Forum Uppfostran - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp! Mina barn äger mig :(

  Ons 12 dec 2018 23:32 Läst 0 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av Friida11 - Visa alla inlägg
  Ons 12 dec 2018 23:32

  Ägd av mina egna barn..

  Jag har tappat kontrollen. Mina barn bokstavligt talat äger mig.. Dom är 7år, 5 år och 2. Den yngsta är okej men ser ju såklart hur sina syskon gör. Värst är 7-åringen. Hon käftar emot, vägrar sova på kvällarna, vägrar sova i egen säng. SKA ha paddan, SKA lyssna på saga osv och säger jag nej så vrålar hon och kan göra i över en timme.. Efter min separation då barnens pappa lämnade mig när jag väntade nr. 3 blev jag djupt deprimerad. Mitt sett att hantera min vardag som ensam nybliven 3 barns mamma var just att ge de två större de dom ville för att slippa konflikter. Det ska jag inte sticka under stolen med.. Detta har ju då lett till att dom helt enkelt ställt in sig på att få precis som dom vill med lite tjat. Dom ser hur de tär på mig att äns höra tjafs. Jag vill vara konsekvent men blir bara fel. Dom skriker och jag skriker. Värst är kvällarna/nattningen.. Jag känner mig som en fruktansvärd dålig mamma för jag har tappat kontrollen. Det är inte jag som bestämmer här utan dom, även om jag i många fall bestämmer. Men jag e så trött på detta ständiga tjat, bråk och osämja varje vecka dom kommer hit från sin pappa. Det är ingen kvalitets tid längre de e bara jobbigt.. vad gör man? Vart kan man få hjälp? Jag vill ju vara en bra mamma som kan hjälpa dom växa till självsäkra och trygga individer. Just nu känns de som att jag bara ger dom kaos.

  Någon som känner igen sig?


  -
 • Tor 13 dec 2018 00:02 #2

  Om det vore så enkelt :( Yngsta somnar sen brukar jag natta 5 åringen där blir det också tjafs innan han går med på Att sova och 7 åringen vägrar sova i sin säng och tvingar sig själv att va vaken till sent 22-23... helt orimligt!


  VonDyzzel skrev 2018-12-12 23:55:39 följande:

  Fan jag förstår ditt problem, själv är jag pappa till 14,12,9 och allting funkar bra!

  Se till att bryta ner problemet, fasta sovtider, få den yngsta i säng först, sedan den andra!, den äldsta lägger sig troligen själv!


  -
 • Tor 13 dec 2018 08:53 #7

  Tack för tipset!

  Jag läser en bok om barnuppfostran också där de förklarar de dåliga med både belöning och bestraffning.. Därför är jag orolig och använda det med då det istället signalerar till barnen att sköter jag mig får jag belöning av mamma å papppa och att de blir en ond cirkel eftersom de alltid kommer förvänta sig belöning för gott beteende. Vilket sänker deras självkänsla. Men jag vet inte :/


  mammatill6 skrev 2018-12-13 07:55:32 följande:

  Sätt dig med barnen och sätt upp tydliga regler. Och vad som gäller när man håller dem och bryter. Skriv upp tydligt på en tavla.

  T.ex har vi haft i olika perioder att man ska duscha utan bråk varannan dag, gå och lägga sig utan bråk och kanske en sak till. Håller de det får de veckopeng på fredagen. Eller nån annan liten belöning.

  Med sonen har vi nu klä på sig utan bråk, inga fula ord och sitta vid middagsbordet så får han padda sen.

  Och det vintigaste: ge inte med dig . Stå på dig. Men bestraffa inte det dåliga beteendet utan belöna det bra.

  Involvera de mer i vardagen och be dem om hjälp men t.ex matlagning. Så känner de sig duktiga.0


  -
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll