Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Fruhs skrev 2019-04-01 15:37:45 följande:

    Alltså ni som känner rörelser, hur känns det? Detta är vårt tredje barn de va dock ett par år senast jag va gravid, de känns liksom som ett litet tickande. kan de vara det? Jag är i vecka 16? i början kändes de mer sällan men nu mer ofta och framför allt när jag lägger mig på soffan framför tv, haha jag vet inte om jag inbillar mig eller om de är rörelser på riktigt! 


    För mig känns det typ som en "bubbla som spricker" eller hur jag ska förklara det. När jag sitter ihopkrupen så har jag mer känt lite mer av att den "vänder sig" i magen...svårt att förklara om man inte varit gravid förut, men första känslan vara att nån liksom tog med ett finger på insidan av magen och nu nån vecka senare som om en bubbla spricker... om nån fattar :p haha
  • Anonym (chockad!)
    Solrosvind skrev 2019-04-01 16:19:17 följande:
    Hm, för mig känns det ibland som ett tickande också, eller bara generellt som att något pågår, lite som att magen bubblar lite fast på ett ställe eller så. Om jag lägger handen så kan jag ofta då känna en liten spark där jag kände det, men har bara kunnat känna det om jag ligger på rygg så att magen blir utsträckt

    Vilken vecka är du i?


    Jag är i v17 och har inte känt några sparkar ännu, utan bara rörelser. Tänker att jag borde känna nån LITEN spark snart...men kanske dröjer. Tänker att bebisen ändå är 15-16 cm nu så snart borde det kännas lite starkare.

  • Anonym (chockad!)

    När tänker ni att ni ska börja handla?


    Jag har inte handlat nåt och har inte ens tänkt tanken nu innan RUL! Vill se att allt är okej innan vi gör det och så är det bara jobbigt att ha allt hemma, MEN samtidigt blir det mkt pengar på en gång om man ska handla allt sedan.


    Jag tänkte nog börja tänka på och titta på vagn efter RUL, kanske v 20 eller nåt sånt. Den brukar ju behöva beställas om man nu inte ska köpa begagnat. Är lite inne på begagnat, blir ändå så mkt pengar och man vill ju spara på miljön. 


    Hur tänker ni kring vagn? Vet ni vad ni ska ha?


    Babyskydd funderar jag på om man ska hyra, man har ju inte det så länge...


    Skötbord är också svårt, tror vi kommer ha vårt i rummet, inte i badrummet, så behöver lite hyllor och sånt tänker jag.

  • Anonym (chockad!)

    Jag går tyvärr inte ens välja denna gång då jag är snittad 2 ggr tidigare, så för mig var det förutbestämt med ett snitt.


    Jag snittades de första ggn pga förlossningsrädsla. Är inte helt säker på hur jag skulle göra valet nu, idag, 10 resp 12 år senare, om jag kunde välja men jag tror nog jag skulle välja snitt ändå.


     

  • Anonym (chockad!)
    Daphodil skrev 2019-04-01 19:45:51 följande:
    Begagnat är bra! Många märkesvagnar är i jättefint skick beg. Mitt tips är att läsa på lite innan och gå en hum om vad man vill ha: stora/små hjul, luft/punkteringsfria, typ av handtag (maken får ryggont av knäledshandtaget vi har nu eftersom han är så lång, utan föredrar teleskophandtag som är längre), storlek på varukorg, längd av sufflett... Det kan låta som petiga saker, men alla dessa har jag stört mig på hos tidigare vagnar.

    Placering av skötbord är alltid svårt. Jag tyckte det var superviktigt med rinnande vatten vid skötbordet de gånger man fick en "mysblöja", men vet andra som inte tyckt det var nödvändigt.

    Jag har haft typ 10 vagnar innan :) så är rätt säker på vad jag vill ha. Dock vet jag inte riktigt om jag ska köpa nytt eller begagnat :)


    Har aldrig haft skötbordet i badrummet nån gång då vi alltid bott med små skötbord så tycker det funkat bra men är ju lite vad man vänjer sig vid.

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-04-01 20:08:02 följande:
    Som jag förstått det är det lite olika vad man ?får? efter flera snitt. Har hört om vissa som fött vaginalt efter flera snitt men det blir väl en viss ökad risk. Skönt att du inte behöver fundera på det eller kriga för det om du ändå inte vill föda vaginalt.

    Säkert olika i olika landsting men när de säger att de inte rekommenderar det pga att jag är snittad 2 ggr dessutom opererad för myom så är det stor risk med en vaginal förlossning och att få värkar, så tänker jag inte ens argumentera emot det ;)


    Därav också att jag vill ha snittet i tid och inte riskera att värkarna kommer igång!

