Inlägg från: Anonym (Fakta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fakta)

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Flash Gordon skrev 2018-12-08 16:35:05 följande:

    Nä, "kött" ökar inte risken för cancer.

    En ÖVERkonsumtion av rött kött och (framförallt) charkprodukter kan m-ö-j-l-i-g-e-n kopplas till en n-å-g-o-t ökad risk för tarmcancer.

    Och då tror man att det är nitriter och liknande i charkprodukterna som är den verkliga boven i dramat.


    "... John Ioannidis, MD, chairman of disease prevention at Stanford University told The New York Times. Dariush Mozaffarian, MD, dean of the School of Nutrition Science and Policy at Tufts University told NPR that while there?s not enough evidence to give specific amounts of meat that are safe to eat, his general recommendations are ?no more than one to two servings per month of processed meats, and no more than one to two servings per week of unprocessed meat.?

    Fel av dig med andra ord. Det finns även gott om studier som säger att vi absolut inte ska äta animalier om vi vill ha en bättre chans till att leva ett friskt och längre liv. Det är däremot många som är livrädda för att överge ätandet av djur och därför är det bättre att ge rådet att man ska dra ner rejält på konsumtionen. 3n till två måltider med kött per vecka är betydligt mindre än vad de flesta äter. Samma med charkprodukter, de flesta äter det oftare än en till två gånger i månaden.
  • Anonym (Fakta)
    Flash Gordon skrev 2018-12-09 10:05:29 följande:

    Nä.

    Fel.

    Det där är inte det som signaturen påstod.

    Det här påstods: "kan nu tala om att kött, fisk, mejerier, fågel och ägg i verkligheten inte alls främjar vår hälsa utan det gör oss sjukare."

    Jag efterfrågar alltså studier som visar att ALLT detta, i vilka mängder som helst, inte gynnar vår hälsa utan FÖRSÄMRAR den.


    De finns. Men folk vill inte höra talas om att vegankost är bättre. Ta det i mindre steg och öka intaget av frukt och grönsaker samt övriga vegetabilier så kommer du att ge din kropp en bättre chans till en god hälsa länge än om du fortsätter att stoppa i dig djur och deras ägg och mjölk var och varannan måltid. Jag vill inte skrämma bort människor utan jag vill bara sprida kunskap så att fler kan fatta kloka beslut.

    www.telegraph.co.uk/science/2018/04/26/third-early-deaths-could-prevented-everyone-giving-meat-harvard/
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (Allätare) skrev 2018-12-08 14:40:21 följande:

    Mera vegetariskt och mindre kött, gärna. Men att äta lite kött ibland, leverpastej på smörgåsen, sill till lunchen, gör det så mycket enklare att få i sej allting utan att förlita sej på kosttillskott med tveksamt upptag. Jag uppskattar alla nya vegoprodukter som kommer ut på marknaden och att det finns vegorecept överallt. Jag får ont i magen av för mycket bönor och kikärtor även om jag tycker de är goda, så att äta stora portioner till middag passar mej inte. Ofta är färdig vegomat o vegolunch ute väldigt kryddad med chili och det får jag också magont av, hellre hemlagat.


    Att ta en liten tablett med veganskt B12 är inte svårt. Jag tar hellre det än att äta mig sjuk.
  • Anonym (Fakta)
    misil skrev 2018-12-09 19:01:34 följande:

    Människan är allätare därför är blandkost den ultimata dieten för de flesta,problem uppstår när man utesluter vissa födoämnen och överkonsumerar andra.

    Vegankost är en extremdiet som utesluter stora delar av födoämnena,tyvärr har man hittills inte gjort så många studier av denna extremdiet men vi ser några som nyligen gjorts vilka visar att t,ex små barn som äter vegankost riskerar permanenta skador.


    Vegansk kost är ingen extremdiet. :) Människan åt råa larver och inälvor när man började äta animalier för att det var svårt att få tag på mat. Mest levde man på olika slags vegetabilier. Den där så kallade studien är idioti. Självklart måste man se till att barnen också får i sig B12. Alla veganer vet det.
  • Anonym (Fakta)
    EnAnonumius skrev 2018-12-09 21:20:24 följande:

    Kort sagt det är inte fakta du levererar utan enbart fiction.

    Och jag kommer att se alla dina "citat" du skriver på svenska/eller engelska som fiction tills du begriper att du skall länka till objektiva källor.

    Eller så kan man hävda att DU enbart kommer med studier framtagen av veganlobbyn.


    Det är fakta. Jag ska se om jag kan länka källan när jag kommer hem. Det är absolut inte någon veganlobby som har informerat om detta. Sen har du ingen rättighet att tala om för mig att jag ska göra någonting. Ha en trevlig kväll.
  • Anonym (Fakta)
    Anonym (du är lurad) skrev 2018-12-09 20:18:59 följande:

    Det finns inga samhällen historiskt sett som har levt på bara vegetabilier. Tror du att det fanns B12-tabletter på apoteket till barnen på vikingatiden? På järnåldern? I afrikanska stammar? Människan klarar sig inte på dieten och det är därför en extrem diet. 


