Inlägg från: Anonym (Orolig och stressad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig och stressad)

    Bf September 2019

    Annikattkatt skrev 2019-06-23 21:49:18 följande:

    Någon fler som har/haft navelpiercing och har kvar/tagit ut den i samband med magen?

    Jag plockade ut min tidigt men det ser lite läskigt ut som om ?hålet? ska brista.


    Jag hade också navelpiercing när jag väntade första barnet. Tog ut den och det blev väldigt uttöjt när magen växte men det var ingen fara.
  • Anonym (Orolig och stressad)

    Ni som jobbar hur långt innan BF går ni på föräldraledighet? Jag är så kluven. Min tanke från början var att gå på föräldraledighet ca 5 dagar (3 arbetsdagar) innan BF men börjar känna nu att det kanske var lite optimistisk att tänka så med tanke på hur trött jag är och hur dåligt jag sover. Har 8 veckor kvar att arbeta som det ser ut nu.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Usch är så trött. Sover ganska ok. Vaknar i bland av halsbränna. Efter lunch och fram till kvällen är hemsk. Jag håller på och somnar på jobbet och hemma är jag inte till så stor hjälp just nu. Är i vecka 33 (32+5) så går snart in i vecka 34. Har dock 5 veckor kvar att arbeta. Vet inte alls hur det här ska gå.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Själv har jag bf 26/9 så 5 veckor kvar. Jobbar 3 veckor till men nu börjar det bli tungt och jag är väldigt trött när jag kommer hem på kvällen. Sover dåligt om nätterna. Vaknar med halsbränna och vissa nätter så illa att jag måste kräkas. Omerparzol och Gaviscon fungerar så där. Lite avundsjuk på er som redan fått era bäbisar, samtidigt som jag är orolig över att föda tidigare. Vill helst inte att det sätter igång på jobbet.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Även här är en som är avis på er som har fått eller är nära BF. Själv har jag också 4 veckor kvar. Har dock turen att inte ha problem med foglossningar och liknande. Bara att jag känner mig lite tung till och från och vaknar vissa nätter av sån halsbränna att jag måste kräkas. Men börjar fundera på om det snart är dags. Med dom andra 2 så fick jag tokiga idéer strax innan det satte igång och igår så fick jag för mig att vara med på prova på orienteringen på jobbet. 4 km i terräng som kanske inte var fullt lämpad för en höggravid kvinna. :)

  • Anonym (Orolig och stressad)
    Etta skrev 2019-09-04 10:02:52 följande:

    Usch, måste få gnälla lite, sååå trött, illamåendet är tillbaka, svårt att sova på nätterna, ont i höfter och rygg och en förkylning som aldrig släpper taget. Jobbar 1,5 vecka till vilket känns som en evighet. Hur mår ni andra?


    Jag mår ok. Halsbrännan verkar lugnat ner sig lite. Vaknar dock på nätterna och är allmänt slut om dagen. Känns flera gånger som om jag är på väg att somna på jobbet och när jag kommer hem på kvällen så måste jag oftast vila en stund :( jobbar 1,5 vecka till. Är 3 veckor kvar till BF.
  • Anonym (Orolig och stressad)

    Grattis alla ni som har fått era bebisar! För er som har svårt att få till rutiner. Ta det lugnt och tänk på att det tar oftast minst 2-3 mån innan man får till några rutiner eftersom att det händer så mycket dom första veckorna. För egendel fick jag nog inte ordning på amning och rutiner förens efter 3-4 mån med dom tidigare barnen. Igår jobbade jag min sista dag innan föräldraledigheten. Sista veckan var jätte stressig och mycket som skulle hinnas med. Hann inte med allt ändå :( Ska bli skönt att vila upp sig lite innan den lilla kommer. Nu är det 12 dagar kvar till BF men får se om någon bestämmer sig för att komma tidigare eller senare. Just nu har jag svårt att sova brukar gå och lägga mig vid 22 men vaknar vid 24-01 av halsbränna och att jag måste gå på toa. Oftast är halsbrännan så illa att jag kräks. Äter både omeprazol och gaviscon inget hjälper. Försöker tänka på vad jag äter och dricker speciellt på kvällen men det är riktigt jobbigt.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Åh grattis! Längtar efter vår 3:a också.

    Här är det 3 dagar kvar till BF. Har till och från förvärkar men inget mer verkar hända. Var hos bm idag som ville utesluta urinvägsinfektion så jag måste lämna in prov imorgon. Annars verkar allt bra. Dock är huvudet fortfarande ruckbart så det känns inte som om det kommer hända något snart :(


    Anonym (Trean) skrev 2019-09-23 13:39:18 följande:

    Nu har vår efterlängtade trea anlänt. Igår 20.32 på BF+2 föddes han 6,5 timme efter första tecknet. En rätt jobbig slutfas då jag endast hade lustgas som smärtlindring men jag klarade det!!! Annars mycket positiv upplevelse tack vare väldigt trevlig personal som hade full närvaro nästan under hela 6 timmar. 3914 g och 51 cm och såklart helt perfekt.


  • Anonym (Orolig och stressad)

    Här kom det en liten tjej igår (1 dag före BF) vaknade av värkar kl 3 på natten. Var osäker på om det verkligen var på gång ringde förlossningen vid 4.30 och strax innan 5 kom vi iväg till förlossningen. Kom in till förlossningen 5:30 och 6:40 så var hon ute. Vägde 3530g och var 52 cm lång.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Hoppas alla ni som väntar får era små snart.

