Inlägg från: GulRödBlå |Visa alla inlägg
  • GulRödBlå

    Bf September 2019

    Hej, jag antar att jag kan komma med här i tråden. Har plussat i ca 1 1/2 vecka, i början mycket, mycket svagt. Sen jag plussade har jag dock testat negativt 2 ggr på sjukhuset i form av blod och urinprov. Det rör sig alltså inte om ett tidigt missfall då jag fortsatt få starkare plus hemma sen dess. Hade negativt urinprov på sjukhuset förra tisdagen, plussade hemma 2 timmar senare. Har iallafall fått tid för vul 11/2 för att kolla vad som står på.

    Har symptom som 1 veckas sen mens, ömma bröst, ökade flytningar samt trött. Har en 10 månaders son och känner igen mycket från när jag var gravid med honom.

    Enligt preglife har jag bf 25/9 :)

    Slänger in bild på testen så får ni kika



    Taget må-to



    Taget fredag. Det gröna är ett ÄL test. Ville testa om det funkar att få positivt på dom om man är gravid :)

  • GulRödBlå
    Daphodil skrev 2019-01-31 12:54:01 följande:

    Helt sanslöst ju, att vänta halva graviditeten för att veta om det ens är nåt där. Ledsen att höra om ditt MA, det måste ha varit tungt. Tycker personligen att ett första ul vid inskrivning borde vara standard. Känns så konstigt att planera för en hel graviditet när det enda bevis man har är ett streck på en sticka.

    Idag känner jag iaf av illamående och aversion mot viss mat, så det är ju alltid nåt!


    Där jag bor (inte i Sverige) så erbjuds man ett tidigt vul i v 9 ca, därefter blir det KUB innan v 11+6, sen RUL mellan v 18-21 och till sist det sista vid v36 för att kolla bäcken, att allt är ok samt om man skulle ha öppnat sig.
  • GulRödBlå
    Daphodil skrev 2019-01-31 13:17:03 följande:

    Låter extremt rimligt! Vilken tur du har =)


    Det är jättehärligt! Väldigt tillmötesgående barnmorskor också. Med min son fick jag ett vul i v 6+1 för att jag tidigare haft missfall, sen ett till i v9, kub i v11, rul i v 16 (rul ändrades efter det till v 20) ett till ul i v21 för att kolla ordentligt på hjärtat och sen det sista i v36.

    Utöver det hade jag 2 till för att jag fick problem med njurarna under graviditeten. Vi vart verkligen bortskämd att få se han ofta :)
  • GulRödBlå
    Daphodil skrev 2019-01-31 13:51:47 följande:

    Vilken service. Och här får man ett, max två. När missfall/MA/ofostrig grav är så vanliga, och man bygger upp framtidsplaner som kanske aldrig blir av.

    Med dottern fick jag ett daterings-ultraljud för att min mens hade hoppat en månad, men det kan jag inte skylla på nu haha. Tur att privata UL finns.


    Det är ju helt befängt! Der borde ju ligga i allas intresse att säkerställa att en graviditet börjar bra iallafall?
  • GulRödBlå
    caramia skrev 2019-02-02 09:59:03 följande:

    Är ni sugna på nåt särskilt än? Här dricker jag massor av kall Bravo äppeljuice. SÅ gott! Funderar på om det kan vara cravings redan? Brukar aldrig vara särskilt förtjust i äppeljuice annars nämligen. Är i vecka 7.


    Har samma som förra graviditeten, dricka kalla drycker. Då hade jag dille på apelsinjuice, men nu gillar jag allt som är kallt. Främst mjölk och juice :)
  • GulRödBlå

    Jag tänker logga ut härifrån ett tag. Var idag på ett vul i vad som skulle vara v6+4. I livmodern fanns ingenting förutom en tom hinnsäck. Inget flöde eller någonting. Ska tillbaka på torsdag för att få ett "second statement" då gynekologen ville ha det bekräftat av en till.

    Jag känner mig helt förtvivlad och så ledsen över att kroppen ger en alla symptom, men inget foster.

  • GulRödBlå
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-04 18:04:41 följande:

    Alltså va fn!!! ;(

    Läste nu en gång till! Vadå ett andra utlåtande på torsdag!!??? Det är för tidigt! För allt i världen ta inget abortpiller utan att ha väntat minst i 2veckor och kollat igen!!! Jag har googlat o läst sååå mkt om sånt här! Enligt dom riktlinjer som finns för läkare så ska man vänta minst 10dgr eller 14dgr innan ett nytt ultraljud görs för att vara säker!! ;(

    I min förra graviditet gjordes ett nytt ultraljud förvisso efter bara 3dgr ca som jag själv fixade på ett proffsigare ställe med bättre utrustning och bättre läkare! Då syntes ett ca 1cm stort embryo med slående hjärta!