    Det gjord3dem. Det räckte med den lilla jorden som de fick i sig av rötterna som de grävde upp och åt. Ska du påstå saker så kan du börja med att läsa på lite innan så att det har en chans att bli en vettig diskussion.
  • Anonym (Fakta)
    elmadumle skrev 2018-12-10 00:01:15 följande:

    Hur förklarar du att våra äldre lever längre, många blir 100+ och de har definitivt inte varit veganer i sina liv;)


    Maten som de åt under större delen av deras liv var bättre än maten vi äter idag. Man hade inte råd att äta stora mängder kött, fisk och den lilla mängd mejerier man åt kom från den egna eller grannens kossa.
  • Anonym (Fakta)
    Flash Gordon skrev 2018-12-10 10:38:02 följande:

    Jag fetar och understryker det viktiga i det du själv lägger in.

    Till och med din egen källa säger att man kan äta "meat" 1-2 gånger i veckan.

    Och då definierar din källa inte ens "meat". Nä, de finns inte. Garanterat.

    Jag bettar en hundring till Frälsningarméns gryta att du inte hittar en normal, vetenskapligt publicerad studie som visar att exempelvis fisk, ALL fisk i ALLA kvantiteter, är skadligt för hälsan.

    Taget?


    Skänk hundringen till Bris. Kolla på den här videon när du har tid.



  • Anonym (Fakta)
    elmadumle skrev 2018-12-10 20:40:16 följande:

    Eller så är kött inte farligt att äta i rimliga mängder helt enkelt:) vi är många som föder upp kaniner och äter upp överskottet, ett klimatsmart kött, inga som helst konstigheter  i deras foder då de är gräsätare, fram för mer kaninkött i Sverige!


    Eller så vill vissa tro det och äter sig själva sjuka på längre sikt.

    Gulligt av dig att göra mat av levande varelser som bor hos dig. Hur länge får de leva? 2-3 månader?
  • Anonym (Fakta)
    EnAnonumius skrev 2018-12-10 17:40:21 följande:

    Läste du själv vad som stod i videobeskrivningen, du vet den lilla texten som står under videon?

    Jag citera  från video beskrvningen;

    "Passionate believers in whole food plant based diets, no chemicals, minimal pharmaceutical drugs, no GMO's. Fighting to stop climate change and extinction."

    (slut citat)

    Snacka om att det är framtaget från veganlobbyn.

    Och det ser ju särskilt trovärdigt ut att snacka för  hälsosam "vegan föda" med folk som ser ut som bara skinn och ben, (synnerhet kvinnan i lilla) i kroppen. 

    Jo jo.. Du har verkligen övertygat mig att bli vegan, för man vill ju verkligen se ut som ett vandrande skelett med skinn, det är ju så hälsosamt att vara direkt underviktig...


    Fel. Se videon. De har valt att kliva bort från WHO.
  • Anonym (Fakta)
    elmadumle skrev 2018-12-10 20:40:16 följande:

    Eller så är kött inte farligt att äta i rimliga mängder helt enkelt:) vi är många som föder upp kaniner och äter upp överskottet, ett klimatsmart kött, inga som helst konstigheter  i deras foder då de är gräsätare, fram för mer kaninkött i Sverige!


    Eller så är det det även om vissa vägrar tro på det. Btw hur mycket är rimliga mängder per vecka/antal måltider och gram per måltid enligt dig? Var kan man hitta stöd i forskningen för det?

    Kaniner brukar även få pellets... Varför föda upp djur för att äta och aldrig låta dem ha ett normalt liv?
  • Anonym (Fakta)
    Flash Gordon skrev 2018-12-11 06:50:49 följande:

    Framförallt säger panelsamtalet i videon ingenting om påståendet att:

    "... kött, fisk, mejerier, fågel och ägg i verkligheten inte alls främjar vår hälsa utan det gör oss sjukare."

    Som TS påstår. 


    Du har inte sett hela förstår jag.
  • Anonym (Fakta)
    Flash Gordon skrev 2018-12-11 07:02:21 följande:

    Dessutom är de ute och seglar när de talar om att "västerländsk livsstil ligger bakom u-ländernas diabetes".

    Ett av jordens värst diabetes-drabbade länder är Sri Lanka. Det beror till stor del på deras konsumtion av ris, vitt ris.

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4673754/

    "Rice is the principal staple of the Sri Lankan diet and other carbohydrates are consumed in lesser quantities. The high consumption of white rice is thought to increase the incidence and prevalence of diabetes [4]. A recent meta-analysis has shown an association between white rice consumption (with a high glycaemic index) and prevalence of diabetes in Asian populations [5].

    .

    Riskonsumtion i Asien har väldigt lite med "västerländsk livsstil" att göra.


    Vilken dålig undersökning. Det hade varit önskvärt att de hade kollat på olika kolhydrater och inte klumpa ihop alla som samma sak. Som de själva säger så behövs mer forskning för de vet inte vad de egentligen har fått för resultat. Men den västerländska livsstilen med dålig snabbmat och lite rörelse har orsakat problem runt om i världen. Okinawa är ett skrämmande exempel på det.
Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan