Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Ourlittlesecret skrev 2019-05-24 03:55:29 följande:

    Han stannade inte kvar i min mage... en vecka och en dag lyckades dom stoppa sammandragningarna. I tisdags trots flera medicinförsök hade jag öppnat mig 5 cm. Ner till förlossningen för att koppla stoppdropp men det var för sent. Kl 21:01 föddes världens finaste lilla kille som skrek! Nu kämpar han på neoavdelningen på Åbo universitetssjukhus (Finland). Han föddes i vecka 22+6 eller 23+6, 590 gr och 29,5 cm lång. Vi fick ett preliminärt datum på RUL men dom valde att inte flytta oss så officiellt 22+6. Han är så fin men såå såå liten, dock större än vad neoläkaren hade förväntat sig. Idag ska dom göra ul av hans hjärta och hjärna samt att vi har ca 1/2 dygn av kritisk tid framför oss med tanke på blödningar. Men vi får nog räkna med en lång sjukhustid framför oss. I synnerhet före vi får återvända hem till Åland.

    Tusen tack för allt stöd och all samhörighet jag känt med er alla under resan som blev kortare än förväntat för mig. Det var sjukt jobbigt att va gravid med allt illamående men nu önskar jag verkligen att han stannat kvar där inne och jag kunde mått ännu jävligare bara för hans skull. Lycka till allihopa <3


    Ååååå kämpa på lille vän! Och glöm inte att du såklart är välkommen att stanna kvar här under fortsättningen av resan också. Önskar så att allt ska gå bra för honom <3
  • Jojjans
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-25 00:55:31 följande:

    Han lämnade oss bara nån timme efter att jag skrev inlägget.

    Lycka till allihopa <3


    Så otroligt sorglig! All styrka till er, håll om varandra hårt, ni kommer de ljuset igen <3
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-25 16:41:12 följande:

    Har väldigt mkt sammandragningar, någon som känner igen det? Jag kan inte minnas att jag hade det med dom andra så känner mig lite ovan. Kan inte säga att dom gör ont men vet inte heller "Hur ont" det ska göra för att det ska räknas som att göra ont? Jag har rätt hög smärttröskel av erfarenhet men kanske inte gäller här ;)

    Hur vet man om det är okej med sammandragningar eller inte??


    Jag har varje dag mer eller mindre. Känner det ca 10 gånger om dagen, mest när jag går snabbt/skyndar mig upp för en trapp/ät kissnödig osv. Hade mycket i v 16-17 med och då sa bm att om dom kommer mer av ansträngning så är det helt normalt, och så länge det inte gör ont är det tydligen ofarligt. Däremot kan det vara bra att utesluta uvi.
  • Jojjans

    Jag har haft en låååång lista på namn, främst flicknamn som jag tycker är så mycket lättare. Jag gillar lite tantiga eller ovanliga namn typ Maud, Ingeborg och Kerstin osv. Trots att jag uppenbarligen har lite udda smak så tycker jag och sambon lika om nästan alla namn, så det är ju iallafall skönt. Vi vill hitta något som verkligen känns unikt.

    Men nu blev det en pojke och pojknamn känns sååå mycket svårare tycker jag!

    Förra gången hade jag ett perfekt pojknamn på bebisen som sen dog i vecka 16 (vi fick bekräftat att det var en pojke, men jag var säker på det från början) men det namnet hör till honom och inget jag vill ta denna gång.

  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-28 14:42:11 följande:

    Varit på första kontrollen i v 25 (24+2) idag.

    Bm var lite fundersam. SF mått på 21 och inte gått upp alla i vikt...

    Blodsocker bra och tryck som vanligt....


    Ojdå, tyckte bm det var värt att kolla upp vidare eller vad är nästa steg? Var bebisen normalstor på RUL?
  • Jojjans
    Solrosvind skrev 2019-06-02 12:56:44 följande:

