Inlägg från: Anonym (!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (!)

    SÖKES! Omskurna män som önskar att de inte var det.

    Anonym (Hatar att vara omskuren...) skrev 2018-12-15 14:50:21 följande:

    När läkare har kollat på det så har ingreppet tydligen gjorts på ett ok sätt, men min kuk hade behövt har kvar sin förhud för att funka. Sen är det en massa som tror att det finns nån stolthet i att få kuken sönderskuren.


    Vad menar du med funka? Förhuden har ju inte den effekten att kuken funkar eller inte?

    De operationerna som går att göra påverkar ju att man får ett skydd på ollonet, kan täcka över eventuellt ärr men förändrar ju inte specifikt funktionen...
  • Anonym (!)
    Anonym (Hatar att vara omskuren...) skrev 2018-12-15 14:50:21 följande:

    När läkare har kollat på det så har ingreppet tydligen gjorts på ett ok sätt, men min kuk hade behövt har kvar sin förhud för att funka. Sen är det en massa som tror att det finns nån stolthet i att få kuken sönderskuren.


    Vad menar du med funka? Förhuden har ju inte den effekten att kuken funkar eller inte?

    De operationerna som går att göra påverkar ju att man får ett skydd på ollonet, kan täcka över eventuellt ärr men förändrar ju inte specifikt funktionen...
  • Anonym (!)
    Anonym (Kvinna35) skrev 2018-12-15 06:17:33 följande:

    Är det vanligt att ingreppet orsakar så här mycket problem? Är det frågan om att ingreppet gjorts fel eller är det frågan om att alla är olika och vissa passar det inte alls?

    Jag försöker inte vara oartig med alla mina frågor eller på något sätt ta ställning till frågan om omskärning skall vara tillåtet. Det här första gången jag ser en allvarlig diskussion om följderna av ingreppet. Tidigare har jag alltid bara hört hur man skryter om det och berättar hur bra det på alla sätt är. Den här synvinkeln är helt ny för mig.


    Det är ovanligt men det finns några procent. I USA finns en liten rörelse. Jag har också tidigare bara hört män som är väldigt nöjda med det (här i Sverige). Det är ju inte alla omskärelser (i USA / världen) som görs inom sjukvården utan istället inom församlingen judisk/muslimsk/konservativa kristna församlingar- det är nog inte alls bra för hur bra utfört ingreppet blir. Det är nog väldigt bra om sånt utförs på sjukhus, sterilt och av riktiga läkare.
  • Anonym (!)
    Anonym (.) skrev 2018-12-19 11:00:18 följande:

    Vi har också omskärelse på sjukhusen i sverige. Men då är det bara i religiöst eller medicinskt syfte. ingen omskärs i kulturellt syfte i sverige så vi har inte dom problemen. Vi har problem med att pojkar omskärs på icke medicinska grunder i religiöst syfte.


    R

    Det finns många personer i Sverige som är omskurna
    Anonym (.) skrev 2018-12-19 10:59:40 följande:

    Vi har också omskärelse på sjukhusen i sverige. Men då är det bara i religiöst eller medicinskt syfte. ingen omskärs i kulturellt syfte i sverige så vi har inte dom problemen. Vi har problem med att pojkar omskärs på icke medicinska grunder i religiöst syfte.


    Det finns män även i Sverige som omskurits av kulturella skäl. Det är rätt vanligt i flera delar av världen- förutom delar av Afrika, Asien, så även hyfsat vanligt på Balkan, av tradition. Och det är ju inte bara muslimer utan även judendom, och vissa kristna riktningar. Och region och kultur kan som bekant ofta smitta av sig på varandra. Så det är inte enbart religiösa personer utan även sekulära.

    Att medicinska ingrepp utförs säkert, på sjukhus av medicinskt utbildad personal tycker jag är det viktigaste. Och det är i nuläget ett större problem att det inte alltid görs inom sjukvården. Det om något riskerar ju att ge komplikationer i framtiden.
  • Anonym (!)
    Mrs Moneybags skrev 2018-12-19 10:41:03 följande:

    I USA gör man det ofta rutinmässigt på sjukhuset innan man tar hem pojkbebisen. Självklart finns det de som gör det i någon religiös ritual, men eftersom det är så pass många kristna och icke-religiösa som omskärs i USA har man även den tjänsten på sjukhuset. 

    Ca 80% av alla amerikanska vuxna män är omskurna. (Över 90% bland vita män och endast 44% av latino män.) 

    www.cbsnews.com/news/circumcision-rates-declining-health-risks-rising-study-says/ Men antalet omskurna nyfödda sjunker stadigt! Bland annat för att ingreppet inte längre ingår i bidraget Medicaid för de mindre bemedlade. 


    Ja jag vet. Men personer som gör det på sjukhus, (alltså i princip alla i USA), som spädbarn brukar vara mycket nöjda med ingreppet och inte ha några besvär. Men den väldigt lilla rörelsen av personer som är missnöjda med sin omskärelse består av personer som blivit omskurna i religiösa ritualer ofta utan bedövning. Men det är ju extremt få i USA som utsatts för det, för även tex judiska församlingar har utbildad medicinsk personal som utför. Kanske det blir fler som gör det utom sjukvården nu när det måste bekostas privat.
  • Anonym (!)
    Anonym (Hatar att vara omskuren...) skrev 2018-12-21 13:07:23 följande:

    Tar man bort förhuden skyddas inte ollonet vilket gör att känseln blir sämre. Jag hade 0 känsel från ärret och upp vilket gjorde att jag knappt kunde komma. Hade dessutom svårt att bli ordentligt hård eftersom huden som var kvar inte kunde röra sig ordentligt. Förhuden påverkar funktionen.


