Inlägg från: Tösen01 |Visa alla inlägg
  • Tösen01

    Bf September 2019

    Jag är snart 30 år, bor i både Stockholm och Norrköping. Det är jag och min mans första barn. Inskrivning om en vecka och då även vul. Nervös. Men jäklar vilket humör jag har? Någon annan som inte heller känner igen sig själv? Haha.

  • Tösen01
    FruW85 skrev 2019-01-31 15:04:32 följande:

    Fy vad jobbigt att behöva ha ont =/ Jag hade verkligen inte kunnat dölja det nu så jag är glad över att vi inte hållit det hemligt den här gången =/ Men det känns ju väldigt knäppt att vara såhär "stor" när det inte är den riktiga magen... Det känns som om jag fuskar haha.. (Den som är tagen ovanfrån är efter jag ätit, den från sidan är på morgonen ) Känns extra jobbigt att se så gravid ut när jag inte ens vet om det är något levande där inne=S


    Jag kan förstå att det kan kännas jobbigt att magen redan växt, men den är fin. Du har en gravidmage, om än tidigt. Jag ser bara lönnfet ut. Haha <3
  • Tösen01

    I början mådde jag illa av allt typ, bara kall mjölk som var gott. Allt eftersom ökade min aptit och för ca 2 v sedan var jag hungrig jämnt. Är annars en person som inte är särskilt matglad, men nu älskar jag mat. Tyvärr är der vissa saker som inte alls går, typ yoghurt, all typ av fisk, avocado, ris, frukt och rotfrukter och bönor. Sjukt irriterande då jag vill äta mer vegetariskt, men kött är det jag är sugen på hela tiden, så tar en paus i mitt grönare liv. Vi bor på landet och köper kött av våra grannar eller det vi skjuter själva. Rädda världen får jag göra sen... Jag tror jag redan gått upp ett par kilo, eftersom jag slutade snusa och har försökt ersätta detta med annat. Men är ganska liten fortfarande, så inget som stressar mig. Hellre mår jag bra och är snäll mot mig själv, än atr försöka leva som vanligt. Obs jag vräcker inte i mig eller ätee för två, men i och med att jag är mer illamående och småäter samt tröttare och rör mig lite mindre, så går jag mer plus än minus ibland. Efter 10 år av svår anorexi så är det en oerhörd skön känsla att det inte spelar någon roll några kilon hit eller dit.... Dock kommer min omgivning undra, jag har nog aldrig vägt så mycket som jag gör nu. Haha. Dölja allt i tunikor. Går in i v. 9 på måndag. Hur går det för er alla? Är det någon mer som ska göra NIPT? Kram

  • Tösen01
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-02 22:01:17 följande:

    Går in i v 9 i morgon... två dagar till vul!

    Illamåendet är konstant som senaste 3 veckorna!!! :o hemskt!!


    Då ligger vi lika, går också in i vecka 9 imorgon. Har du också vul på tisdag? =)
  • Tösen01
    Jojjans skrev 2019-02-03 07:39:21 följande:

    Låter som helt rätt inställning tycker jag, lyssna på kroppen och genren vad den ber om - den vet vad den gör!

    Jag har inte haft allvarlig anorexi men väl en del ätstörningar som yngre och har också pratat med min barnmorska om det förra gången, det kan ju hända att sånt blossar upp av all vägning och fokus på kroppen och hon var superstöttande. Men jag tyckte det var så skönt att slippa pressen på hur kroppen skulle se ut, utan bara att kroppen skulle bygga ett barn! Längtade efter att bli stor och tjock så även för mig var det en helt annan sak.


    Oj, så då har du också känt av denna äs monster. Mår du bättre idag? Jag kommer nog inte väga mig hos barnmorskan, utan min läkare och behandlare får nog sköta det. Jag kan inte se siffror tyvärr. Jag ör inte ett dugg orolig inför den kommande viktökningen i och med graviditeten, men efteråt. Då alla onödiga kilon måste bort. Att kunna tappa i vikt långsamt, det kommer bli en utmaning. Hade du varit på inskrivning? Hur går det för dig?
  • Tösen01

    Åh nu har vi varit och gjort ett ultraljud för att se om det fanns ett litet hjärta. Och det fanns det!! Otroligt häftigt, vi fick höra hjärtljuden och se liten, vi fick ett vanligt ul och ej vul, trodde inte man kunde se med ett vanligt men hon var superduktig och maskinen var den bästa och senaste. Kändes mer som att allt var på riktigt, att man kunde se liten via "magen". Barnmorskan sa även att risken för missfall är väldigt liten nu nör hjärtat slår, men der kan såklart hända andra saker. Men just nu är jag så tacksam och så lycklig och oavsett vad som händer imorgon, så ska jag låta mig vara världens lyckligaste idag. <3 Vi har inskrivning hos Barnmorskan i eftermiddag. Finns det någon fb grupp för oss med BF i september? Kram

  • Tösen01
    Jojjans skrev 2019-02-05 15:01:58 följande:

    Grattis vad underbart!! Hur långt gången är du idag, eftersom att det gick att se på vanligt ul? Jag har tid bokad nästa torsdag och kommer då vara i 8+1, hoppas man ser mer än en liten klump :)


    Tack! Jag är idag i v. 8+2, men vad jag förstår så är maskinen de har där jag går, en av de senaste och bästa, därav är det möjligt att se via magen, trodde innan jag gick dit att vul krävdes. Dock ser man inte så mycket än, haha en liten klump med ett snabbt tickande hjärta. Är skriven i Stockholm och går hos barnmorska där, vilken är delvis privat så det går att köpa till ul. Lyxigt. Bara 799 kr. Lätt värt det! Du kommer vara på samma dag som mig typ, men om du gör ul, fast då vul, kanske du kan se tydligare? Borde ändå vara lättare att se via vul. Fast ville bara se hjärtat slå och blev glad över att slippa gå vaginalt. Hur mår du då?
  • Tösen01
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-05 17:46:19 följande:

    vad kul!! vilken vecka är du i??


    Ja:) är i v.9 (8+2). Vi ligger väl ganska lika? Hade inskrivning idag, vi beslutade oss för att skippa KUB och gå direkt på NIPT, så om två veckor är der provtagning. Har världens snällaste barnmorska. Hur ser era planer ut?
  • Tösen01
    Daphodil skrev 2019-02-05 20:32:30 följande:

    Nån som vet om reglerna för vilka som erbjuds KUB har ändrats i Stockholm sen 2016? Då fick vi det, trots låg ålder, men nu läser jag att man erbjuds det om modern är över 35?


    Vad jag förstod på min bm så erbjuds alla KUB i Stockholm? Att det ingår i basprogrammet?
  • Tösen01
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-05 21:24:32 följande:

    vad är skillnaden på KUB och NIPT?

     

    Ja vi är precis samma!!


    Kub är ett test där man kombinerar ultraljud och blodprov för att få fram en sannolikhet för trisomier. Man mäter nackspalt och nosrygg och tar ett blodsprov på mamman, de och i kombination av mammans ålder får man ett vägledande resultat. NIPT är ett blodprov man tar på mamman, där man i blodet sen finner blodplättar från embryot, dessa centrifugeras (tror jag) och man får fram DNA. NiPT är 99% säkert och det finns ingen missfallsrik. Då vet man om det finns trisomier eller inte, samt går det att söka efter andra sjukdomar, men det kommer inte vi göra. Om man vill (vilket vi vill) får man reda på könet! NIPT får man betala själv, om man inte får lågt på KUB, då kan vissa landsting erbjuda testet gratis. Men vi betalar för vår.
Svar på tråden Bf September 2019