• Anonym (B)

    Tjejen tjänar mer.. Gnäller

    Har du talat om för henne att du tycker hon är gnällig?

  • Anonym (B)
    Anonym skrev 2018-12-11 22:39:55 följande:

    Om hon tjänar såpass mycket mer är det ett rent under att hon inte har lämnat dig ännu.
    Räkna med att hon kommer göra det snart. Få kvinnor står i längden ut med en man som tjänar mindre än henne, en sådan man tillför inget till hennes livsstil och hon ser ner på honom. Kvinnor attraheras av prestationer som är kopplade till pengar.


    Dagens fånigaste generalisering.
  • Anonym (B)
    Anonym (Anonymm) skrev 2018-12-13 11:50:31 följande:
    Det är det inte alls, för man ska inte klaga om man tjänar så mycket anser jag. Då kan man ju ta ett sådant jobb och prova det och se hur det är då isåfall.
    Så vid vilken nivå slutar rätten att gnälla?

    Det som stör mig är att vissa lågavlönade har inte en susing om vilken insats vissa högavlönade jobb kräver. De känner ingen högavlönad, än mindre är på ett högavlönat jobb själv. Många högavlönade har tidigare jobbat i lågavlönade yrken, extrajobb vid sidan av studier eller heltidsjobb innan studier och karriärsskiften. Det finns ingen automatik i att inte kunna sätta sig in i en lågavlönads vardag. Ytterst få föds med silversked i munnen. De flesta har levt fattiga någon gång i livet.

    Jag anser man har rätt att gnälla på sin lön oavsett hur hög den är. Det ska ställas mot den insats man gör och lönen för det jobbet.
    Det har inte ett skit med att göra att man inte skulle känna empati för långtidssjukskrivna, folk som hamnar mellan stolarna i socialförsäkringssystem eller att vissa vårdyrken inte ska ha bättre betalt. Det går att vara högavlönad och fortfarande tycka att andra ska få det bättre. Och dela med sig till samhället genom att betala betydligt mer i skatt än gemene man.

  • Anonym (B)
    Anonym (Halvfattig) skrev 2018-12-19 15:15:46 följande:
    Jag vill påpeka att jag personligen visst känner högavlönade! Jag känner ett par personer i IT-branschen varav en är hög chef. Jag känner tre stycken civilingenjörer varav en jobbar som konsult och plocakar ut väldigt mycket i lön vissa månader o.s.v.

    Nästan hela min umgängeskrets består faktiskt av högskoleutbildade människor. Så det handlar inte om att jag TROR att 40-45k är jättemycket pengar.

    Det är beteendet inge lönen i sig som ja startade tråden på grund av. Dessutom sköter jag mycket av hemmet när tjejen jobbar. Sånt är ju också jobb..
    TS, det var inte dig jag vare sig svarade eller citerade. Det var en annan person som menade att man inte hade rätt att klaga bara för att hennes kompis inte jobbade och tjänar 0 kr. Så du kan slappna av :).
Svar på tråden Tjejen tjänar mer.. Gnäller