Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    SÖKES! Omskurna män som önskar att de inte var det.

    Sådana berättelser skulle inte vara något underlag för ett lagförslag, eftersom ni uttryckligen bara eftersöker negativa erfarenheter av omskärelse. Det är både ett ovetenskapligt och irrationellt tillvägagångssätt att ha ett sådant skevt urval.

  • Embla twopointoh
    Drottningen1970 skrev 2018-12-14 17:18:41 följande:
    Nu förstår jag inte alls hur du menar. Ungefär som att berättelser om hur nu vuxna upplevde det att bli slagna som barn inte skulle kunna vara en röst i en diskussion om barnaga?

    Det är ju ingen vetenskaplig skrift som TS efterfrågar utan röster från människor som är offer för detta barbari.
    TS skriver: "...som underlag för olika lagförslag". Det är alltså mer som än ett inlägg i debatten TS efterfrågar.
  • Embla twopointoh
    Anonym (.) skrev 2018-12-14 17:17:17 följande:
    Lagförslag om att förbjuda det på barn eftersom barnaga är olagligt i sverige . Lagen måste uppdateras och anpassas i samband med en alltmer växande invandring eftersom Sverige är ett mångkulturellt land och många seder bryter mot Sveriges lag.
    Jag har ingenting alls emot att lagen prövas, bara att underlaget för en sådan förändring behöver vara baserad på rationella, vetenskapliga rön, och i det ingår t.ex. undersökningar, men en undersökning som enbart tar med negativa erfarenheter är inte vetenskaplig, den är propaganda.
  • Embla twopointoh
    Meriall skrev 2018-12-14 19:55:17 följande:
    Om det finns barn som lider av detta som vuxna så kan det vara skäl att förbjuda även om de bara är tex 5% och 95% är nöjda. Därför helt okej med bara negativa historier eftersom poängen är att se ifall de finns.

    Hoppas det blir en lag emot.
    Med ditt resonemang finns det skäl att förbjuda i princip allting där man kan hitta barn som lider, även om den klara majoriteten inte lider av det. Inser du inte vilka oerhörda konsekvenser ett sådant resonemang kan få när man applicerar det bredare? Eller, det resonemanget kanske bara gäller sådant som du tycker ska förbjudas?


  • Embla twopointoh
    Anonym (.) skrev 2018-12-14 22:28:57 följande:
    Finns bara negativa saker med barnmisshandel.
    Finns bara negativa saker med människor som inte klarar av att skilja på åsikter och fakta. Ganska svårt att föra en intelligent, konstruktiv diskussion med dem också.
  • Embla twopointoh
    Anonym (.) skrev 2018-12-14 23:11:01 följande:
    Det finns ingen fakta som säger att barnmisshandel skulle va till barnens fördel förutom barnmisshandlare själva för att dom ska ha något att skylla ifrån sig på.
    Du bara bevisar mitt påstående att vissa har svårt att skilja på fakta och åsikter. Du har en åsikt om hur barnmisshandel ska definieras, det är inte samma sak som fakta. Det du gör är en typ av tankefel eller logiskt felslut, som är väldigt vanligt bland människor som inte har koll på vad rationella, konsekventa argument är för något.
Svar på tråden SÖKES! Omskurna män som önskar att de inte var det.