Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Varit på RUL idag!! :) 


    Allt såg bra ut! :) 


     

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-04-25 22:24:23 följande:

    Så skönt! Ska bi berätta för era tidigare barn nu? Eller hade ni redan gjort det?


    Berättade ikväll för dom.

    De trodde det var ett skämt haha tog lång tid innan de fattade men de blev glada och längtar ????
  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-04-26 05:52:15 följande:

    Vad härligt :) mina tjejer blev också förvånade, de har tjatat i flera år om syskon så de hade nog gett upp hoppet haha.


    Min yngsta sa "jag har ju längtat efter att bli storebror men undrar hur det kommer kännas?" <3

    De säger att de längtar så kändes bra. De blir ju inte helsyskon så var lite orolig men det var inget problem.
  • Anonym (chockad!)
    Fruhs skrev 2019-04-26 11:48:13 följande:

    Nu är jag tillbaka från rul, fick en ny bokad den 7 maj, två armar och två ben såg vi och fint huvud. Hjärtat slog på fint dock så kunde man inte riktigt se alla kärl för den låg lite konstigt. Därav ny tid. Hoppas hopps allt ser bra ut


    Då är säkert allt jättefint och du får se det som om du får chansen att se bebisen en gång till! :)


    Ska ni ta reda på kön eller vet ni redan? Så många här så håller inte riktigt reda på allas graviditeter.


    Såklart blir man alltid orolig när det inte "går som det ska" med saker, men tycker ändå det ser lovande ut!


    Nu är jag mest liksom stressad över att det inte är något mer ul inplanerat. Tror jag kommer få nåt till eftersom jag ska snittas och har moderkakan i framvägg så de pratade om att de vill se hur den ligger till när förlossningen närmar sig men det är ju länge tills dess!!


    Fortfarande inte så mkt rörelser. Känner nån gång varje dag men i dag har det varit lugnt och då blir man ju lite svettig direkt haha men får försöka tänka nu att allt är bra såhär långt så ska ju mkt till för att det ska gå fel! 

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-04-26 21:37:39 följande:

    Mina blir inte heller helsyskon men tror att de kommer se denna bebis som lika mycket syskon ändå :) jag själv har också två halvsyskon men använder aldrig den benämningen utan ser dem som mina syskon på samma sett som jag ser min helsyster :)


    Nä det tror inte jag heller. Menade mer att det är stor åldersskillnad pga det. De ser ju bebisen som ett syskon. Punkt liksom.
  • Anonym (chockad!)

    Ska till MVC läkaren idag för uppföljning av mitt hjärta, min nedstämdhet och mina foglossningar. Har varit sjukskriven 2.5 v 50% och nu ska vi följa upp. Jag går på semester 10 juni så är eg inte så lång tid kvar att jobba men jag vete fan om jag fixar det!


    Vill ju jobba för blir ju ännu mer deppig av att gå hemma. Vill jobba för att få in pengar sista veckorna innan jag går på ledighet. Speciellt eftersom min man går sjukskriven heltid sedan januari...


    MEN jag vet inte alls vad jag ska säga, vad jag vill, orkar eller kan!


    Jag får ont i bäckenet efter bara lite rörelser och jag går 10 timmar på hårda golv varje pass på jobbet. Spelar ingen roll att jobba halvtid eftersom jag får lika ont efter 5 timmar, bara kortare återhämtningstid...


    Jag får se vad läkaren säger, men just nu vill jag bara sova och ligga ensam i ett mörkt rum typ! Någon som känner igen sig?


    Gått in i v 21 nu och bebisen är rörlig varje dag. Efter RUL känns det lite bättre och vi har börjat planera vad vi ska köpa här framåt v 30 eller så... 


    Jag känner mig tryggare med bebisen så är inte speciellt orolig över det längre, men ändå är jag nere och orkar fasen ingenting!

  • Anonym (chockad!)

    Blev heltidssjukskriven maj ut. Känns bra men samtidigt tråkigt för behöver lite pengar och stimulans men får vara klok nu när jag har så mkt omkring mig. Antagligen kommer jag inte jobba mer innan bebisen kommer nu ???? men vi får se. Tar en vecka i taget.

    I morgon ska vi på läkarbesök med min man också. Hoppas vi får goda nyheter där så vi kan slappna av.

    Känner bebisen flera ggr per dag nu och det känns tryggt. Nästan lite hela tiden mer eller mindre. Kanske en vilfing till? Haha

  • Anonym (chockad!)
    Johannamari skrev 2019-04-29 21:45:15 följande:

    Hej! 

    Hur går det för alla här inne? 

    Vi ska göra RUL på tors, nervös trots att KUB såg väldigt bra ut. 

    Jag väntar barn nr 2 och undrar lite hur mycket ni andra gått upp?

    Innan graviditeten låg jag runt 53 kg, nu på kvällen v.19 (18 + 2)  vägde jag 59kg. 

    Lite ångest men har fått en rejäl mage och gillar trots allt graviditeten, men ska man lugna sig med alla sötsaker? (Dille på piggelin och Önos Jordgubbssaft!)


    Mina tidigare barn gick jag upp det mesta första 25 v. Gick upp totalt 13 kg med båda dom.

    Nu är jag i v 21 och har gått upp 1-2 kg. Tror det är väldigt olika från gång till gång. Lägg inte så mkt fokus på det. Du har ju inte gått upp extremt mkt på nåt sätt. 6 kg vid halva graviditeten är ju ingenting.
  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Orolig och stressad) skrev 2019-04-30 07:31:51 följande:

    Har faktiskt inte ens ställt mig på vågen. Känner att jag är så orolig för andra saker så jag vill inte lägga på stress över vikten också.

    Jag har i alla fall berättat för några på jobbet som behöver veta för planering eftersom att hitta en vikarie kan ta upp till 5 månader. Dom flesta tog det bra. Var väldigt orolig med tankte på att jag bara har en provanställning.

    På fredag ska vi på RUL, är så nervös för att vi ska få samma besked som förra graviditeten. Har varit på extra ultraljud i vecka 16 och allt såg ok ut men tankarna försvinner ändå inte.

    Känner inte jätte mycket rörelser och dom jag känner är jag alltid lika osäker på om det är gaser eller muskelryckningar. Har tidigare haft massa muskelryckningar så man har trott att jag varit gravid.


    Det är så många i tråden så har tyvärr inte koll på alla. Vad har hänt på RUL förut? VIlken vecka är du i nu?

  • Anonym (chockad!)
    Jojjans skrev 2019-04-29 20:35:46 följande:
    Jag förstår att det känns jobbigt rent ekonomiskt men försök tänka att du behöver det här, och jag tycker det låter som helt rätt bedömning av läkaren med tanke på hur du beskrivit din situation och sittning mående. Du förtjänar verkligen lite lugn och fokus på dig själv just nu, försök ta vara på det och hoppas du kan koppla bort det ekonomiska. Det är ju bara en kort period i livet.

    Tack. Ja det är dags att tänka lite på mig och bebisen. Inte min starka sida.


    Snart ska vi iväg till sjukhuset med maken och hoppas på bra besked så allt kanske kan lugna sig lite grann för oss!


     


    Gällande detta med vikten så är jag så kluven. Är sjukt less på samhällets normer med att man ska vara så jäkla smal hela tiden (är själv åt det smala hållet men har nog inte det i mig naturligt utan jag har tidigare haft ätstörningar och känner att det sitter i än i dag).


    Jag önskade att man bara kunde njuta av livet och att vara gravid är ju som sagt en väldigt kort period av livet. Önskvärt vore ju om man bara kunde landa i det och känna sig nöjd och njuta oavsett vikt osv.

Svar på tråden Bf September 2019