Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Anonym (Snart fyra) skrev 2019-06-10 08:03:43 följande:

    Stödstrumpor från apoteket använder jag. De är verkligen super men inte de bästa i sommarvärmen! Men denna vecka ska bli svalare i Stockholm. Har nog aldrig varit så glad över att det är svalt på sommaren:). Hela helgen har tillbringats med att bada med barnen????.

    Just nu är jag på väg för snittsamtal på sjukhuset. Har två snitt sen tidigare. Hoppas att få datum snart????


    Fick du något datum?
  • Akira Öken
    Anonym (Snart fyra) skrev 2019-06-16 21:25:54 följande:

    Lycka till! Hoppas allt går bra nu och att lilltjejen är stark!

    En undran. Senaste dagarna har jag blivit så orkelös. Att över huvudtaget förflytta mig har blivit en pina! Inte foglossning som är problemet men tröttheten! Har ni också så?


    Jag känner mitt väsentligt tröttare nu än för bara någon vecka sedan. Här har det varit väldigt varmt i helgen och jag tänker att det också påverkar. Jag är i vecka 30+4.
  • Akira Öken
    Eureka skrev 2019-06-20 16:40:07 följande:

    Fick tid för tillväxtultraljud och träffa läkare på tisdag, så det känns ju bra att de kollar upp iaf :)


    Skönt! Och det är ju som tjockobbe skrev, att det inte behöver betyda något alls. Min barnmorska sa att det är svårt att mäta exakt och att det kan bli olika vid olika mätningar.
  • Akira Öken
    Eureka skrev 2019-06-21 07:24:33 följande:

    Jag känner bebisen som vanligt och hjärtljuden var som de skulle. Känner dock själv att magen känns liksom lite platt när jag ligger ner. Känns som hon ligger snett där inne. Världens kula när jag står och sitter dock. Blir väl bra att mäta med ultraljud på tisdag för att vara säker att allt är bra.

    Hur mår ni annars i tråden? Jag har ont av foglossning och kramp på nätterna. Börjar bli tungt nu. En vecka kvar att jobba för mig! Hoppas ni får en fin midsommar!


    Jag mår rätt ok. Mindre ledsen nu än jag varit ett tag. Verkar som att ledsenheten hänger ihop med massiva hormonpåslag då det kommit i samband med att jag haft mer ont i rygg och bäcken. Alternativt att jag blir mer ledsen när jag har mer ont.

    Även jag har endast en arbetsvecka kvar till semestern. Vecka 32 nu och 59 dagar till beräknad förlossning! :)
  • Akira Öken
    Eureka skrev 2019-07-11 22:26:12 följande:

    Va hos BM idag och nu var bebisen fixerad :). Vi gjorde sammanfattning av graviditeten och pratade lite om tiden efter, amning osv. Bokade tid för efterkontroll. Nu börjar det närma sig på allvar! Max 3 veckor kvar nu på måndag. Ska ta en semester-tripp i helgen så hon skrev ut min journal och skickade med för säkerhetsskull. Tror dock inte att något kommer hända redan men är väl bra att ha med :). Hur mår ni?


    Vad spännande att det är så nära nu (för oss alla)! Skönt att den var fixerad också. Känner du dig redo?

    Var hos bm idag och min bebis är fortfarande inte fixerad, dock ligger jag några veckor efter dig. Jag mår ok, men inte jättebra. Rätt ont i ryggen och i sätet, mycket halsbränna och känner mig mest ledsen. Dock ser jag mycket fram emot förlossningen och efter att få träffa den lille som ligger i min mage.
  • Akira Öken
    Eureka skrev 2019-07-12 18:52:44 följande:

    Jag är såååå redo och klar med att vara gravid. Längtar efter en lättare kropp och att bli av med diverse symptom! Så det gör mig inget att snittet är förlagt en vecka för BF. Sist jag var på kontroll var bebisen rörlig så det kan ändras fort :). Nu kör vi upploppet! Snart har vi våra små på utsidan. Kämpa på! Kram


    Skönt att ha ett datum att förhålla sig till! Tack för pepp! Kram
  • Akira Öken
    Anonym (orolig) skrev 2019-07-23 13:55:51 följande:

    Hej allihopa!

    Inte varit så jätteaktiv här men läst allt. Nu är det inte så långt kvar för oss. Men en fråga, hur mår ni rent psykiskt?

