Inlägg från: Ekskan |Visa alla inlägg
  • Ekskan

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Miniime skrev 2019-01-15 22:45:28 följande:

    Fick lämna jobbet idag och åka till akuten pga magsmärtor, har aldrig någonsin haft så ont i magen! Kunde knappt andas och det gick inte att sitta och jag kunde knappt stå. Det var som håll på höger sida vid revbenen fast tusen ggr värre! Kallsvettig och höll på att spy. Ringde 1177 först och när jag pratade med dem kom den värsta vågen av smärta, hemskt! De trodde på gallblåsan och sa åt mig att åka till akuten. Har inte berättat på jobbet än så blev lite smått kaos..

    Blodprov, urinprov och lite kläm på magen. Har bra värden förutom de vita blodkropparna som låg något högt (ev inflammation) så blir ultraljud av gallblåsan imorgon + nya prover. Eftersom smärtan försvann får jag vara hemma och ringa röntgen imorgon. Tydligen kan gallblåsan påverkas av graviditet och hormoner..

    Riktigt obehagligt...! Tror ni man kvalificerar sig för ett tidigare UL och kolla bebisen nu? Har tid 25e annars och inskrivning 17e..


    Kollade dom inte med VUL när du var på akuten? Med tanke på att du är gravid tänker jag att det kanske är nått av det första dom borde kolla, åkte också in med akuta magsmärtor för någon becka sen, jag blev skickad till gynakuten först och skulle dom inte hittat något där skulle som skickat mig till vanliga akuten, nu hittade gyn en stor muskelknuta i livmodern som troligen orsakade snärtan så det blev inte några mer undersökningar. Men jag tycker du ska ringa gyn och be dom göra ett VUL för att se att allt ser ok ut.

    Lycka till!
  • Ekskan
    Eureka skrev 2019-01-16 18:17:42 följande:

    Hur mår ni tjejer? Min mage är såååå svullen. Står rakt ut.. Urk. Brösten har svällt dom också haha. När hungern sätter in så är det inte nådigt och jag vill knappt vara runt mig själv. Eftermiddagarna är jobbigast, förmiddagarna är helt ok. Någon som har UL snart eller nått annat kul på gång?


    Hej, svullen som attan här också, börjar bli svårt att dölja,

    Jag ska på VUL i morgon och UL den 29:e

    Hoppas att allt ser bra ut då! Lite nervös!

    Hur är det med dig?
  • Ekskan
    Eureka skrev 2019-01-17 08:50:16 följande:
    Å spännande! Stort lycka till idag, uppdatera gärna sen :). Jag har första UL 1/2 så det närmar sig lite iaf..
    Ja det är inte så länge kvar då! Skrattande
    Alltså jag kan inte greppa detta med tid just nu, veckorna på jobbet går sjukligt fort men jag tycker inte det närmar sig alla avtalade tiderna i graviditeten, så tiden går med graviditetstiden står stilla....sjukt! Skrattande

    Uppdaterar när jag är tillbaka efter lunch! Håll tummarna! 
  • Ekskan
    Eureka skrev 2019-01-17 08:50:16 följande:
    Å spännande! Stort lycka till idag, uppdatera gärna sen :). Jag har första UL 1/2 så det närmar sig lite iaf..
    Tillbaka efter VUL, allt såg toppen ut, hjärtat slog fint och skrutten sprattlade som attan! Skrattande
  • Ekskan
    Stradi skrev 2019-01-22 23:42:22 följande:

    Hallå alla! Kul att läsa om alla som fått se deras små :) själv väntar jag på inskrivning nästa vecka, som egentligen skulle skett nu men jag bytte bm till en som kändes trevligare så då fick jag ta det som fanns.

    Känner fortfarande ingenting. Har inte bokat privat vul/ul heller av långdragna orsaker, så än så länge är jag i stort sett bara menslös och förstoppad. I början kändes det betydligt mer, men aldrig illamående t.ex. Alla andra ?symtom? kan lika gärna vara bland vanliga problem för mig så svårt att skilja mellan vardags- och gravidsymtom. Kan då och då känna nåt som ev kan va växtvärk men känns mer svidande än molande.

    Tänker att jag får hålla ut. Längtar att få se vad som händer där inne på RUL men är sååå otålig!! Jag vill ju så innerligt djupt seriöst att det här ska gå bra äntligen men har svårt att tro det utan bevis. Speciellt om man inte har några symtom. Jobbigt läge. Men jag har ju aldrig gjort nåt den vanliga enkla vägen förr så varför sluta nu haha.

    Hur som helst. Jag har inte så många att prata om det här med så ni som tagit er igenom texten får jag tacka! Och önska fortsatt lycka till :)


    Bra gjort av dig att byta BM, man måste känna att det känns 100! 
    Skönt att det inte bara jag som har problem med magen, menlös och förstoppad, ganska bra beskrivning Glad

    Tiden går så extremt långsamt u, helt sjukt. Jag tycker veckorna går fort som attan men gravidtiden typ står stilla. Jag kan inte riktigt få ihop den ekvationen, känns som om veckorna just nu består av måndag och fredag, sen är det helg och sen är det måndag igen. MEn om man följer appen så känns det som om an står och stampar i samma vecka i ca 3 veckor......sjukt.

