Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    SÖKES! Omskurna män som önskar att de inte var det.

    Anonym (Praktisk) skrev 2018-12-14 16:38:39 följande:

    Att ångra sin religion ? Det är det enl koranen dödsstraff på.


    Återigen så är omskärelse (eller könsstympning som jag föredrar att benämna det) något som förekommer hos många religioner och icke troende. Om vi gör det till en muslimfråga som många tyvärr är benägna att göra så kommer denna extremt viktiga fråga gällande barns rättigheter att köra fast, vilket tyvärr inte verkar bekomma de som fastnar i muslimspåret när man diskuterar detta. Suck.
  • Drottningen1970
    Embla twopointoh skrev 2018-12-14 16:58:20 följande:

    Sådana berättelser skulle inte vara något underlag för ett lagförslag, eftersom ni uttryckligen bara eftersöker negativa erfarenheter av omskärelse. Det är både ett ovetenskapligt och irrationellt tillvägagångssätt att ha ett sådant skevt urval.


    Nu förstår jag inte alls hur du menar. Ungefär som att berättelser om hur nu vuxna upplevde det att bli slagna som barn inte skulle kunna vara en röst i en diskussion om barnaga?

    Det är ju ingen vetenskaplig skrift som TS efterfrågar utan röster från människor som är offer för detta barbari.
  • Drottningen1970
    Embla twopointoh skrev 2018-12-14 22:16:36 följande:

    Jag har ingenting alls emot att lagen prövas, bara att underlaget för en sådan förändring behöver vara baserad på rationella, vetenskapliga rön, och i det ingår t.ex. undersökningar, men en undersökning som enbart tar med negativa erfarenheter är inte vetenskaplig, den är propaganda.


    Vilka vetenskapliga rön kan du hänvisa till när det exempelvis gäller förbudet att skära örsnibbarna av sitt barn som vi har?

    Nej det behövs faktiskt inte alls vetenskapliga studier för att instifta lagar som säger att man inte får skära bort kroppsdelar från sitt barn eller utföra onödiga kirurgiska ingrepp. Faktum är att vi redan har dessa lagar och förbud, men att just ingrepp som av religiösa och kulturella skäl inriktar sig på pojkars könsorgan är UNDANTAGNA redan befintliga lagar och det jag och många andra efterfrågar är att dessa undantag givetvis måste upphöra. Att småpojkars kön också måste ingå i rådande lagstiftning. Behövs ingen forskning och inga studier för det utan bara lite sunt förnuft.
  • Drottningen1970

    Det förespråkarna brukar kalla ökad sexuell uthållighet (och framhålla som fördel) är inget annat än orgasmsvårighet som är oerhört tabubelagt för män att tala om, eftersom män förväntas vara sprutmaskiner. Detta kommer sig av att ollonet som normalt sätt ska ligga skyddad och fuktigt under förhuden, när barnet könsstympats istället ligger blottat och skaver mot blöjor, kalsonger och kläder och då får en tjockare och mer okänslig yta under uppväxten. För att inte tala om de miljontals nervceller som sitter på insidan och utsidan av den förhud som skärs bort. Dessa kan liksom inte ersättas. Därför kan man heller inte jämföra upplevelsen från en vuxen man som av olika skäl väljer att ta bort förhuden med det som resultatet blir när man omskär en bebis.

    En annan sak som förespråkarna brukar hävda är att det är bättte att göra det på bebisar eftersom det gör mindre ont på dem. Detta är det mest absurda påstående man kan göra. Alla normalfungerande vet ju att bebisar är känsligare på alla sätt än vuxna. Det som för vuxna är en aning för varmt vatten, kan skålla ett barn. Det som är lite för kallt för en vuxen kan ta död på en bebis. Det som låter lite för högt för en vuxen orsakar smärta för bebisar etc etc. Bebisar är betydligt känsligare än en vuxen man. Men av någon anledning tror förespråkarna att bebisars penisar av nån anledning är mindre smärtkänslig än en vuxen.

    För att inte tala om de psykologiska effekterna av smärta och obehag där en vuxen man som själv väljer i greppet har en helt annan förmåga att förhålla sig till den Tillskillnad mot ett spädbarn som inte alls förstår vad som händer och varför han plötsligt utsätts för smärta. För att inte tala om hur svårt det måste vara att för bebisen att förhålla sig till att det plötsligt gör ont varje gång han de närmaste veckorna kissar i såret.

    Så innerligt sjukt att någon kan förespråka denna vidriga sedvänja. Ge sig till att skära bort delar av ett alldeles friskt och perfekt barn?? Hur kan man??

  • Drottningen1970
    Anonym (Ledsen flickvän) skrev 2018-12-15 16:43:32 följande:

    Det slogs fast i Danmark för ett tag sedan att omskärelse kränker barnens religionsfrihet, förhoppningsvis kan svenska politiker komma fram till samma slutsats. 


    Vore en felaktig väg att gå eftersom omskärelse inte nödvändigtvis hänger ihop med religion. Det ska vara förbjudet av den alldeles uppenbara anledningen att man inte får kroppsmodifiera sina barn då det inskränker på deras integritet och mänskliga rättigheter. Vare sig det handlar om att ge ungen en piercing, kluven tunga, tatuering eller att skära bort förhud. Det är ett kroppsligt övergrepp helt enkelt.
  • Drottningen1970
    Anonym (Ledsen flickvän) skrev 2018-12-15 17:31:22 följande:





    En psykolog berättar om hans upplevelser





    En man konfronterar den som omskar honom


  • Drottningen1970
    Anonym (.) skrev 2018-12-19 11:00:18 följande:

    Vi har också omskärelse på sjukhusen i sverige. Men då är det bara i religiöst eller medicinskt syfte. ingen omskärs i kulturellt syfte i sverige så vi har inte dom problemen. Vi har problem med att pojkar omskärs på icke medicinska grunder i religiöst syfte.


    Jodå. Massor av pojkar könsstympas av kulturella skäl även i Sverige.
  • Drottningen1970
    Anonym (!) skrev 2018-12-27 16:47:40 följande:

    De omskurna jag har träffat har både haft lätt att komma och lätt att få stånd. Jag har däremot träffat män med förhud som både fått skavsår och börjat blöda av för mycket sex och haft svårt att komma. Så det är nog individuellt.


    Är inte det skäl nog att låta pojkars kön vara ifred från ingrepp tills de kan välja vad som passar just dem som vuxna och sexuellt aktiva.

    En förhud kan tas bort men inte sättas dit.

    Min egen erfarenhet av en hyfsad mängd män som bestått av ca 50/50 omskurna och icke omskurna är att det definitivt finns en korrelation mellan omskärelse och svårighet att komma.
  • Drottningen1970
    Anonym (!) skrev 2018-12-29 18:41:06 följande:

    Skulle diskussionen gälla valfrihet så borde just valfrihet diskuteras och inte förbud, vilket de flesta verkar förespråka i denna tråd. Inte eller om huruvida själva ingreppet är bra eller dåligt för det är ju helt individuellt.


    En bebis kan inte samtycka Alltså handlar diskussionen om att just förbjuda sådana ingrepp utan individens samtycke.
Svar på tråden SÖKES! Omskurna män som önskar att de inte var det.