• Anonym (M)

    Föda igen efter förlossningsskada

    Anonym (Alma) skrev 2018-12-06 21:18:47 följande:

    För två år sedan föddes mitt första barn och jag ådrog mig stora förlosskingsskador när han kom. Bristning grad 3 med total sfinkterruptur.

    Är nu gravid igen i vecka 30 och förlossning nummer två närmar sig. Jag har svårt att ta in att jag verkligen ska föda igen och känner mig just nu kolugn. Förmodligen kommer det att förändras senare eller kanske först när det verkligen drar igång. Är rädd att jag kommer att få panik. Rädd för nya skador såklart.

    Har fått samtala med läkare på specialistmödravården och "planera" inför förlossningen och hon menar att man inte löper någon större risk att få skador igen bara för att man fått det tidigare. Det låter lite konstigt i mina öron då man ju har ärrvävnad som inte är lika elastisk som oskadad hud?

    Någon mer som fått svåra skador och som fött vaginalt igen efter det? Hur gick det?


    Jag har inte själv fått så stora skador men har vänner som fått det och de fick båda planerat snitt på andra förlossningen.

    Vill du gärna föda vaginalt igen?
  • Anonym (M)
    Anonym (Alma) skrev 2018-12-06 21:39:14 följande:

    Det kan jag väl inte påstå att jag gärna vill men det finns enligt mig inget enkelt sätt att få ut ett barn, tyvärr. ;)

    Min första tanke var att jag definitivt ville ha kejsarsnitt. Vet egentligen inte varför jag inte stått fast vid det. Den tanken skrämmer mig nog också lite, skador man kan få där med, det kanske kan ta tid att läka och man kanske inte kan bära sin bebis direkt efter...lite sådana tankar har jag, fast jag har ju ingen erfarenhet av kejsarsnitt. Samtidigt, om jag får liknande skador igen under en vaginal förlossning kanske läkningen inte går lika bra denna gång och jag kanske får bestående men.

    Svårt detta tycker jag, man har ju inte facit i hand direkt...


    Ja jag förstår ditt dilemma. Det är ju inget lätt val. De som jag känner fick också välja hur de ville göra men valde bägge att föda med snitt till sist.

    Jag fick skador efter min andra förlossning som var mindre än sfinkerruptur och inte tillräckligt stora för att jag få någon hjälp inom vården men ändå så pass jobbiga i vardagen och sexlivet att jag har opererat mig privat efter min förlossning. Så jag skulle inte våga föda vaginalt igen pga den upplevelsen. Men vissa får ju inga problem alls. Och kejsarsnitt är ju inte ett barnkalas heller.
Svar på tråden Föda igen efter förlossningsskada