    Jag ska på UL på tisdag så jag har inte så långt kvar men alldeles för långt ändå...

    Mitt illamående börjar avta lite men på morgonen och kvällen får jag fortfarande attacker där jag kan bli tvungen att springa och spy.

    Hur har du det med sömnen? Jag tycker att jag sover så oroligt...nån mer än jag?

    Syns det något på din mage ännu? Min är stor som en ballong, kan inte dölja det längre..,.tyvärr? hade velat vänta att berätta några veckor till.

    Sorry för långt inlägg.. Glad Men ibland är det skönt att skriva av sig lite!


  • Ekskan
    Stradi skrev 2019-01-23 09:21:20 följande:
    Åh va kul att få gå på UL snart! Tiden måste gå så otroligt sakta nu för dig då. Som just innan julafton när man var barn :) När har du BF?

    Jag sover bra förutom att jag är så tät i näsan hela tiden så jag vaknar torr som fnöske i munnen, går och dricker, vaknar sen av att jag måste kissa också fortsätter det så natten ut. Men jag är ändå piggare än vad jag var tidigare konstigt nog.

    Alltså jag var ganska rund redan innan men har blivit lite uppblåst på det så jag har fått byta storlek och dölja med stora tröjor. Försöker känna efter om det är nåt där inne men tycker mig inte riktigt kunna göra det än. Jag skulle vilja berätta för alla efter inskrivning men känns som att jag samtidigt skulle vilja få bevis innan. Åhhh varför går det inte fortare?! Min sambo tycker det går skitfort. Haha kul för honom tänker jag.

    Uppdatera efter UL! Jag lever genom dig nu haha
    Ja det skall bli superkul, nu har jag iofs varit på tre VUL så jag har redan sett bebisen massa gånger :)
    Men det känns som det kommer bli den längsta helgen någonsin! 

    Jag är också rund innan men jag får inte på mig vanliga byxor längre, har fått köpa mammabyxor, ser ut som jag är i typ 5 månaden, vill dölja det för min 8-årige son tills efter UL men det börjar bli jobbigt! Glad

    Jag det är så mycket verkligare efter man har sett bebisen, tror ju inte på det innan.

    Jag lovar att uppdatera dig! :)
  • Ekskan
    Stradi skrev 2019-01-24 07:32:38 följande:
    Jaja okej men kul ändå förstås :) jaså oj det går undan då. När vare du var beräknad?

    Nä precis, som sagt känner mig menslös och förstoppad haha.

    Jag har drömt att jag fick tvillingar och en kompis trodde det också! Ren sammanträffande men drömmer mycket om barn nu, förståeligt. Häromnatten drömde jag att jag var på inskrivningen, klädde av mig i entrén och satt där och väntade naken. Haha. Jag var då inte brydd iaf så det var ju bra

    Lycka till på UL!
    Haha så jävla kul dröm! Glad

    Jag är beräknad den 14:e så jag har gått in i vecka 12 nu.

    Drömmer också extremt mycket nu, JAg drömde att jag fick trillingar innan första VUL men som tur var så var det bara 1.

    Inte så konstigt med alla drömmar, det är mycket som händer i kroppen och skallen nu.

    Jag är väldigt frusen heeeeela tiden!.....
    Inte så spännande.
    Som tur är så har jag investerat i en bubbelpool i trädgården så ikväll blir det ett värmande bad! Glad
  • Ekskan
    Stradi skrev 2019-01-26 11:06:45 följande:
    Försvann lite där några dagar har varit så sjukt trött. Det här mörkret hjälper ju inte till direkt! Den här veckan har jag faktiskt haft lite illamående på morgonen men då har det varit efter kvällar jag har gått och lagt mig lite hungrig. Har ätit ganska sent andra dagar kanske därför det inte känts av lika mycket. Idag tror jag att jag kände bulan för övrigt! Kul

    Ja nog att det hade varit kul med fler på en gång men näe! Tror det räcker med en haha.

    Ja jag är alltid frusen! Med eller utan graviditet. Så lustigt jag var faktiskt nyligen och kollade på utomhusbubbelpool! Var så sugen på slå slag men väntar ett tag till. Är så avis nu! Haha gud så härligt.

    Nu äre helg! Inskrivning på måndag! Hoppas jag har kläderna på mig haha. Trevlig helg!
    Hej!

    Nu har det varit min tur att vara trött, eller ja det är jag alltid just nu, men i fredags gick jag hem från jobbet med feber, har legat fredag lördag, piggare igår, ut och leka i snön och avsluta dagen med ett bubbelbad! Sjukt härligt att bada i snöstorm :)

    Spännande med inskrivning idag för din del! Ja behåll kläderna på snälla du, tror att det blir bättre så :)

    I morgon bitti är det dags för mitt KUB UL, ska bli så kul, men är dock lite nervös... men det blir nog bra, ser allt bra ut så berättar vi för sonen i morgon.

    Uppdatera mig sen hur det gick på inskrivningen!

    Ha en bra dag!

    Kram på dig!
  • Ekskan


    Nu är KUB ultraljudet färdigt!

    Alt såg toppen ut, så i eftermiddag skall sonen få reda på att han ska bli storebror! ??

    Drar en lättnadens suck, blev även flyttad 3 dagar så BF är nu 11 Augusti istället för 14:e!

    Hoppas allt är bra med er andra!
  • Ekskan
    authentic skrev 2019-01-29 11:07:52 följande:
    Åhh vilken fin bild, vad härligt!! Vilken lättnad att allting såg bra ut också. Gud det är Såå mycket man oroar sig för hels tiden verkligen.
    Ja det är verkligen konstant oro, men nu släppte det lite för mig, så nu är det väl dags att börja oroa sig för RUL istället Skrattande haha!

    Ja det var verkligen en livlig liten skrutt där inne! 
    Så härligt att se!
  • Ekskan
    Aw920 skrev 2019-02-02 09:55:19 följande:

    Hej! Är gärna med i tråden.

    Jag väntar tredje barnet i augusti :)

    Går in i vecka 14 imorgon. Har inte varit på något ultraljud än men ska göra på fredag.

    Är lite smått nervös då jag haft ett MA tidigare som upptäcktes i v. 13. Även ett MF. Men har ändå en känsla av att detta kommer gå bra. Gissar att jag kommer vara mer nojig när det närmar sig fredag.


    Grattis och välkommen till oss!

    Förstår din oro, jag hade 2 missfall förra året, går in i vecka 14 i morgon, BF 11/8, var på KUB ultraljud i tisdags, men känner mig fortfarande orolig!

    Hur mår du annars?

    Mycket symptom?

    Håller tummarna för dig på ditt ultraljud, håll oss uppdaterade!
  • Ekskan
    Aw920 skrev 2019-02-03 20:17:31 följande:
    Tack snälla du! :)

    Åh vad skönt att ha fått se bebisen. Grattis!

    Ja denna oron alltså.. usch!

    Hoppas verkligen mitt ultraljud ska se bra ut med. Mitt MA upptäcktes efter att jag haft en liten blödning i v. 13 och då fick göra UL där det upptäcktes att det avstannat. Hade sett hjärtat slå i vecka 9 men någon dag senare hade det slutat.

    Denna graviditeten har jag också haft en liten blödning.. Så det har jag oroat mig en del för. Men hoppas så att det ska finnas en levande liten därinne :) Efter ultraljudet tänkte jag berätta på jobbet då graviditeten redan påverkar mitt jobb en del.

    Jag mår hyffsat bra, fortfarande ganska illamående dock och väldigt trött. Ömma bröst och en del molvärk. Du då? :)
    Ororn är fruktansvärd, jag får ångest varje gång jag går på toa, ifall där skulle vara blod, jättejobbigt!

    Hade lite slemblandat blor i helgen , men jag intalar mig själv att det är för att jag är förkyld och har väldigt känsliga slemhinnor just nu Skrattande
    det är borta nu så det borde vara lugnt.

    Mitt jobb vet sen 2 veckor tillbaka, min chef fick reda på det samma dag som jag plussade, men det beror på att hon även är min bästa vän! 

    Väldigt skönt att hon vet då jag har mått illa varje dag tills i helgen där det avtog en aning, tröttheten är dock kvar, jämt och ständigt.

    Brösten är svullna och ömma som attan, men jag har börjat vänja mig vid det!

    Hoppas verkligen att allt ser toppen ut för dig! Håller alla tummar och tår! 

    Vi åker på solsemester på sportlovet, ska bli underbart att komma bort och koppla av lite! Inte tänka på något annat än varandra! Sonen ser fram emot det som tusan!

    Oj det blev långt detta! Sorry Oskyldig
  • Ekskan
    Aw920 skrev 2019-02-07 00:14:29 följande:

    Började blöda ikväll och har ont i magen :( känns inte alls hoppfullt nu.


    Usch, lider med dig! Håller verkligen tummarna för att allt ser bra ut! 
    Kramar!
  • Ekskan
    Aw920 skrev 2019-02-08 08:08:19 följande:
    Tack <3

    Jag är så himla nervös nu...
    Förstår det! Hoppas verkligen allt ser bra ut!
  • Ekskan
    Aw920 skrev 2019-02-08 14:40:44 följande:

    Det såg bra ut!! :O Bebisen levde och jag blev framflyttad två dagar, så vecka 14+0 idag enligt UL. Jag var så inställd på missfall. Så himla skönt detta var alltså, gud.. :) Blev sjukskriven i två veckor därefter läkarbesök igen p.g.a. blödningarna, och blev ordinerad vila, så nu hoppas jag att detta ska gå vägen :)

    Tack för ert stöd <3


    Underbart!

    Stort grattis!

    Vilken fantastisk start på helgen!
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL