Inlägg från: Madde9023 |Visa alla inlägg
  • Madde9023

    Bf September 2019

    Hej!

    Jag hoppar in i den här tråden!

    Är 28 år gammal och gravid för första gången, testade positivt den 24/1. Sista mensen började 9 december, men har ingen aning om när ägglossningen skedde. Jag har nämligen PCO, så trodde inte jag hade några ägglossningar, så den här graviditeten kom som en chock, dock en positiv sådan. Har alltid räknat med att jag skulle behöva hormonell hjälp eller till och med IVF för att bli gravid. 

    På grund av att jag inte vet när ägglossningen var kan jag antingen vara i vecka 7 eller 8 (Ägglossning runt dag 14 eller 21). Har senaste månaderna haft en menscykel på 32-35 dagar. BF bör därför vara någon gång mellan 15-22/9. 

    Ska till barnmorska första gången 11/2, men ska ringa och försöka få ett VUL snart, för det är ju faktiskt bra att veta vilken vecka man är i och om allt ser bra ut! Min mamma är dessutom tvåäggstvilling, så kan ju vara bra att kolla om det är ett barn eller flera. Barnmorskemottagningen i min kommun har inte ultraljud, så måste kontakta ett sjukhus i en annan kommun. 

    Hoppas på att allt går vägen, och önskar er lycka till i era graviditeter!

  • Madde9023

    Är i vecka 8 (7+4) och har haft en hemsk vecka senaste veckan. Har varit ganska förstoppad, vilket i sin tur har lett till magkatarr och illamående... Så sug/värk i magen med extrema hungerkänslor och samtidigt illamående..   Längtar till första möte med bm på måndag 11/2 så jag äntligen kan fråga om vilka mediciner som är okej att använda osv. Har kört med novalucol tuggtabletter (halsbränna/sura uppstötningar) nu efter att pratat med dem på apoteket, men känner att jag kanske skulle behöva köra på något mer laxerande istället...

    Någon mer som haft liknande problem?

  • Madde9023

    Så, då har jag idag träffat min barnmorska för första gången! Verkligen en jättetrevlig kvinna, känns verkligen som att vi klickade!

    Har även bokat ett första ultraljud om 2,5 vecka, och kommer då befinna mig i antingen v.11 eller v.12, beroende på när jag hade ägglossning (vilket jag ju inte vet!). 

    Nu måste jag ta ställning till om jag vill göra ett KUB-test eller inte. I Nyköping (som är närmsta sjukhus) gör de inga KUB-test för tillfället, så skulle då behöva försöka få till det någon annanstans, förmodligen ett annat landsting. 

    Man både vill och inte vill veta om det är något fel på ens barn, men just nu lutar jag mot att skippa testet. Hur tänker ni andra runt KUB-testet?

    Hoppas allt går bra för er i era graviditeter!

  • Madde9023
    1. Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar? 

    Svar: v. 10 (9+3) Beräknat enligt första dagen i sista mensen på en 35 dagars cykel. VUL 28/2 kanske ändrar beräkningen.

    2. Barn sen tidigare? 

    Svar: Nej

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen? 

    Svar: Nej

    4. Antal försök för att få till denna graviditet? 

    Svar: Inget försök. Varit utan preventivmedel i 3 år utan att direkt försöka. Har PCO så räknade aldrig med att bli gravid på naturligt sätt, men nu har det hänt :)

    5. Hur berättade du för din partner? 

    Svar: Tog 2 test på morgonen (en vanlig sticka och ett digitalt), berättade sedan när min man kom hem från jobbet. 

    6. Vilka andra har du berättat för hittills? 

    Svar: Berättade för mina föräldrar då jag mådde väldigt dåligt under några veckor och därför kände att jag behövde mer stöd. 

    7. Cravings? 

    Svar: Inga som jag direkt känt av. Kan få att jag blir sugen på något en viss dag, men inget ihållande. Har dock fått vissa maträtter som jag typ spyr av tanken på att äta XD

    8. Krämpor?

    Svar: v. 7-9. Illamående, dock inte kräkts. Hade ett tag förstoppning och magkatarr samtidigt, så då mådde jag riktigt dåligt. 

    9. "Känning" om visst kön? 

    Svar: Har ingen aning, och jag kommer bli glad vad det än blir, men har alltid drömt om en liten flika :) <3 

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn? 

    Svar: Diskuterat lite tidigare. Inga klara namn, men finns några favoriter :)
Svar på tråden Bf September 2019