• Anonym (BM)

    Mens efter förlossning

    EpicNurse skrev 2018-12-08 11:59:47 följande:

    För övrigt är det snarare regel än undantag att första mensen, även andra, efter en graviditet är både rikligare och mer långdragen än vanligt.

    Troligtvis hann du ju få en ägglossning precis innan du började med p-pillerna, därför får du också mens, men nästa månad borde du bara få en mindre blödning om du struntar i sockerpillerna och bara äter ihop kartorna så som man bör.


    Bör? Om man vill förstöra möjligheten för att bli gravid senare utan hjälp, så visst då ska man äta kartorna ihop. Men normalt vill folk kunna få barn oavsett om de ätit p-piller och då är det bra att ha mensblödningen, en gång i månaden. Sockerpillerna kan man få välja själv att äta eller inte.
  • Anonym (BM)
    EpicNurse skrev 2018-12-08 17:01:07 följande:

    Vad är det för trams du skriver? Kalla dig inte bm om du inte är barnmorska, det är förvirrande för folk i tråden. Det är vetenskapligt bevisat att det inte gynnar någon kvinna att få blödning en gång i månaden, snarare tvärt om.

    Blödningen man får när man har en veckas uppehåll från p-piller har inget med mens eller fertilitet att göra. Det är bara slemhinnan som släpper till följd av att man inte tar ppillerna.


    Vad är det för trams du skriver?
Svar på tråden Mens efter förlossning