Inlägg från: Tigerkvinna |Visa alla inlägg
  • Tigerkvinna

    Bf September 2019

    Februari16 skrev 2019-02-06 12:28:40 följande:

    Stor kram till alla er som har det tufft just nu!

    Här är en till som har jobbig "växtvärk".. Kanske inte så konstigt med tanke på att det är två där inne men mentalt är det ju jobbigt eftersom det gör ont. Annars går jag mest och längtar tills nästa vecka då vi får se våra små igen!


    HUr känns din växtvärk? Min känns verkligen som en jätte hård kramp långt inne i magen. Får nästan smått panik när den kommer för det är en så obehaglig känsla..Och lite roro kommer också för det känns verkligen som shit nu är det kört när dom kommer..
  • Tigerkvinna
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-06 19:21:32 följande:
    Halloj! Ett tips kan va att kolla om du har fått urinvägsinfektion som e vanligt under graviditet. Jag fick oxå ont av det o kramper under förra graviditeten.
    Dom kollade urinen på inskrivningen 0 på allt =)
  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-02-07 11:12:50 följande:
    Är bara i v 7 så spökveckorna är några veckor bort. Men skönt att det fluktuerat för dig. Aldrig längtar efter att må illa så mycket som nu...

    Känner igen mig i den där känslan :P Jag har ju bara min molvärk. Och när den kommer så är jag sådär ååh nej inte igen, för den är så obehaglig. Men när den hållt sig borta typ hela dagen då blir man istället men va fan var är den där molvärken!!


    Samtidigt som även molvärken i sig gör mig orolig också. För när jag var gravid som tonåring hade jag verkligen inga symptom alls fram till v.14...Så jag har ju typ förväntat mig inga symptom.


     

  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-02-09 12:44:49 följande:
    Jag njöt av min första, men då var det ju också just första graviditeten, utan tidigare mf, blödningar eller symtom som försvann. Hade varit en sak om det bara var typfalls-missfallet att oroa sig för, men alla "luringar" som MA, ofostrig graviditet och X gör att det blir så oförutsägbart.

    Man får tänka positivt. Även om det finns luringar där ute så räknas ju faktiskt MA och ofostrig graviditet in i missfalls statistiken så dom tillhör ju dom där 20-25% missfall. Utomkveds är ju ännu ovanligare ca 1-2% utav alla gravida drabbas. Druvbörd är ännu ovanligare där mindre än en 0.5% av alla graviditeter slutar med det. Så kontentan är ju att ca 75%-80% utav alla kända graviditeter går bra och slutar med en liten bebis. 


    Jag tror att man ska tänka positivt och tänka att det är mycket lättare att tillhöra 75-80% gruppen än den där lilla tråkiga gruppen. Sen är det ju så att har man tillhört den där lilla gruppen en gång så kan det ju vara svårt att släppa tankarna. Men när man säger att missfall är vanligt då pratar man trots allt om 20-25%. Vilket jämfört med exemeplvis utomkveds är vanligt. Men i det stora hela så blir missfall ändå inte så vanligt. 


    Och ännu positivare statistik blir det ju om man också kollar på misfallsstatistiken där av missfallen så sker 80% innan v.12 och 97% utav dom sker föratt hjärtat inte kom igång. Så efter att man sett ett hjärta slå så är det bara 3% i den här 80% gruppen som får ett missfall. 

  • Tigerkvinna
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-09 15:04:27 följande:
    Jag såg ju hjärtat i v 8+1 men jag har ändå svårt att acceptera att allt kommer gå bra. Haft så mkt otur med allt i mitt liv så är nog mest det..

    Det tar ju tid att smälta. Men man ska nog vara försiktig med att älta negativa tankar. Jag själv har också haft mycket otur i livet. Det känns som att nästan ingenting går min väg och alla andra har det så lätt medan jag själv får kämpa för minsta lilla. Men det jag har lärt mig är att man kommer dit förr eller senare ändå. Och ens liv blir ändå väldigt rikt på erfarenheter föratt man fått kämpa. Man lär sig även tacksamhet tycker jag på ett annat sätt. 


    Vad gäller graviditet så har ju vi fått kämpa med behandling och så. Men samtidigt så har jag en så stor tacksamhet föratt min kropp är där den är just nu. Och jag njuter av stunden att den iallafall kommit hit. Sen är varje litet steg frammåt en typ av tacksamhet föratt den fortsätter leverera. Men visst har jag en oro i grunden, men jag försöker verkligen trycka undan den. Och tänka att det är ingen ide att oroa sig för det finns ändå inget jag kan göra, det får gå som det går. Men trots det så är jag ju ändå spänd inför VUL men jag försöker se det som en milstolpe och liksom lova mig själv att ser vi hjärtslag då ska jag sluta oroa mig. Liksom ha en typ av kontrakt med sig själv föratt släppa oron. Och då känns det mer överkomligt att hit men inte längre. 

  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-02-09 17:00:53 följande:
    Du har helt rätt, det är rätt attityd. Jag känner att mer står på spel denna gång, eftersom det tog rätt lång tid för oss att bli gravida och ägglossningssexet tärde rätt hårt på oss. Känns som en mardröm att behöva gå tillbaka till det. Men jag ska försöka tänka positivt. Bestämt mig för att ha is i magen tills jag skrivit en viktig tenta om 2 v, sen får jag väl försöka få ett ultraljud gjort.
    Förstår känslan. Har själv försökt i ett år och bara haft 2 spontana ägglossningar så vår graviditet är vi också väldigt rädda om. Skulle kännas hemskt att behöva gå tillbaka till hormonpiller, alla VUL, bestämt sex etc. Sedan har jag i släkten med tidigt klimakterium redan vid 32 års ålder och när jag fick veta att mitt AMH är lite lågt för min ålder så var ju inte det så upplyftande nyheter :/ 

    Men försöker tänka positivt och ta mig frammåt. Har tidigt VUL om 6 dagar, hoppas verkligen på att få se ett litet pickande hjärta då. Men tiden verkligen sniglar sig fram..
  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-02-09 17:46:17 följande:

    Careful what you wish for. Nu mår jag så illa att jag hulkar. Någon mer som mår extremt mer illa när de är lediga än på jobbet?


    Lite både och. Nu när jag varit hemma så har mina hemska magkramper varit typ som bortblåsta. Istället har jag fått huvudvärk och ett sånt där äckligt illamående som ligger i bakgrunden. Nästan så jag hulkade lite vid lunchtid..
  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-02-09 19:18:32 följande:
    Vad jobbigt. Man förstår inte hur svårt det kan vara att bli gravid förrän man börjar försöka. Nästan komiskt hur nervös man var tidigare, när man inte ville bli gravid, av minsta avbrutna samlag eller spruckna kondom.

    Håller tummarna för att det ser fint ut nästa vecka.

    Snarare man förstår inte hur svårt det är när man väl vill :P Jag blev gravid i tonåren (17 åring). Hade sex en gång då jag råkade missa min p-spruta med 3 dagar, och blev gravid. Vad är odsen för det? 


    Nu denna gången lyckades vi visserligen på första försöket också när det väl kom en ägglossning som vi kunde detektera. Men vi hade sex typ varje dag och inte en gång :P

  • Tigerkvinna
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-10 10:58:18 följande:
    Jag har ju alltid tränat mycket. Främst är jag ju löpare. Maratonträning. Men inte kunnat träna alls senaste månaden pga sjukt illamående men tänker att jag ska börja igen nu för det kan fan ändå inte bli sämre! Mrn orolig över typ MF!! ????
    Är också lite orolig över detta. Pysslar mycket i trädgården med tunga lyft utav gödselsäckar och skottkärror....Men tänkte ta upp det med läkaren på mitt VUL i nästa vecka och fråga. Men vanlig träning har jag inte reflekterat över såsom cyckling, löpning eller simmning. Jag är mer orolig över dom tunga lyften. 
  • Tigerkvinna
    Februari16 skrev 2019-02-10 11:57:54 följande:

    Hej och välkommen till de nya som hittat hit!

    Angående molvärk så har jag också massor, det både drar och hugger och spänner och molar om vartannat.

    Gällande träning så ska det inte vara nån fara om man inte har en högriskgraviditet eller liknande. Jag får inte bära tungt eller hårdträna pga tidigare prematur förlossning plus att jag nu bär tvillingar. Men jag tänkte kika fram i vår efter gravidvattenjympa, det verkar så härligt!


    HUr illa är det för dig med molvärken? Får du verkligen ont? För det får jag. Läser om vartannat att det kan kännas obehagligt och som lätt mensvärk men ska inte göra ont. Alltså det är ju sjukt obehagligt och om det inte ska göra ont så vet jag inte hur det ska kännas :P
Svar på tråden Bf September 2019