  • Anonym (chockad!)
    Daphodil skrev 2019-04-01 20:13:44 följande:
    Aha, jag trodde du var förstis. (Man glömmer vilka som har barn sen innan) Jag tänker att om man köper en hyfsat modern modell begagnat så är det bara fördelar jfrt med nytt
    Ja det jag tänker på är väl lite att om det finns dolda fel. Vagnarna kostar ändå en hel del begagnade och så kanske man står där med nåt fel sedan och bara betalat några tusenlappar mindre och ändå måste köpa en ny sedan...köpt 2 vagnar begagnat förut, annars faktiskt köpt nytt, men blivit bra mkt mer både ekonomisk och miljömedveten nu.
  • Anonym (chockad!)

    Ni som har barn sedan tidigare minns ni hur rörelserna var i början?


    Jag har ju känt rörelser i ca 1.5 v nu (är i v 16+4 nu). Först var det som jag beskrev som "bubblor som spricker" eller nån som drar lite försiktigt med ett finger mot insidan av magen...


    Det är ju inte rörelser riktigt varje dag nu i börja och inte heller HELT säkert på nåt sätt eftersom det inte är kraftiga sparkar, så det gör mig lite osäker.


    MEN det som jag inte minns var såhär tidigt, utan att sparkarna kom före, är att jag känner att bebisen RÖR sig! Alltså sådär som det kan vara typ i slutet när hela magen gungar när de vänder på sig... men såklart inte så, men känns som ett "nervöst kittel" i nedersta delen av magen. Som ett hejdlöst sprattel under kanske 30-45 sekunder. Känns jättekonstigt!! :o 


    Hur hade ni? Hade ni riktigt sparkar innan ni kände att bebisen verkligen RÖRDE sig!? Är lite orolig att detta ska bli ett GALET aktivt barn, precis som barn nr 2 jag har här hemma!! haha haha

  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-04-02 19:20:21 följande:
    Jag har ju inga barn sedan tidigare, men känner precis som du beskriver! Har känt lite rörelser i drygt en vecka nu, förnimmelse och lätt kittlande känsla. Kan ji inte gå i ed på att det är vår lilla tjej, men vad ska det vara? Tarmrörelser känns inte så, inte så långt ner. Det känns som att hon rör sig, som en orolig mage och ett tickande. Särskilt när jag ligger eller sitter, men även ibland när jag står. Har jag tight jacka känns det tydligare. Men eftersom jag aldrig varit gravid tidigare vet jag ju inte?

    Alltså jag är rätt säker på att det är bebisen, eller jag ÄR säker på det. Det konstiga är bara att man känner så mkt rörelse såhär tidigt och inte bara nån "förnimmelse" eller nån lite lätt spark eller fladder. 


    För mig känns det mest när jag sitter lite ihopkrupen. Typ trycker ihop magen lite som är jag kör bil eller sitter och lutar mig över bordet när jag äter...


    Minns inte att jag gjorde det så tidigt förut. Känner typ att hen vänder sig helt som om hen slår volter men såklart inte så starkt eftersom bebisen fortfarande bara är typ 15-17 cm lång...

  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-04-02 20:51:35 följande:
    Förnimmelse var fel ord av mig, googla vad det betydde nu. Jag känner ju något och det är inte inbillning, för när jag försöker känna efter känner jag aldrig något. Haha, utan precis som du skriver, sitter jag och äter och lutar mig framåt, är på toa eller har benen uppdragna så känner jag henne. Men det är så lätta rörelser att jag blir osäker. Men en sak är säkert: har aldrig känt det tidigare i hela mitt liv.

    Hur mår du annars? När har du RUL?

    Jag känner mig ständigt orolig att det ska gå fel eftersom detta är vår "sista chans"... så känner mig såå orolig och vill bara att tiden ska gå. Har RUL om 3 v så känns som en evighet. 


    Ska till BM om 1 v och tänkte då fråga henne om det går att lyssna på hjärtljuden. 


    Hör andra berätta om sena missfall så sent som v 20-21 och då blir man ju tokstressad!


    Jag mår annars rätt bra. Tyvärr har vi lite annat turbulent i familjen sedan jag blev gravid så har eg inte alls tid att få vara gravid eller att känna nåt alls, jag ska liksom bara fixa allt runtomkring med hushåll och tidigare barn och allt vad som nu kommer med det. Så jag mår nog rätt okej fysiskt men känner mig rätt nere mentalt. Du då?

Svar på tråden Bf September 2019