    Det låter som att du fått nervskador, eller nåt fel i läkningen kanske både och, för varken känsel i ollon eller förmåga att få stånd påverkas på det sättet. Både min nuvarande och exman är omskurna och de har båda bra känsel och lätt att få stånd. De flesta av deras vänner är också omskurna och jag har aldrig någonsin hört talas om något ens liknande som du beskriver.

    Jag antar att det inte går att åtgärda då heller för totalt känselbortfall påverkar ju inte att av man tillför ny hud. Hoppas du får skadestånd från de kassa läkarna/ din egen försäkring.
  • Anonym (!)
    Anonym (Hatar att vara omskuren...) skrev 2018-12-27 14:05:36 följande:

    Tar man bort förhuden bildas keratin på ollonet. Ju mer keratin ju mindre känsel kvar. Med ny hud försvinner en del av keratinet och en del av känseln kommer tillbaka. Som sagt, kolla på norm.org så får du se amerikanska män berätta.


    Har inget behov att gå in på någon obskyr sida och läsa sånt som icke medicinskt kunniga har hittat på.

    En överväldigande majoritet i USA är för omskärelse, de flesta har inte ens sett en förhud. Och de har sex och njuter av det precis lika mycket som här. Jag har aldrig ens hört talas om det du beskriver. Därmed inte sagt att jag inte tror dig. Alla ingrepp, hur enkla och rutinmässiga de än är kan ju misslyckas även om det bara är en gång på miljonen.
  • Anonym (!)
    Liberté skrev 2018-12-27 14:35:27 följande:

    Du kanske har levt under en sten de senaste åren men det har börjat flyga mycket stämningar i USA angående omskärelse som misslyckats samt att många får bristande känsel i medelåldern vilket leder till högre fall av impotens bland amerikanska män.

    Sen 2010 har diverse nätverk skapats för att börja utöva påtryckningar på sina senatorer. Detta både bland kristna och judiska grupper.

    Finns även ett etiskt råd som skapades 2014 av läkare som arbetar mot det ekonomiska intresset som får sjukhus att fortsätta trots att det inte finns några stöd att det skulle vara bra för något utan istället innebära en risk

    MGM kommer nå agendan nästa gång demokraterna har makten.


    Det har väl flugit stämningar om allt i USA ganska länge. Vatten på golvet, varmt kaffe, fet mat osv. Jag vet att det finns en liten rörelse mot omskärelse i USA som precis som du skriver framförallt handlar om religiös omskärelse. Jag har inte satt mig in i den frågan utan skriver bara utifrån den mer allmänna åsikten i USA, och faktum är ju att det är såpass vanligt att det ses som suspekt (och ofräscht) att ha förhud där. Iaf bland de medelklass amerikaner som jag känner. Det är en total icke fråga att bli eller inte bli omskuren eftersom i princip alla är det. Jag antar att det finns viss klasskillnad eftersom det kräver försäkringar som räcker ingreppet.
  • Anonym (!)
    Anonym (Ledsen flickvän) skrev 2018-12-27 16:09:50 följande:

    Ingen omskuren kille jag någonsin varit med har njutit lika mycket av sex som intakta killar. Min kille nu känner nästan ingenting på ollonet. Han behöver massa friktion för att känna nåt och han kan inte komma förrän det gör ont...


    De omskurna jag har träffat har både haft lätt att komma och lätt att få stånd. Jag har däremot träffat män med förhud som både fått skavsår och börjat blöda av för mycket sex och haft svårt att komma. Så det är nog individuellt.
  • Anonym (!)
    Anonym (Ledsen flickvän) skrev 2018-12-27 19:01:58 följande:

    På min kille gjordes det på sjukhus i Sverige och han är sjukt missnöjd ändå. Att säga att alla som gjort det på sjukhus är nöjda är extremt respektlöst. Han har knappt någon kontakt med sina föräldrar på grund av ingreppet därför att han anser att det är ett så stort övergrepp. Vi har haft sexuella problem hela vår relation på grund av det och dessutom drömmer han mardrömmar varenda natt för att han är rädd att hans föräldrar ska skada honom igen.


    Jaha då måste han alltså ha varit rätt gammal när han gjorde det?
  • Anonym (!)
    Anonym (Ledsen flickvän) skrev 2018-12-28 20:42:38 följande:

    Nej han var bara några veckor men han fattar ju att det är en del av hans kropp som saknas, och han känner att det var ett beslut som borde ha varit hans och inte hans föräldrars.


    Jaha, då kan han ju omöjligt ha något som helst minne av det. Plus att han inte har någon aning om hur det skulle känts med förhud.

    Många omskär sig ju i vuxen ålder eller i 8-10 års åldern. Tex min man. Han märkte noll skillnad på känsel på ollonet. Han har exakt lika mycket känsel på sitt ollon efter som innan.
  • Anonym (!)
    Anonym (Ledsen flickvän) skrev 2018-12-29 15:51:43 följande:

    Du verkar ha väldigt lite förståelse för viljan att ta beslut över sin egen kropp


    Skulle diskussionen gälla valfrihet så borde just valfrihet diskuteras och inte förbud, vilket de flesta verkar förespråka i denna tråd. Inte eller om huruvida själva ingreppet är bra eller dåligt för det är ju helt individuellt.
Svar på tråden SÖKES! Omskurna män som önskar att de inte var det.