Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    caramia skrev 2019-02-02 09:59:03 följande:

    Är ni sugna på nåt särskilt än? Här dricker jag massor av kall Bravo äppeljuice. SÅ gott! Funderar på om det kan vara cravings redan? Brukar aldrig vara särskilt förtjust i äppeljuice annars nämligen. Är i vecka 7.


    Alltså ja. Äter vanligtvis rätt nyttigt men nu mår jag illa av tanken på typ rågbröd och nötter. Vill bara ha skräpmat. Just skickat iväg gubben för att köpa vita subs-mackor för att jag inte kan tänka mig nån annan frukost! Herregud...
  • Daphodil

    När vi ändå pratar cravings, nån som har aversioner också? Förra gången kunde jag inte äta gubbens paradrätt (bläckfiskwok), nu är det nötter och kaffe (som jag tålde hela förra graviditeten, typiskt). Saft har jag också svårt för.

  • Daphodil
    Karma91 skrev 2019-02-02 14:52:32 följande:

    Har några specifika saker då och då som jag är mycket sugen på, idag är det smörgåsgurka och grapefrukt haha. För några veckor sedan vaknade jag en natt och var så sinnessjukt sugen på kebab, vem blir ens det? Så himla sjukt! Fick gå upp och äta en macka för att iaf få i mig nått.

    Annars har jag en hel del aversioner saker som jag avskyr tex kaffe (snyft). Mat generellt smakar mer än det brukar, till exempel förra veckan åt vi potatisgratäng, Wow typ aldrig ätit något godare i mitt liv! Gick in i v 10 idag :)


    Känner igen det där. Köpte hamburgare med pommes frites och liksom "detta är det godaste jag har ätit någonsin".
  • Daphodil
    September89 skrev 2019-02-02 17:09:53 följande:

    Kaffe och choklad vill jag inte ha längre. Choklad var typ mitt liv innan haha. I början ville jag typ inte ha någon mat, kunde få i mig kall och smaklös mat när jag var tvungen. Yoghurt gick absolut inte. Nu är jag i vecka 10 och det har blivit mycket bättre med både illamåendet och aptiten så nu kan jag äta hyfsat normalt igen.


    Gud vad skönt att höra. Jag mådde illa v 8-12 förra gången, och därför kändes det oroväckande att det började redan i v 6 nu. Men då kanske det går över snabbare också.
  • Daphodil

    Nån mer vars gravidkropp bara öser in virus och bakterier? Avslutade antibiotika mot halsfluss i fredags, och dagen därpå fick jag den värsta förkylningen jag haft, är helt sängliggande. Lägg till illamående så är dagen gjord =\

  • Daphodil

    Mår illa från eftermiddag till kväll nu. Jättesvårt med mat, vill bara ha hamburgare och pizza (som jag avskyr vanligtvis). Blev inspirerad av någon som skrev om äppeljuice och bad gubben köpa det - herregud så gott!

  • Daphodil
    Ourlittlesecret skrev 2019-02-05 14:31:02 följande:

    Jag beklagar till er alla som fått MF/MA. All styrka till er!

    Sen grattis till alla som plussat och vågat komma med i tråden.

    Länge sen jag skrev nånting nu. Är nu i vecka 8 (7+4) Imorgon har vi inskrivning så nervöst men samtidigt skönt och man kanske snart vågar börja tro. Vi berättade för våra föräldrar i fredags. Vilken lättnad att äntligen kunna prata om hur man verkligen mår. För jag mår bokstavligt talat bedrövligt. Minns inte när jag senast fick i mig en ordentlig middag och det värsta är att nu är det inte längre bara på kvällarna utan kontinuerligt över hela dagen. Har provat seaband, fungerar nog men får så fruktansvärt ont där bollen vilar så kan inte ha dom på mig hela tiden. Har även provat postafen, vilket jag inte tyckte ha någon effekt alls. Tröttheten är dock bättre men vet snart inte vart jag ska ta vägen pga illamåendet. Några tips? Blir så paralyserad av illamåendet på kvällarna att jag endast ligger på soffan. Kommer mig inte ens ut och gå (hundägare), tur sambon är förstående. Kan tillägga att jag är extremt rädd för att spy.


    Är i samma situation som du, fast i v 7. Jag hade väldigt bra hjälp av Lergigan comp förra graviditeten, och har just fått det utskrivet via min barnmorska. Prova det!
  • Daphodil
    September89 skrev 2019-02-05 17:27:10 följande:

    Beklagar till er som fått tråkiga besked <3

    Själv går jag in i vecka 11 idag om jag räknar utifrån min längsta cykel. Dock ingen aning om ifall det stämmer. Imorgon ska jag till barnmorskan för första gången, ska bli spännande.

    Har för övrigt legat nedbäddad ett par dagar nu. Har känt mig typ febrig hela graviditeten men nu har det eskalerat och jag känner mig riktigt sjuk. Termometern visar dock ingen feber men jag har typ aldrig feber så är egentligen inte så förvånad. Jag jobbar på förskola och förra veckan låg halva avdelningen hemma sjuka så har garanterat dragit på mig något där ifrån. Är det fler som känner att ni lättare blir sjuka som gravida? Har för mig att jag varit ovanligt frisk mina tidigare graviditeter men inte nu! Känner lite oro över om/hur fostret påverkas av att jag blir sjuk såhär tidigt i graviditeten.


    Hehe, japp! Skrev om det tidigare här, hade först halsfluss och sen århundradets förkylning. Immunförsvaret förändras under graviditeten för att kunna acceptera pappans främmande DNA, så att bli mer mottaglig för infektioner verkar vanligt. Tror därför inte du behöver vara orolig.
  • Daphodil

    Just tagit min första Lergigan comp och är en helt ny människa. Inte symtomfri, men inte längre en kraftlös soffliggare. Känns otroligt skönt.

  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-05 17:52:28 följande:

    Såhär såg mitt vul ut i v 8+1.

    Uppe är huvudet, kroppen/rumpan nedtill och den ring som är till höger är gulesäcken..


    Fantastiskt, grattis!
Svar på tråden Bf September 2019