    Om dom ser något beror ofta på erfarenheten hos den som utför det samt utrustningen!


    Tack snälla för ditt svar! Jag kommer inte att ta något piller efter torsdagens undersökning, främst för att jag efter ha läst här förstått att det är vanligt att inte kunna se något. Med sonen såg man hjärtat i v6+1 så därför kändes allt så himla hopplöst.

    Kommer ringa bm efter den undersökningen och begära ett nytt ul! Jag ger inte upp hoppet men försöker samtidigt ha förväntningarna nere.
  • GulRödBlå

    Nån som har erfarenhet när hinnsäcken är tom samt inget blodflöde? Är det kört då? Är osäker på om jag var i v6+4 eller v5+5 när ultraljudet gjordes igår. Försöker att inte stressa upp mig och ta det som det kommer. Men man är duktig på att överanalysera allt som bara går..

  • GulRödBlå
    Jojjans skrev 2019-02-05 12:13:12 följande:

    Jag gjorde ett vul i vecka 6-7 i somras och då kunde hon inte se någonting alls och hävdade att jag antingen inte var gravid eller haft äl en vecka senare. Visserligen var det en dålig ul-maskin, men hon var helt säker på att hon inte såg nåt. 2 veckor senare fick jag tid på en bra mottagning där dom såg ett pickande hjärta och allt såg fint ut! Men jag blev flyttad 4 dagar, hade tydligen haft äl senare än jag trott.


    Jag lever på hoppet så länge jag kan!

    Tack för dina ord, dom lugnar en del<3
  • GulRödBlå
    Jojjans skrev 2019-02-05 12:20:11 följande:

    Jag svarade dig igen ovanför..

    vad kommer det sig att du fick ett så otroligt tidigt vul? Ofta brukar dom ju inte vilja boka in innan vecka 8 eftersom det är stor risk att inget syns då...


    Tack jag såg det :)

    Anledningen var för att testen var negativa på sjukhuset men positiva hemma, så jag var orolig att något inte stod rätt till i kroppen. Typ X eller mola osv. Ingen hade egentligen ställt in sig på att jag var gravid.
  • GulRödBlå
    Jojjans skrev 2019-02-05 14:11:10 följande:

    Jag förstår.. och vad kom det sig att du ens gjorde tester på sjukhuset om du fått positivt hemma? Har för mig att du skrivit tidigare om det men minns inte... och säg till om du inte vill att hag frågar, är så intressant att förstå hur vården funkar och vilken hjälp man kan få av vilka anledningar osv.


    Har haft 3 missfall från ett tidigare förhållande, så ville egentligen bara kolla att allt steg som det skulle.. Med sonen fick jag plus först i v2-3 med ClearBlue.

    Min bm har varit helt fantastisk båda gånger och tagit min oro på allvar.
  • GulRödBlå
    Jojjans skrev 2019-02-05 15:02:29 följande:

    Just det så var det. Gjorde du nån utredning då eftersom du haft 3 stycken?


    Nej det hann ta slut i det förhållandet och barnagörandet las på is några år. Sen kom sonen till lite av en slump så då tänkte jag inte så mycket mer på problemen jag haft, om man kan säga så. Men jag påpekade såklart mina tidigare missfall för bm och hon var snäll då att boka in ett tidigt ul åt mig.
  • GulRödBlå

    Mitt illamående bara ökar, jag hoppas innerligt att det är något bra och att vi får bättre nyheter imorgon än i måndags, eller efter ännu några veckor.

  • GulRödBlå

    Mitt illamående bara ökar, jag hoppas innerligt att det är något bra och att vi får bättre nyheter imorgon än i måndags, eller efter ännu några veckor.

  • GulRödBlå
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-06 19:49:38 följande:

    Åh men det låter hoppfullt! Håller tummarna för imorgon! :)


    Tack <3 meddelar här hur det gått
  • GulRödBlå

    Hej på er! Var ett tag sen jag uppdaterade här. Lovade att uppdatera förra torsdagen efter det andra ultraljudet av specialistläkaren, men kände att jag ville att familj skulle veta före.

    Fick som sagt komma till en gynekolog som frågade allmänt hur jag mådde, om jag känner mig gravid osv. Han sa att iom förra gynekologen kunde se en säck så lät det iallafall lovande, och vi skulle följa upp med blodprov för hcg. Men det behövdes inte, för visst låg det ett litet russin där i med puls <3

  • GulRödBlå

    Nån annan som upplever extremt svullen mage? Inte svullen som att i magen putar överdrivet mycket, men det känns svullet inuti eller vad man ska säga. Som att allt man äter sväller upp x3 i magen. Jag får knappt i mig mat för efter 5 tuggor är det tvärstopp.

    Känns som om jag har en bulldeg i magen..

Svar på tråden Bf September 2019