    Jag har bara någon vecka kvar och sista veckorna har jag blivit oerhört deppig. Har ju gått hem nu och varit hemma en del. Allt är inte klart inför bebisen men mycket är inhandlat. Bara att tvätta upp/fixa rum och så. Men kommer aldrig till skott med det, allt ligger där i en hög och blir aldrig fixat. Men känner ingen glädje, går hemma hela dagarna och känner mig deppig/ledsen,har ingenting att göra, ingen lust att träffa folk eller känna någon glädje över hemmet som har lite renoveringsbehov som jag absolut skulle kunna/orka ta tag i nu, men det tar bara stopp. Har längtat så länge efter det här barnet. Tog oss över ett år att ens lyckats bli gravida. är ju såklart glad över bebisen. Men tankarna kan ibland flyta iväg och jag känner/tänker: jaha, ska jag gå hemma i 1-1,5 år nu? Hittar inte glädjen till nått, tycker synd om min sambo som inte ser mig glad.. dock är han inte hemma jättemycket nu då han driver eget företag och vill fixa en massa nu innan så han kan vara hemma i början med oss. Så händer att jag många kvällar/förmiddagar ligger och gråter. ursäkta långt inlägg. Men behöver skriva av mig och höra om någon känner liknande?


    För mig har det varierat mycket under graviditetens gång. I början mådde jag rätt bra. Från slutet av andra trimestern har det varit sämre. Jag har varit väldigt deppig och i perioder gråtit så gott som varje dag. Ibland har jag känt mig väldigt ensam och om inte mannen hade funnits där och gjort sitt bästa för att vara förstående, trösta och ge närhet, hade det nog varit mycket värre. Jag har ofta dåligt samvete och känt mig dålig som inte hela tiden glatt mig åt att vara gravid. Vi har väntat länge.
    När jag läser det du skriver tänker jag att det kanske inte är den bästa tiden för din man att lägga så mycket tid på jobbet just nu. Du behöver honom. Själv tycker jag inte det är samma sak att fixa och förbereda i hemmet helt själv, utan att det känns mycket roligare att göra det tillsammans. 
    Jag har pratat mycket med mina vänner och min familj om hur jag mår och fått mycket stöd från dem. Även med min barnmorska har jag tagit upp detta och fått jag träffat en kurator några gånger. Ofta upplever jag att det kan hjälpa lite att sätta ord på känslorna, även om de kan upplevas som diffusa. 
    Det är inte konstigt att må som oss när man är gravid, tänk vad kroppen får klara och vilka hormonpåslag vi utsätts för. 
    Oavsett hur man mår nu så tänker jag att det kommer att bli bra. Kan du kanske hitta något som kan ge lite glädje? 
  • Akira Öken
    Anonym (orolig) skrev 2019-07-24 11:00:51 följande:
    Usch låter som du också haft det jobbigt, en lite längre period än mig också. Men som du säger, det kanske inte är bästa tiden att han jobbar så mycket just nu. Kanske ska prata med honom att försöka vara hemma och vi får lite tid tillsammans och kan hitta på saker som inte är så krävande men ändå att det händer nått. och som både du och några till säger så handlar det nog även mycket om hormoner och så. ja måste nog försöka hitta något, men kanske blir bättre om jag och min man kan få lite tid för varandra också. 
    Hur har du det nu? Blivit något bättre? Hoppas att ni har fått lite mer tid tillsammans!
  • Akira Öken
    Aw920 skrev 2019-08-03 09:33:40 följande:

    Så kom hon då i torsdags, en helt perfekt liten tjej. :) Mitt planerade snitt var verkligen en helt fantastisk upplevelse och allt har gått jättebra.

    Svävar på moln just nu, så kär i denna lilla tjej!

    Lycka till ni som fortfarande väntar på era små! :)


    Stort grattis! Och vad härligt att höra att det blev en fin upplevelse. :) Berätta gärna mer när du vill och orkar.
  • Akira Öken
    Eureka skrev 2019-08-04 16:43:13 följande:

    Imorgon är det dags för mig! Har packat och donat här hemma hela dagen nu så ska nog vara så redo jag kan bli. Tycker mest det ska bli jobbigt att lämna min fyraåring annars känner jag mig rätt lugn :). Hoppas orka åka hem relativt snabbt :). Sista dagen som gravid, förmodligen någonsin för mig, galet!


    Stort lycka till idag!
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL