Inlägg från: Anonym (Fakta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fakta)

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Liberté skrev 2018-12-06 18:44:45 följande:

    Förr i tiden så trodde man att äggens kolesterol skulle vara ett problem för hälsan och det har gått fram och tillbaka när det gäller forskning.

    Runt 200mg kolesterol per ägg vilket inte är ett problem för en hälsosam individ och kroppen producerar mindre att sitt egna kolesterol istället.

    Ett ägg innehåller bra med protein (~12gram) samt vitamin D, Järn och folat. Dessutom bra blandning av fettsyror.


    Förvriden forskning som äggproducenterna har lyckats marknadsföra. Proteinet i äggen är inte bättre än i till exempel spannmål.
  • Anonym (Fakta)
    Tecum skrev 2018-12-06 21:21:38 följande:

    Vad är det för mening med att leva länge om man inte får njuta av god och allsidig mat? Som kött, fisk, korv ägg...


    Apelsin, avokado, bönor, potatis mums
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (man, dr forskare) skrev 2018-12-06 19:12:09 följande:

    Det är inte så.

    Ett exempel är patologen i Canada tror jag det var, som aldrig rökt, slim kropp, motionerat regelbundet, alltid åt hälsosamt och ekologiskt, veganskt. Drabbad av hjärtinfarkt och massiva atheroscleroser vid 63 års ålder.


    Han var inte vegan hela sitt liv. Just saying.
  • Anonym (Fakta)
    Cecese skrev 2018-12-06 21:48:34 följande:

    Apelsin och potatis ok, men jag tror inte någon mår bra av att äta bara det. Bönor.... tja.... då står jag och spyr, samma med avokado. Långt i från mums när jag spyr upp allt, om jag ens lyckas svälja ner det. 


    Lasagne, potatis med bönbiffar, chili... You name it allt är gott.
  • Anonym (Fakta)
    Liberté skrev 2018-12-07 17:49:06 följande:

    Vilken forskning behövs du kan enkelt bara kolla vad kött består av på livsmedelsverketsdatabas.

    Kolla näringsämnen, kolla typ av kolesterol, EPA/DHA. Samt mineraler och andra ämnen som generellt är svåra att tillgodose ur en produkt.

    En person som gått i skolan lär ha läst biologi upp till åtminstone nivå och kan sin grundläggande kemi har inget problem med att förstå hur olika ämnen tas upp från kosten.

    Dessutom är livsmedel aldrig avsedda att tas i ett vakum lika lite som att någon skulle likställa veganism med att endast peka på en typ av grönsak eller baljväxt.

    Överlag så är köttprodukter bland det näringsrikaste man kan äta i en förpackning detta går inte att komma ifrån hur mycket man vill peka på valfri baljväxt eller frukt.


    Hur det påverkar våra kroppar och vår hälsa står inte där. Det har vi alla fantastiska läkare runt om i världen som forskat vidare om och som kan tala om för oss. De som efter många år har tillräckligt bra egen ekonomi kan nu tala om att kött, fisk, mejerier, fågel och ägg i verkligheten inte alls främjar vår hälsa utan det gör oss sjukare. Det är skrämmande att höra dem berätta sanningen. Du får tro att allt det där är nyttigt men efter att jag har hört dem och läst på väldigt mycket så inser jag att vi har blivit lurade och fortfarande blir lurade.
  • Anonym (Fakta)
    Hararochkaniner skrev 2018-12-07 22:13:09 följande:

    Nej nu är du ute och cyklar. Kött är nyttigt för kroppen, däremot så har vi en ohälsosam överkonsumtion av kött.

    Och de flesta veganer jag har träffat ser väldigt långt ifrån hälsosamma ut. Bleka vandrande skelett. 

    Jag var vegetarian i nästan 20 år innan jag fick mitt första barn och jag blev sjukt sugen på rött kött. Nu efter det här sista barnet så ska jag återgå till att vara lakto-ovo vegetarian merparten av tiden för jag saknar verkligen att vara vegetarian. Men jag kommer att fylla på med kött emellanåt så att jag vet att jag får i mig alla näringsämnen min kropp behöver. 

    Inte en chans att jag ger upp vare sig ost, ägg, mjölk eller smör.


    Du kan inte känna någon vegan som äter bra mat. Självklart blir man sjuk och ser dålig ut om man bara äter pommes varje dag. Om du hade ätit en varierad vegansk kost så hade du inte "behövt" kött. Allt finns i vegetabilier.
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (Tyvärr) skrev 2018-12-07 23:48:52 följande:

    Tyvärr blir man sliten vad det verkar. Jag har ett flertal bekanta som är veganer. Förutom matvanorna har de även gemensamt att de är väldigt rymliga o slitna i ansiktet


    Jag har ett flertal vänner som äter blandkost. De har gemensamt att de antingen är feta eller supersmala ser finniga eller rynkiga ut, ser sjuka ut och ofta är sjuka. Flera av dem har sjukdomar som diabetes, fibromyalgi, migrän osv.
  • Anonym (Fakta)
    Liberté skrev 2018-12-07 19:06:15 följande:

    Pfft.

    Intressant är de kulturer som levt av att endast äta det de får från djur dvs inuiter. Runt 1920 så saknade de diabetes och vanliga autoimmuna sjukdomar som fanns bland de västerländska länderna.


    "Forskarna gick igenom tio olika studier som analyserat kost och hälsa hos eskimåer och inuiter på Grönland och i Nordamerika. De fann att eskimåer på Grönland hade lika mycket hjärtsjukdom, en dubbelt så hög risk för förtida död och en tio år kortare livslängd jämfört med icke-eskimåer. Inuiter i Nordamerika hade lika hög eller högre förekomst av hjärtsjukdom, jämfört med befolkningen i övrigt."
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-07 20:16:10 följande:

    Så säger de flesta som är unga... Precis som att man föds vänster och dör höger.

    Jag har mycket svårt att tro att när du ligger för döden på ett sjukhus, ska vi säga runt 60 bast, så säger du:

    "Okej, jag kanske aldrig kommer att få träffa mina barnbarn eller se ungarna växa upp. Jag kommer aldrig igen dela säng med min kära fru. Men jävla vad gott jag åt... Det var värt varenda måltid av kött jag åt. Plus att jag slapp lära mig hur man lagar en god vegetarisk/vegansk middag. För det hade varit jobbigt..."

    Men visst, jag kanske har fel i hur du tänker.  


    Du har rätt i det du skriver. Jag önskar att jag visste det jag vet nu när jag var 20. Och när jag fick barn. Det hade varit önskvärt att kunna vrida tillbaka tiden så hade jag gjort andra val.
  • Anonym (Fakta)
    sextiotalist skrev 2018-12-07 20:24:20 följande:

    Så skönt att jag kommer från en släkt där man lever länge, nu har jag inte så många år till 60, sambon passerat. Omgiven av folk som är kring 60. Ingen bild jag känner igen. Däremot mår min förra chef, tillika vegan, inte så bra. Men ok, han är 70


    Återkom när din make är 70 och sen när du själv är det. Efter det kan du uttala dig. Hur länge har din förra chef varit vegan? Hur man har levt tidigare påverkar tyvärr kroppen längre fram i livet även om man har gjort nya val senare.
Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan