Inlägg från: Anonym (ak) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ak)

    Bf September 2019

    Hej! Måste bara få fråga. Min ''molnvärk'' ligger endast på vänstra sidan av livmodern. Är det där embryot växer tro? Ibland får jag ont i resten av livmodern också men inte lika ofta då värken på vänstra sidan är konstant. Obestämd

  • Anonym (ak)

    Hej alla! Har en till fråga som jag hoppas någon kan svara på Oskyldig


    Jag är som sagt ganska ung och är ny med att ringa samtal osv. Jag hade tänk och ringa barnmorskemottagningen imorgon. Nu till frågan! Vad säger jag??? 


    ''Hej mitt namn är ____'' men sen då?

  • Anonym (ak)
    Daphodil skrev 2019-01-31 19:20:48 följande:
    "Jag har just fått veta att jag är gravid" kanske. =) De tar nog kommandot därifrån. Lycka till
    Tack så mycket! 
  • Anonym (ak)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-01-31 21:47:18 följande:
    Jag ringde i dag och jag sa "hej jag heter _____ och jag testade positivt för 3 v sedan och tänkte boka in en tid hos er nu" :)
    Ohh det lät bra! Tack Kyss
  • Anonym (ak)

    Det finns en ägglossningkalender på Familjeliv. Längst upp lite till vänster finns det en knapp ''Hem'' sen finns det ett alternativ ägglossningskalender. När ägglossningen sker beror på när du hade mens samt hur lång din cykel är (en normal cykel är 28 dagar men min t.ex är 34) 


    Anonym (Allie) skrev 2019-02-01 14:02:38 följande:

    Hur räknar man ut ÄL? Blir helt förvirrad av alla förkortningar. Jag är i 6+1 idag - någon som kan räkna ut vart ja hamnar? 


  • Anonym (ak)
    Jojjans skrev 2019-02-01 16:29:53 följande:
    Fast även om man har en 28-dagars cykel har ju vissa ägglossning på dag 13 och andra på dag 17, även om 14 dagar innan mensen är det vanligaste. Det är helt enkelt omöjligt att veta om man inte tempat/tagit äl-tester/gjort vul som bekräftat ålder.
    Men med hjälp av en ägglossningskalender får man ju ett hum när bebisen blev till Solig bättre än inget
  • Anonym (ak)

    Hejhej! Har en till fråga! Det verkar vara några här som ska göra vul och undrar då om man gör det på rutin där ni bor? Eller om det är på grund av en speciell anledning?


    Jag ringde barnmorksemottagningen i fredags. Hon frågade när min sista mens var och jag sa att jag var osäker men runt den sista december och då bokade hon in att vi skulle ses den 25 december för enligt hennes kalender är jag då i vecka 8. 


    För att vara helt ärlig, så ljög jag om att jag inte visste när min sista mens var för hade läst att man kan få ett vul när man är osäker vilken vecka man är i? Jag har ingen aning SkämsObestämd 

  • Anonym (ak)

    Jag har mitt molnvärk mestadels på vänster sida, ibland kan det komma lite på höger sida med. Min mage är väldigt uppblåst nertill. Men det jag är märkt är att jag är hård på vänster sida, och inte alls på höger. Trycker jag på höger sida flyttas vänster sida upp väldigt mycket medans om jag trycker på vänster sida blir det ingen skillnad på höger sida. Kan det var embryot och allt vad det innebär(livmoder osv) som ligger på min vänstra sida? Obestämd

  • Anonym (ak)
    Nakrjo skrev 2019-02-06 00:42:02 följande:
    Jag skrev här för någon dag sen om mina bruna flytningar & smärta på vänster sida och sa då att jag skulle vänta att kolla upp det förrän mitt hälsosamtal med bm på fredag. Ikväll fick jag akut smärta som blev värre & värre och kändes liknande den då en cysta spricker. Fick lämna prover & tog ett vul. Jag har liknande som dig med magen, min mage är mer svullen på vänster sida än höger, konstigt nog...

    Men man hittade en cysta på vänster äggstock och allt med graviditeten såg jättebra ut. Fick även se hjärtat slå!

    Om du är orolig så åk in! Dom sa till mig att ensidig smärta SKA kollas upp även om det oftast är helt normalt under en graviditet. Bättre att få svar än att oroa sig i onödan :)

    Ringde mvc nu precis och förklarade som det var. Men hon sa att det lät helt ofarligt, att det bara var ligamenten som inte hängde med i svängarna. 


    Tur(!!!!) att inget hade hänt din bebis iallafall och att det ''bara'' var en cysta Solig

Svar på tråden Bf September 2019