Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-04-03 06:40:38 följande:

    Idag går jag (enligt ägglossning) in i vecka 16, och sen jag vaknade för ett par timmar sen så har jag haft några sammandragningar. Känner hur det spänner lite i magen och kände efter och livmodern känns alldeles hård. Håller bara i sig i typ 30 sekunder och gör inte ont, men gör mig ändå uppjagad eftersom jag haft flera stycken på den här stunden och jag verkligen inte gjort något ansträngande.

    Någon med erfarenhet som kan lugna mig lite? Ska också till min bm idag, så ska prata med henne också. Har redan fyllt ett provrör med morgonurin som ska lämnas in för odling.


    Jag tycker jag har sammandragningar varje morgon. Magen är alldeles hård och jag känner livmodern typ exakt. Så när jag varit på toa och slappnat av lite så lägger det sig. Har inte ont eller så men känner av det. Tror bara den tränar, om det inte är så att det gör ont, då skulle jag absolut kolla upp det.
  • Anonym (chockad!)

    Känns som en evighet till RUL. Tre veckor kvar nu! Men känns ändå skönt att jag känner den lille lite så då vet jag ju att den lever i alla fall...men vill ju ändå se att allt är bra och det hinner ju hända massor på 3 v!


    Har fått EN kommentar från en kollega om jag var gravid...den jag är närmast. Det när nog för att jag är väldigt liten annars men tycker själv inte det syns när jag har kläder på mig. Mina jobbkläder är dessutom s.k "scrubs" så är rätt vidlyftiga haha haha

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-04-03 17:13:19 följande:
    Var hos bm som inte tyckte jag skulle vara orolig så länge dom inte gjorde så ont att jag blev allmänpåverkat trots alvedon, eller om de skulle fortsätta och inte gå över. Fortsatte ha ont ända illa jag kom hem vid 15-tiden men då släppte det plötsligt och nu har jag inte känt något mer. Men i några timmar gjorde dom lite ont och var lite jobbiga. Ska ta det lite lugnare och vila mer enligt bm.

    Hon erbjöd också att vi skulle testa att lyssna på hjärtljuden, men att jag inte skulle ha så höga förhoppningar och ha mycket tålamod då det kan vara svårt att höra såhär tidigt. Men så fort hon satte dosan mot magen så pickade lillhjärtat för fullt! Så skönt att få höra. För mig är det lika bekräftande som ett ul på att allt är fint där inne :)

    åh vad skönt!! jag tänkte också fråga om att få lyssna på tisdag när jag ska dit! som du säger, känner att det är lika stor bekräftelse som ett ul fast man inte får se bebisen.


    Usch vad jobbigt att du har såna besvär redan nu! Hon var inte alls orolig alltså? I såfall kan du ju också (försöka) känna dig lugn!

  • Anonym (chockad!)
    Elcca skrev 2019-04-03 18:01:15 följande:

    Jag är nu i v.14+5 och jag har börjat känna konstiga små bubblingar lång inne i magen. Känns så diffust så kan ju lika gärna vara tarmarna, men just såhär har jag aldrig känt förut. Kan man känna fosterrörelser redan såhär tidigt? Jag vet att min moderkaka ligger i bakvägg.


    Jag kände ju nån gång i v 15 men det är mitt tredje barn, men tror absolut man kan det. Det är ju väldigt diffust i början och tror det beror på hur bra "känsel" man har och hur uppmärksam man är på hur ens kropp funkar normalt sett.
  • Anonym (chockad!)

    Haha jag är tyvärr väldigt avståndstagande!! Inget behov av närhet och vill helst vara själv! Känns superjobbigt och inte alls vad jag vill.

    Åt förut SSRI preparat men slutade i samband med att jag plussade. Jag kan börja med dom igen, speciellt nu efter att första 12 v gått. Funderar på att göra det för graviditetshormonerna gör ju inte en stabilare direkt ????????

  • Anonym (chockad!)
    Daphodil skrev 2019-04-04 19:38:34 följande:

    Om du känner igen tidigare symtom och besväras så låter det som en bra idé. Det är ju främst SSRI-användning i slutfasen som kan vara negativt, med ev utsättningssymptom hos nyfödda barnet. Men allt ska ju vägas mot mammans välmående.


