Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    norrsken91 skrev 2019-03-26 20:19:57 följande:

    Jag inväntar min kallelse blir förmodligen veckan runt påsk. Tycker den borde trilla in i brevlådan snart, man blir lite otålig :) Har en bekant som fick sitt RUL förtidigt så de kunde inte se vissa saker vilket blev ett oros moment.. det kan tydligen handla om dagar bara att se så allt är på plats eller är synligt. Tror det är därför de kanske lägger lite senare än i början av V.18 kanske.

    Någon av er som börjat med järntillskott? Har blivit så galet trött nu i V.15, behöver givetvis inte bero på det men tanken slog mig. Min BM sa över telefon att jag kunde börja med 1 tablett varannan dag så ska jag få ta järnvärden efter RUL.


    Jag fick ju kallelsen i dag som sagt och jag fick RUL i slutet av april..
  • Anonym (chockad!)
    Daphodil skrev 2019-03-27 17:07:03 följande:

    Börjat känna som små nervryck nere i magen. En del av mig vill tro att det är fostret, men troligtvis känner jag bara efter extra mycket. Är bara i v 14.

    Ni som börjat känna, när kom första misstänkta rörelsen?


    Jag har känt flera ggr nu senaste 4 dagarna. Är i v 16 (15+4) idag. Har alltid känt tidigt. Jag kände nåt kanske 1 v innan men högst osäkert om det verkligen var så.
  • Anonym (chockad!)
    Mickaela_med_ck skrev 2019-03-28 06:56:09 följande:

    När har alla RUL? Jag har den 15 April, är då I v 20+3. Känns inte det lite sent? Eller är det bara Jag som är otålig kanske..


    Fått 25/4 och då 19+4
  • Anonym (chockad!)

    Alltså lite orolig att jag ska få ytterligare ett vilt och hyperaktiv barn ???????? haha nu är det mkt rörelser!!

  • Anonym (chockad!)

    Alltså lite orolig att jag ska få ytterligare ett vilt och hyperaktiv barn ???????? haha nu är det mkt rörelser!!

  • Anonym (chockad!)

    Sjukt egentligen vad tiden går snabbt. Just när man är mitt uppe i det känns det segt men nu gick jag precis in i v17!! tyckte nyss det var v7 och man var skit orolig. Snaet gått halva tiden eftersom jag ska snitta också... T

  • Anonym (chockad!)

    Hur har er kropp förändrats hittills och vilken vecka är ni i?


    Jag gick in i v 17 nu i helgen och har inte ännu gått upp nåt i vikt men nu börjar magen synas lite grann. När jag ligger ner kan jag också känna "bebismagen", när jag står upp är magen fortfarande svullen också, inte bara bebismage alltså.


    Jag känner rörelser nästan varje dag nu. 


    Mina boobisar har blivit 1-2 storlekar större redan. Vet att jag gick från A till DD när jag var gravid senast! Galet att det kan ändras så mkt!! haha


    Känner mig ännu rätt pigg faktiskt. Fram till v 12-13 mådde jag så illa hela tiden men sedan försvann det och nu mår jag som sagt rätt bra. Lite ont i fogarna i korsbenet. Var sjukskriven från v 23-24 tidigare graviditeter men nu hoppas jag innerligt att jag slipper det. Känner mest av det om jag suttit konstigt eller om jag sprungit. 


    Så än så länge, peppar peppar, går det rätt bra när ca hälften av graviditeten gått!


    Ni andra?

  • Anonym (chockad!)
    Sandrusx skrev 2019-03-31 10:52:24 följande:

    Hej alla gravida!

    Jag har läst i tråden ett tag men detta blir mitt första inlägg här :)

    Jag är gravid i vecka 15, har bf 26 september och ska få en flicka.

    Det blir mitt andra barn, har en son som är 7 år.

    Så det var ju längesen sedan sist och man kommer knappt ihåg hur det känns.

    Har mått bra hela graviditeten tack och lov, emellanåt så glömmer jag nästan av att det bor en liten krabat i mig. Har nog inte landat helt och hållet i det här än hehe.

    Lider verkligen med er andra som är illamående och fortfarande spyr osv, vet hur det känns. Gick igenom det eländet med sonen.

    Förlossningen var rent ut sagt hemsk, lång och utdragen, det blev kritiskt i slutfasen och det var panik i rummet. Ut kom en liten pojke som inte skrek och de fick ruska och ruska i honom.

    Det är underbart att vara gravid men känner en sådan förlossningsrädsla att man inte riktigt kan glädjas åt det fullt ut.

    Är så rädd att det ska bli så igen.

    Nån mer än jag???

    Jag överväger att få bli snittad istället men hur lätt/svårt är det att få igenom det?

    Jag tog upp detta med min BM och hon sa att man kan gå på Aurora-santal för sådan rädsla.

    Jag tror dock inte att det kommer hjälpa mig(som jag känner nu) nån som har erfarenheter av aurora?


    Jag gick i Aurora med mitt första barn men det är 13 år sedan!! Jag var så rädd så för mig hjälpte det inte ett dugg men jag har kompisar som gått som sedan kunnat föda "normalt".


    Jag tycker det är bra att testa i alla fall!


    Angående att få igenom ks så tror jag det är väldigt olika från olika landsting. I mitt fall gick det ganska lätt men blev tyvärr inte beviljad förrän i v 36 så jag var rätt orolig hela graviditeten. Hade önskat att jag hade fått beviljat tidigare.

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-03-31 13:09:30 följande:
    Känner också en enorm rädsla för att föda. Har två barn sedan innan varav första föddes vaginalt och andra fick jag ett snitt beviljat. Jag var tvungen att gå på aurora samtal innan för att få snitt och jag tyckte att de var väldigt bra och förstående även om det inte hjälpte nämnvärt för min rädsla. Aurora-barnmorskan skrev en rekommendation om snitt efter våra samtal som läkaren som skulle ta beslutet sedan utgick ifrån. Tyvärr fick jag inget beviljat förrän väldigt sent i graviditeten. Fick första aurorasamtalet i december, blev beviljad i januari och var beräknad 4/2. Fick snitt 24/1 men förlossningen startade spontant 21/1 så det blev ett akutsnitt då istället för det planerade 24/1. Så om jag får snitt denna gång ska jag påpeka att mina tidigare förlossningar startat innan bf.
    Jag fick snitt 13 dagar före resp 9 dagar före BF. Nu sa bm att de tar det så nära BF som möjligt men jag kommer vara påstridig att jag vill ha det minst 9 dagar före för min skräck vore att förlossningen kom igång och att jag får akutsnitt.
  • Anonym (chockad!)
    Sandrusx skrev 2019-03-31 15:28:42 följande:
    Men oj så sent och nära inpå bf!

    Ja det tycker jag att du ska göra! Tycker åtminstone att man borde få planerat snitt 10 -14 dagar innan bf.

    Då ska jag trycka på att jag vill gå på samtal så fort som möjligt.

    Varför dröjde det innan du gick på första samtalet, var det pga att det inte fanns tider förrän då eller för att du kände att rädslan kom senare i graviditeten?

    Hoppas du får igenom det denna gången också!

    Man borde få det om man tidigare fått och fortfarande känner likadant inför en förlossning

    I vårt landsting tog de inte in nån för aurorasamtal innan v 30 tror jag det var eller om det var ännu senare. De tyckte väl att det var så det skulle vara... så gick inte att få innan.


    Denna gång vet ajg att jag får ks utan att behöva gå på aurora eller nån bedömning men vet ändå inte hur långt innan jag kommer få ett datum

Svar på tråden Bf September 2019