    Liten uppdatering här! Veckorna rullar på, blir vecka 28 nu. Ska åka och kolla på en begagnad barnvagn idag, första barnvagnsköpet så jag har bara chansat på en bugaboo Buffalo som såg välbehållen ut. Kan ju inte mycket om detta men man antar att jag kommer märka om den är skön att köra, lagom höjd för oss m.m. Har köpt en bärsjal men ska nog köpa en bärsele också, har köpt och fått en del kläder men behöver nog lite fler. Har hittat det mesta second hand eller fått av vänner. Gissar att man kommer få en del senare men jag har liksom en stark känsla av att vilja bli förberedd och gärna inte behöva styra allt för mycket i sommar. Ska få låna en bedside-crib av en vän, fått ett babynest och håller på att fundera på vilken sorts babysitter som kan bli bra. I veckan ska vi gå och handla mindre saker och förbrukningsartiklar från barnaffärerna i stan så som filtar, amningstillfälle m.m. Kommer beställa babyskydd och skötbord online om ett tag. Strax dags även för föräldrakurserna som blir två stycken från BB (standard) och en privat hypnobirthing kurs. Läser boken föda utan rädsla, och har även köpt och ska läsa Ina may Gaskins guide to childbirth i sommar. Vore roligt att höra om hur ni förbereder er. Läser ni eller har ni tidigare läst några speciella böcker som ni kan rekommendera? :)


    Vad spännande med hypnobirthing-kurs! I vilken stad finns du? Antar att jag har lätt att hitta här eftersom jag bor i sthlm men har inte börjat kolla än.

    Dom två böckerna du nämner står på min inköpslista också. Men tror att det inte känts dags ännu. Men kanske ska börja kolla på att köpa in dom.

    I övrigt har jag lagt väldigt mycket tid på att hitta kläder, filtar, bärsjalar osv. Allt begagnat med mycket få undantag. Medans jag ännu inte tagit tag i dom större sakerna som vagn och babyskydd osv.

    Tror det sitter i att förra graviditeten fick ett abrupt slut i vecka 16, jag har inte riktigt vågat tänka framåt utan bara varit i nuet. Men nu inser jag ju att det kommer komma ett barn och jag måste börja kolla lite. Tycker dock vagn är sååå svårt (och ointressant) så jag skjuter nog upp det lite till :)

    Jag har dock lyssnat på alla avsnitt av förlossningspodden. Tycker den är superbra! Också väldigt nyttigt att inse hur olika förlossningar kan bli och upplevas, tror det är nyttigt att förstå det så man inte föreställer sig stt det ska bli på ett specifikt sätt.
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-03 14:45:20 följande:

    Pratade med min kompis som jobbar som bm på förlossningen. Än ingen fara så avvaktar. Har tid i morgon bitti.

    Börjar dock undra om detta kommer fortsätta eller om bebisen planerar att komma tidigare! Har inte fått snittdatum än...


    Vad jobbigt ich stressande med så mycket sammandragningar som påverkar tappen! Hoppas hon inte bestämmer sig för att komma tidigt. Vilken vecka är du i nu?
  • Jojjans
    September89 skrev 2019-06-09 16:20:53 följande:

    Hur går det för alla här inne?

    Själv har jag gått på semester och ska inte gå tillbaka till jobbet innan föräldraledigheten. Lyx! Har även fått massor av bebissaker så rummet börjar verkligen fyllas på nu. Känns galet då jag fortfarande tänker OM det blir en bebis och inte NÄR. Är genom halva vecka 29 nu så med största sannolikhet blir det ju en bebis haha. I övrigt mår jag väldigt bra, har inte ont eller så och är pigg. Har haft jobbigt med sömnen då jag sovit dåligt och vaknat mycket under hela graviditeten men nu när jag är ledig känns det mycket bättre eftersom jag slipper vara stressad över att jag måste få sömn och orka med dagarna. Nu behöver jag ju inte gå upp förrän jag vaknar av mig själv och sedan är det ju bara att lägga sig en stund på dagen om det krisar :) eftersom jag känt mig pigg så har det även boats för fullt haha. Rensar och fixar hela tiden här hemma nu trots att det är långt kvar tills bebisen ska komma haha.


    Jag är halvvägs genom vecka 25 och jobbar en vecka till innan semester i 3 veckor. Efter det ska jag dessvärre jobba hela 8 veckor innan jag går på ledighet 3 veckor innan BF. Har visserligen inget tungt jobb och mår än så länge bra u graviditeten så tror det kommer gå bra.

    Det är dock skönt att semestern ligger relativt tidigt i graviditeten då vi ska till vårt nyköpta lantställe där vi renoverar och fixar ganska mycket, så att jag orkar hjälpa till. Sen efter semestern blir det mer fokus på bebisen och att ordna allt hemma, förbereda oss inför förlossning osv.

