vet att det är något där inne. Haha ;D
  • Enmsik
    NervösaNatta skrev 2018-12-31 20:05:13 följande:

    Är i v7 (6+1)

    Mina symptom är: ont i brösten, ont i magen och seg mage. Illamående till och från. Tröttare än tidigare, äter lite mindre men oftare.

    Finns många små saker man inte tänker på kanske :) sen är ju alla olika.


    Ja jag kan vara lite åt det förstoppade hållet och kanske lite tröttare än vanligt.. men har gått upp rätt tidigt med så jag vet ju inte om det beror på graviditeten eller bara att man sovit lite. Tack för dina symtom! Ger mig lite hopp om att allt ändå är bra :)
  • Enmsik

    Fick igår reda på att det inte blir någon bebis i augusti. Åkte in akut igår för buksmärtor och det visade sig att det fanns inget foster men ca. 1 liter blod i bukhålan. Så mina smärtor berodde på blodet i magen. Kunde varken stå eller sitta igår utan att svimma. Det var Utomkvedshavandeskap som satt sig på äggstocken vilken var ca 1 på 10 000. Så inte sådär jättevanligt men det resulterade i att de fick ta bort en liten bit av äggstocken, men äggledarna var fina så de fick jag behålla i alla fall. Lycka till ni andra med era små så hoppas jag att jag kommer strax efter <3

Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL