Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Nån som vet om reglerna för vilka som erbjuds KUB har ändrats i Stockholm sen 2016? Då fick vi det, trots låg ålder, men nu läser jag att man erbjuds det om modern är över 35?

  • Daphodil
    September89 skrev 2019-02-05 20:32:25 följande:

    Usch, vi får krya på oss! Jag gick precis in och läste gamla blogginlägg som jag skrev under min första graviditet och ser att jag var sjuk flera gånger under den så jag vet inte varför jag fått för mig att jag var så frisk då haha!


    Visst är det kul med gamla blogginlägg =) Jag skrev en lista med olika veckors symtom då, och det är kul att jämföra.
  • Daphodil
    Tösen01 skrev 2019-02-05 20:43:23 följande:

    Vad jag förstod på min bm så erbjuds alla KUB i Stockholm? Att det ingår i basprogrammet?


    Dåså, då verkar inget ha ändrats. Vi fick dessutom förhöjd risk förra gången, så i värsta fall får jag klämma till med oro som ursäkt. Tack!
  • Daphodil
    Önskar bli mamma skrev 2019-02-07 09:26:41 följande:

    Hej,

    Jag skrev för några veckor sedan och var orolig över att jag inte hade några symptom kvar men TJI fick jag för nu mår jag illa HELA tiden. Från stunden jag vaknar ända fram tills att jag somnar av utmattning på kvällen. Jag skäms över det men jag har sjukanmält mig nu resten av veckan från jobbet då jag helt enkelt inte klarar av att gå dit. Tunnelbanan till och från är hemsk med alla dofter, allt folk som står packat mot varandra och orken av att inte ens stå upp en längre tid.

    Jag är van att vara väldigt aktiv så det här knäcker mig.

    Detta är min första graviditet och inskrivningssamtal är bokat om två veckor, är då i vecka 10. Hur gör jag med mitt illamående? Vem ringer jag om jag vill ha hjälp med det här? Ringer jag vårdcentralen eller barnmorskan som jag inte ens träffat än?


    Vet känslan. Prova ring din bm och se, säger hon nej blir du säkert hänvisad till VC. Postafen finns receptfritt om du vill testa det först.
  • Daphodil

    Tänk denna ständiga oro. Mått väldigt illa några dagar och behövt ta Lergigan comp. Sen igår mår jag mindre illa, behöver knappt ta tabletter. Samtidigt är molvärk och bröstömhet kvar. Försöker vara lugn men det är ett helsike när symtom minskar sådär. Någon som känner igen sig från tidigare graviditet och kan lugna mig?

  • Daphodil
    September89 skrev 2019-02-07 10:37:31 följande:

    Mina symptom har kommit och gått i alla mina tre graviditeter. Efter några veckor har de avtagit ganska mycket och jag har då haft några så kallade spökveckor. Har än så länge resulterat i två friska barn, tredje graviditeten pågår ju nu :)


    Är bara i v 7 så spökveckorna är några veckor bort. Men skönt att det fluktuerat för dig. Aldrig längtar efter att må illa så mycket som nu...
  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-02-07 11:25:26 följande:

    Känner igen mig i den där känslan :P Jag har ju bara min molvärk. Och när den kommer så är jag sådär ååh nej inte igen, för den är så obehaglig. Men när den hållt sig borta typ hela dagen då blir man istället men va fan var är den där molvärken!!

    Samtidigt som även molvärken i sig gör mig orolig också. För när jag var gravid som tonåring hade jag verkligen inga symptom alls fram till v.14...Så jag har ju typ förväntat mig inga symptom.

     


    Haha ja! Ena dagen gnäller man över för många symtom, nästa dag om för få symtom.

    Längtar efter att sparkandet kommer igång, så man har något konkret bekräftande. (Fast sen sitter man där och har inte känt sparkar på tre timmar och oroar sig ändå hehe)
  • Daphodil
    Jojjans skrev 2019-02-07 11:48:19 följande:

    Jag har precis gått in i vecka 8 och mina symptom förändras hela tiden.

    I vecka 5-6 molvärk, uppsvälld mage, sträckningar i ligamenten. Bara lite ömma bröstvårtor.

    I vecka 6-7: yrsel, åksjukekänsla, panikhungrig på 5 röda, och åksjuk om jag ingen äter. Dödstrött hela tiden. Men inte lika svullen längre. Knappt någon molvärk.

    Vecka 7-8: inte lika trött, och inte heller så uppsvälld mer än efter maten. Otroligt ömma bröst så jag knappt kan röra dom! Blir extremt hungrig snabbt. Förr förändrat luktsinne, tycker allt luktar väldigt starkt! Knappt någon molvärk.

    Och nu senaste dagarna har jag börjat få ont i ligamenten om jag ställer mig snabbt eller nyser utan att dra upp knäna. Hugger verkligen till! Men som sagt, vad jag känner varierar hela tiden. Ibland öfrsvinner nåt symptom i en eller ett par dagar och kommer sen tillbaks, eller byts ut av nåt annat... Du behöver nog inte alls vara orolig!


    Tack, det lugnar. Mina bröst är också ömmare nu än tidigare, (har inte haft så mycket ömhet hittills, men igår kväll var det rätt obekvämt att ligga på mage) så det känns ju också bra.
  • Daphodil
    norrsken91 skrev 2019-02-07 17:33:08 följande:

    Hur ställer ni er till värktabletter under graviditet? Googlat en del och man ska ju verkligen vara superkass för att ta en. Har fått hemsk huvudvärk under eftermiddagen, varje gång jag anstränger mig känns det som att huvudet ska sprängas. Vill försöka kämpa emot att inte ta tablett, glömde rådfråga BM om detta. Men det finns ju många med barn sedan tidigare här inne. Vad säger ni?


    Ta en Alvedon, du måste ju kunna leva också. Det är klassificerat 1, dvs bedöms ok under graviditet. Man har inte kunnat påvisa några säkerställda risker i normala doser, eller ens efter kraftig överdosering.
  • Daphodil
    norrsken91 skrev 2019-02-07 17:33:08 följande:

    Hur ställer ni er till värktabletter under graviditet? Googlat en del och man ska ju verkligen vara superkass för att ta en. Har fått hemsk huvudvärk under eftermiddagen, varje gång jag anstränger mig känns det som att huvudet ska sprängas. Vill försöka kämpa emot att inte ta tablett, glömde rådfråga BM om detta. Men det finns ju många med barn sedan tidigare här inne. Vad säger ni?


    Men undvik Ipren, som är ett helt annat preparat med risk för fosterpåverkan (ffa i sen graviditet dock.)
Svar på tråden Bf September 2019