    Själv fick man åka hem samma dag som hon föddes (onsdags) men nu är vi inlagda igen på grund av gulsot. Så nu solas och ammas det för fullt och mjölken har inte riktigt velat rinna till ordentlig.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Vi hade en bm som kom hem till oss och mätte. Mätaren går bara upp till 251 för där gå gränsvärdet för när dom tar blodprov. Blodprovet visade 325 när vi tog. Fick åka till sjukhuset dagen därpå för att ta nya prover. Då var det uppe i 353 och då blev vi inlagda med lampa. Tog nya prover på kvällen. Visade då 355 så vi fick ligga med dubbla lampor. Imorse visade proverna på 314 så nu börjar det gå neråt. Får se vad proverna visar imorgon. Sedan har amningen strulat lite så magen har inte riktigt kommit igång som den ska.


    Anonym (Trean) skrev 2019-09-29 12:14:18 följande:

    Såg de på återbesöket gulsot? Vad fick hon för blodvärde? Våran hade precis under gränsvärdet på återbesöket och i fredags kollade de igen och då hade sjunkit mer för mjölken hade kommit igång.

    Sola är ju effektivt så ni kommer säkert hem snart.


  • Anonym (Orolig och stressad)

    Usch är så less på att vara på sjukhuset nu. Förutom gulsoten så strular amningen eftersom att hon var så trött av gulsoten så då fick hon inte i sig tillräckligt. Nu är gulsoten under kontroll men hon har gått ner för mycket i vikt. Så nu får jag ge ersättning eller urpumpad bröstmjölk varannan timme för att se att hon får i sig ordentligt med mat. Amningen och matningen går så där eftersom hon är så mätt på att få mat varannan tim. Fortsätter hon gå ner måste dom sätta in sondmatning. Känner mig så nere. :(

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Vår tjej är nu 4 veckor. Var på 4 veckors kontrollen idag. Nu väger hon 3.615 g och är 52,6 cm lång. Har äntligen kommit över födelsevikten efter den stora vikt nedgången efter förlossningen. Har lyckats hela amma nu i snart 2 veckor.

    Har dock varit väldigt känslomässigt jobbigt dom här 4 veckorna. Kan börja gråta för små saker och känner ofta orolig när min man inte är hemma.

    Dom 2 stora är också väldigt kära i lilla syster. Bägge vill säga godnatt till henne innan dom går och lägger sig och säga hej då innan dom åker till skolan.

    Har också svårt att förstå att jag har 3 barn.

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Det där är så olika. Första barnet älskade att ligga i vagnen och var nöjd med att ligga själv.

    Andra barnet vägrade ligga i vagnen även när den rörde på sig. Var inte heller nöjd att ligga själv. Tredje barnet verkar vara mitt i mellan.


    Anonym (E) skrev 2019-10-26 20:59:48 följande:

    Hej!

    Jag undrar en sak, om ni är ute och går med era bebisar i vagnen. Kan de vakna då och ligga kvar vakna i vagnen och vara nöjda?

    Vår tjej på 8 veckor skriker lite grann när man lägger ner henne i vagnen men så fort man börjar rulla vagnen så somnar hon, nästan direkt annars inom loppet av 5-10 min. Men sen när hon vaknar oavsett om det går 30 min eller 1,5 h så börjar hon gråta och vill upp. Är alla bebisar så? Eller kan era ligga kvar i vagnen och vara vakna?


  • Anonym (Orolig och stressad)

    Hej. Dotter blir 4 månader om 1 vecka. Är stark i nacken men är så otroligt ointresserad av att ligga på mage. Ibland vänder hon sig själv och ibland ligger hon frustrerad och skriker ner i filten. När hon ligger på rygg så försöker hon vända sig om på mage fast hon egentligen tycker det är tråkigt men hon har kommit på att om hon gungar från sida till sida så kan hon rotera sig själv 180 grader under babygymmet. Hon vill gärna sitta upp och försöker dra sig själv upp när hon ligger på rygg (ser ut som hon gör situps) :) Amningen går bra men undrar i bland om hon blir helt mätt. Hon sover dåligt på natten. Har max fått ett 3 tim pass. Hon sover ok 19-22 men det är svårt för mig att sova då med tanke på äldre syskon och vardagssysslor som måste ordnas med. Hon sover oroligt i spjälsängen och jag sover oroligt när hon sover i vår säng nu när hon börjar bli rörlig. Hoppas det blir lite bättre när vi börjar med smakportioner (gröt)

  • Anonym (Orolig och stressad)

    Hej. Här är det rörigt. Jag har haft problem med ångest och depression så jag har börjat gå och prata med en kurator. Utöver detta så har hela corona situationen skapat extra stress. Min pappa är i riskgrupp och min mans pappa och mamma är också riskgrupp. Sedan har mannens pappa precis opererats för cancer.

    På det så har vi även lyckats få springmask här hemma :(

    Så nu ska vi behandlas men jag är så osäker då lillan inte ska behandlas och jag ammar fortfarande men läkaren sa att jag kunde behandlas. Men är orolig för riskerna. :(

Svar på tråden Bf September 2019