• sextiotalist

    hon tänker ta ensamvårdnad

    tobbe01 skrev 2018-12-17 04:44:57 följande:

    I min värld så kan ingen förälder "ta" ensam vårdnad om inte båda parter är överens. Finns en pappa som vill vara förälder så har han också rättigheter. En del kvinnor (korkade) har svårt att förstå det.


    Din värld stämmer inte överens med lagstiftningen
  • sextiotalist
    tobbe01 skrev 2018-12-17 06:43:57 följande:
    Okej. Så en mamma kan ta barnet och sticka iväg vart som helst medan pappan bara får betala underhåll och se glad och lite snopen ut?
    Ungefär så, eftersom en kvinna, som är ogift, med automatik får ensam vårdnad och faderskapet (med dess rättigheter och skyldigheter) kommer inte in, förrän faderskapet är fastställt.

  • sextiotalist
    tobbe01 skrev 2018-12-17 07:04:57 följande:
    TS skriver att den blivande modern EV inte kommer låta honom "skriva på faderskapet" och då är man ju inte ens på ruta ett. Hon kan välja att inte ange ngn far och då finns ingen pappa hon kan mjölka pengar ur. TS borde sluta med romantiska fantasier, växa upp och fortsätta med sitt fria liv.
    Men där går lagstiftningen in. Det går inte bara att ange "fader okänd", utan barnet har rätt att få veta vem som är ens pappa.
    Och som fjanten skrev, umgänget har barnet rätt till (det är alltså barnets rätt till umgänge, inte förälderns rätt till umgänge).
    Men en trilskande förälder kan göra rätt mycket för att hindra umgänge innan lagen kommer in och reglerar.

    Så ts kommer med all sannolikhet bli registrerad som pappa och därmed så kommer man kunna etablera ett umgänge.
    Men att få igenom gemensam vårdnad kommer troligen bli en längre process.
  • sextiotalist
    tobbe01 skrev 2018-12-17 12:32:24 följande:

    Fast om en flicka haft sex i fyllan och villan och inte har en SUSNING om vem som gjorde henne med barn? Det kan ju vara så att det finns vittnen eller att ngn känner ngn som vet vem han var................men säkert är det ju inte. Märkligt egentligen. JÄMT läser man gnäll från tjejer om att killarna inte tar ansvar och de blir ensamma med bebisarna men så när ngn löshäst (som det ju handlar om här) VILL ta ansvar jag då passar inte galoscherna.


    Man läser om där det inte fungerar, i de absoluta relationer fungerar det.

    Det finns svin av båda könen
Svar på tråden hon tänker ta ensamvårdnad