Inlägg från: Anonym (Lärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lärare)

    Behöver råd i egenskap av förälder till ett barn som mobbar

    BroBroBreja skrev 2019-02-14 08:15:50 följande:

    Jag tycker synd om pojken som inte är skolan, tro inget annat. Jag har inget emot honom, däremot har jag inget till övers för föräldrarna. Längre. Vi hade gärna träffat dem och suttit ner med dem och skolan för att lösa situationen men när de inte ens vill medverka blir det svårt. Istället springer de till soc och polisen.

    Jag står verkligen inte bakom min dotters beteende, vi pratar, pratar och pratar om hur man är en bra vän, hur man gör när man blir arg och vi försöker få henne att sätta sig in i hans situation.

    Och som sagt, denna pojken har varit mycket hemma hos oss och lekt och då har det inte varit en enda fnurra.

    Nu vet jag ju inte hur skolan jobbar och agerar med det facto att ett barn är hemma för att han inte känner sig trygg i skolan. Här känner jag att vi måste backa, då det genom deras agerande (anmälningar) visar starkt att de inte vill ha med oss att göra.


    Det låter som att skolan måste ta tag i att hjälpa den familjen. Ni gör det ni kan. Barnet har skolplikt och föräldrarna har inte rätt att hålla barnet hemma, och barnet har inte rätt att vara hemma. Skolan bör anmäla till soc så att familjen får hjälp (om det är barnet som inte orkar/kan gå till skolan t.ex). Mitt jobb har det som rutin när frånvaro oavsett orsak blir för stor. Inte som ett straff utan för att se till att ingen hamnar mellan stolarna som skulle behövt hjälp. Sedan kan både skola och föräldrar få böter om de inte försöker få honom till skolan, men det ska väl förhoppningsvis inte bli så då de ju låter som att de vill att han ska vara där.

    Kontentan: ni verkar ha gjort det ni kunnat just nu, och att bara vara beredda att bidra med stöd/att dottern kan prata med pojken om det skulle vara aktuellt senare äe vad ni kan göra. Synd om pojken, men det finns personer /aktörer i samhället som ska hjälpa, även när situationen kanske inleddes som mobbning eller en konflikt från en person till en annan.

    Hoppas det löser sig!
Svar på tråden Behöver råd i egenskap av förälder till ett barn som mobbar