    I helgen har vi varit och hämtat en begagnad vagn hos en släkting, och börjat göra i ordning på spjälsängen jag själv sov i som liten. Kläder finns redan i mängder då jag inte kunnat hålla fingrarna i styr ;). Börjar mer och mer kännas verkligt vad som ska komma nu!
  • Jojjans
    September89 skrev 2019-06-09 20:26:51 följande:

    Vi hämtade också begagnad vagn hos en släkting igår haha! Vi har bara köpt typ tre plagg men fått mängder av saker så vi kommer inte köpa något mer än babyskydd och kanske ett skötbord. Känner mig löjligt stolt över hur miljövänliga vi är just nu hahaha.

    Vad kul att ni återanvänder din gamla säng också! Jag har ingenting kvar från när jag var liten men svärföräldrarna har kvar endel från maken, tycker det är så mysigt att tänka att saker går i generationer :)

    Vad mysigt med ett landställe att fixa med! Är också så himla sugen på ett sådant men vi har lite kvar att fixa i vårt hus och vår tomt här hemma så vi har att göra ändå haha. Men tänk så mysigt att ni kommer kunna åka ut dit sedan med bebisen när ni vill komma iväg lite. Supermysigt ju!


    Vi har inget bebisrum utan ska få plats i vår tvåa de första åren, så det är inte så mycket att fixa med möbler, mer att komma på effektiva och smarta lösningar för att få plats med allt.

    Jag har ju som sagt köpt mycket men 99% av allt jag köpt är begagnat så känns ändå bra. Så klappar mig också på axeln angående miljömedveten ^__^ sen kan det ju vara svårt att hitta det man letar efter secon hand, så man får passa på när man ser nåt. Men nu när det börjar bli officiellt så får vi mer och mer grejer av andra så jag inser ju att vi hade kunnat köpa lite mindre. Men det är också väääldigt roligt att få sätta sin egen prägel på bebisens garderob.

    Ja det är otroligt mycket jobb på stället, så jag hoppas att hag slipper flr mycket krämpor så att vi kommer iordning mer under sommaren. Men det kommer bli fantastiskt med tiden och vi har räknat på att vi får plats med 4 sovrum, så när vi växer ur vår lilla lägenhet vet vi var vi kan ta vägen med fler barn sen ;)
  • Jojjans
    Solrosvind skrev 2019-06-10 23:49:16 följande:

    Åh vad roligt att läsa om vad alla fixat! Och även sjukt tröttsamt att vi är så många som måste stå ut med mag-kommentarer. Jag har mest fått Är det dags snart eller? och jag tänker bara: men det är ändå så obehagligt eftersom det blir en slags värdering av magens storlek. Men det måste ju bara vara att människor är okunniga för det är 3 månader kvar för mig och enligt BM så är min mage precis över vad som anses normalt innan den är för liten. Aldrig kommentera människors kroppar, man får ju påminna sig själv som säkert säger osmidiga saker i andra situationer.

    Idag har vi köpt vagn! Trodde jag ville ha en Bugaboo för de ser så tjusiga ut när man ser dem på stan, men när jag var i en butik och provade alla som fanns föll jag för en helt annan, dock också dyr, men hittade den begagnad i samma fast äldre modell och hämtade idag. Dock beställt nya framhjul. Har ju köpt nästan allt begagnat men de sista sakerna som är förbrukningsvaror/hygienartiklar är på gång och köps nytt. Har nu beställt skötdyna (att lägga på en byrå), ett bärbart litet skötskydd, amningstoppar (inte specifikt gjorda för det, men mjuka toppar i bomull iallafall). Har även köpt tvättlappar och några tygblöjor att prova. Ska beställa amningsilägg och köpa termometer och nässug. Sedan är det bara badbalja och bilbarnstol kvar tror jag. Och så någon/några filtar. Hoppas på att någon vi känner kan sticka en. Säkert något mer som jag kommer komma på.

    Så fint att vi är flera som tänker miljö-val. :) 


    Vi är också inne på tygblöjor. Fick några med plasthölje av en släkting men är också sugen på att köpa hem såna vikblöjor och använda skal i kurad ull, har fått stickbeskrivning på såna byxor och tycker det skulle vara mysigt att ha lite fler skaparprojekt innan bebisen kommer. Vilken typ köpte ni?

    Vill också hemskt gärna läsa på mer om EC/babypotting. Nån annan som har erfarenhet eller tankar om det?
Svar på tråden Bf September 2019