    Dom sa till mig att de helt ändrat uppfattning om det där med SSRI prep. Jag har ett av de bästa också. Eftersom de märkt att det är värre för barnet med en mamma som mår dåligt än ev biverkningar av preparatet, så får väl lita på det...
  • Anonym (chockad!)

    Någon som känner igen sig?


    Jag har tränat hela graviditeten utom första kanske 2 mån då jag mådde så sjukt illa. Innan graviditeten var jag okej tränad. Springer mkt och tränade långdistans. Hade väl kapat ner lite innan eftersom vi planerade barn och det var vinter...men summa summarum så är jag rätt bra tränad.


    Sprungit mest men insåg redan i v 14 kanske att det började göra lite ont. Det drog nedåt och ffa blev jag SJUKT kissnödig när jag sprang så har nu bytt mest till promenader och cykling. Sprang senast för ca 1 v sedan och då typ 3 km bara...


    I vilket fall som helst. Jag har känt av lite foglossningar i korsbenet. Jag hade hemska foglossningar där med mina andra två barn och var sjukskriven typ från v 23 med båda...det har inte riktigt gått över helt nån gång utan känner av det då och då även om det är 13 år sedan den stora föddes.


    Hur som helst har det inte varit så hemskt, än!


    I går var jag ute och gick 10 km...inget ovanligt för mig i sig alltså så borde inte vara nån överansträngning.


    Idag har jag så sjuuukt ont i båda höfterna, på utsidan. Det är knappt jag kan gå. Går bra att sitta ner men det är när jag går. Kan det trots allt vara "träningsvärk" eller ska jag fasa över att det kanske är fogarna som fick sig en rejäl törn igår efter promenaden och att det är DOM jag har ont i?


    Någon som har nån aning???

  • Anonym (chockad!)
    Daphodil skrev 2019-04-05 15:16:57 följande:
    Håller med. I början var det mycket sorg och ångest i tråden, och det är ju naturligt. Nu förväntar man sig inget annat än att alla här inne sitter med en bäbis om 5-6 månader. Kul om vi kan följas ända dit.

    usch jag är fortfarande nojig innan RUL...och det är nästan 3 v kvar! Känns som en evighet ju! :(


    Är inne i en sjukt dålig period just nu. Min man har varit sjuk sedan vi fick reda på att jag var gravid så jag har dragit ALLT hemma, och då menar jag ALLT. Han har knappt varit hemma. 


    Två barn med diagnoser som går i skolan med allt vad det innebär med läxor mm.


    Fritidssysselsättningar som jag fått rådda i allt med barnen.


    Jobbat heltid. 


    Jag har mått sjukt illa fram till v 13 ungefär. Nu har det börjat med foglossningar och jag är sjukt trött.


    Känner att jag liksom börjar falla samman nu... :( så säkert därför jag inte känner mig så positiv och tänker lite negativt. Känns som det mesta gått emot oss hittills så vågar inte tro på detta än! :( Skönt att ha er andra som motpol!

  • Anonym (chockad!)
    Daphodil skrev 2019-04-05 15:32:31 följande:
    Usch vad jobbigt det låter! Kan du ändra/minska arbetstiden på något sätt? Finns det närstående som kan hjälpa till med hem och barn om inte maken har hälsan? Du måste ju få tid till lugn och återhämtning. <3

    Nä jag har tyvärr ingen släkt i närheten. Mina föräldrar åker 45 mil enkel resa ibland för att jag ska få ihop det med jobbet men de jobbar ju också så de kan inte åka hela tiden.


    Jag kan inte gå ner i tid för vi måste få ihop ekonomin, men det är ju bara 5 månader kvar ;) så snart så! haha

  • Anonym (chockad!)

    Jag har haft det såhär i många år nu så är van men hormonerna som ni vet gör att jag vissa dagar sjunker långt ner men brukar ta mig upp relativt snabbt ur deppen igen ????

Svar på tråden Bf September 2019