• sysop

    Kreditkort - faktura

    TS, det borde stå att läsa i villkoren men det är kanske inget som man har lätt tillgängligt så mitt svar blir generellt och kanske inte stämmer i ditt fall.

    Normalt så blir det ingen ränta eller så om fakturabeloppet betalas senast på förfallodatum och är det 2000kr som är beloppet så betala det och vänta på de resterande 23000kr till nästa faktura kommer.

  • sysop
    Anonym tipsare skrev 2018-12-23 23:37:57 följande:
    Såhär står det bl.a (se nedan). Jag tolkar det som att det räcker att jag bara betalar beloppet på fakturan (2000) nu? Vill ju gärna ha med så mycket fickpengar som möjligt på resan

    I fråga om köp med kortet gäller att om hela det utestående beloppet som aviseras i månads- fakturan betalas senast på förfallodagen utgår ingen ränta på den del av kreditbeloppet som avser köp. För kontohavare som väljer att erhålla fakturan via post(pappersfaktura) tillkommer dock en fakturaavgift om 15 kr per faktura. Om hela det aviserade beloppet inte betalas på förfallodagen ränteberäknas den obetalda delen av beloppet, som avser köp med kortet från och med förfallodagen.
    Då är det tämligen klart,
    Betala beloppet på fakturan som om jag förstått dig rätt var på 2000kr den kostnaden som kan tillkomma är en faktureringsavgift på 15kr om du får faktura via posten.

    Jag ser inget i det som du skriver som indikerar att du skulle behöva betala de återstående 23000kr i samband med denna faktura utan det beloppet kommer på nästa faktura.

    God Jul och trevlig resa
  • sysop
    Anonym tipsare skrev 2018-12-24 16:15:55 följande:
    Någon mer konsumtion på kortet blir det då rakt inte

    Tack!
    Känns kortet varmt när man håller i det bör man vänta lite innan man använder det igen, ingen vill ju var orsaken till en överhettad finansmarknad så att säga. Skrattande
  • sysop
    Anonym tipsare skrev 2018-12-24 20:42:41 följande:
    Har haft kortet i nästan 2 år och detta är första gången jag får en faktura. Känns läskigt! Vi har egentligen en stabil ekonomi, men hade inte räknat med att punga ut 80.000 samma vecka OCH ha fickpengar över till resan. Dessutom samtidigt som jag är mammaledig och vill plocka ut minimalt med föräldradagar... Men det löser sig, mest fundersam hur mycket vi ska betala tillbaka denna månad.
    Det låter som att Ni har full koll, jag önskar Er en riktigt trevlig resa vart hän det än bär i världen så blir det tillsammans med de du älskar Solig
Svar på tråden Kreditkort - faktura