Inlägg från: Karma91 |Visa alla inlägg
  • Karma91

    Bf September 2019

    Att det ska vara så svårt att sova?! Är trött hela tiden och somnar som en sten på kvällen men vaknar sen för att kissa minst 1 gång per natt men idag 2. Sista gången vid 4 och då börjar magen klaga och vill ha mat, gick upp och åt halv 5 och la mig igen, somnade väl en halvtimme innan klockan ringde. Kommer vara som en zombie resten av dagen! Hur gör ni för att sova?

    Angående att skriva in sig på mvc, här står det uttryckligen på hemsidan att de vill att man ringer direkt och skriver in sig, underlättar nog deras planering med så det är nog bara att köra på! :) Min erfarenhet är också att de är väldigt gulliga, det var så skönt bara att ringa och prata med någon som ställde lite nyfikna frågor :)

  • Karma91
    Jojjans skrev 2019-01-22 08:34:04 följande:

    Jag tycker verklgen inte att mitt humör är värre eller att jag ens är mer gråtmild än vanligt, känner mig snarare stabilare när jag är gravid. Men jag tycks drabbas av ett orimligt behov av att känna mig skyddad och omhändertagen. Jag brukar vara väldigt mån om att min och sambons relation ska vara jämställd och avskyr när han befäster könsrollerna på det sättet i vanliga fall. Men nu är jag helt motsatsen.

    I min graviditet i somras så satt det otroligt långt inne att hänge mig åt den här känslan eller ens erkänna att den fanns. Nu i december och januari är jag lyhördare och snällare mot mig själv och känslan är där direkt!

    Är det någon som känner igen sig? Känner mig såå fånig haha


    Jag älskar att känna mig omhändertagen av min man! Vanligtvis är jag obekväm med sådant och snarare generad än uppskattande. Men nu! Alltså bara att han på eget initiativ gick och köpte matlådor i glas till mig efter hälsosamtal hos BM fick mig att vilja gråta! Eller när han köper hemma massa små mellanmål och lägger i min väska så jag kan äta om jag blir illamående på jobbet. Haha jag skäms inte ens, jag älskar det! ;)
  • Karma91
    Jsv17 skrev 2019-01-22 12:21:55 följande:

    Du är absolut inte ensam! Jag är supersjälvständig i vanliga fall och fixar saker åt mig själv men som gravid får jag nästan ett behov av att han ska ?ta hand om mig? sist tyckte jag det var en lite jobbig känsla, nu vet jag att den släpper efter första spädbarnstiden så hänger mig fullt ut haha Det lustiga är att min man får samma känsla fast omvänt, att när jag är gravid får han helt plötsligt behovet att ta hand mig, som han inte har på det sättet annars, känns ju nästan som att det borde vara nåt biologiskt?


    Så är det hos oss med, min man beter sig aldrig så annars och är väldigt van att jag fixar allt själv. Nu gör han allt och helt utan att jag bett om det. Sen gör jag mitt bästa för att uppmuntra det men det är en annan femma haha
  • Karma91
    Jojjans skrev 2019-01-23 05:43:02 följande:

    Godmorgon. Nu kommer min utlovade stegringsrapport. Även om det kanske inte är så intressant flr andra så tycker jag om att se dom bredvid varandra för att kunna jämföra, så nu kör vi :)

    Blir så lättad av att se att det blir starkare, och skönt att ha ett litet delmål var tredje dag. Ska fortsätta tills vecka 6 är slut tänkte jag.


    Skönt med en så tydlig stegring! Vilket märke använder du?
  • Karma91
    Jojjans skrev 2019-01-23 07:37:59 följande:

    8 var det visst per förpackning...


    Jag kör samma, funkar toppen för mig med! Blir lite orolig för egen del när jag ser andras rfsu stickor, mitt var så extremt starkt bara en dag efter BIM, har inte testat efter det. Vet inte hur jag ställer mig till potentiella tvillingar haha
  • Karma91
    Jojjans skrev 2019-01-23 09:18:42 följande:

    Oj vad spännande! Jag drömmer i smyg om att få tvillingar någon gång i mitt liv. Vill gärna få 3 barn eller fler, men är 33 och tycker det vore såå häftigt om det kom två samtidigt. Men tänker sig på riskerna och ångrar mig lite. Gärna inte första barnet(/n) iallafall! :)

    Men hur lång lutealfas har du? Jag tror det såklart handlar om koncentrationen med. Dom flesta av mina tester är ragna på morgonen, men jag är alltid uppe ich kissar på natten så ofta inte mer än 4 timmar urin.


    Min man har syskon som är tvillingar och hans mamma har berättat hur det var, så jag avstår gärna haha!

    Lutealfas på 13 dagar så snarare kortare än normalt, tog testet på kvällen efter att ha hållit mig i kanske 4-5 timmar innan så säkert typ samma koncentration som morgon urin. Vet inte om det spelar roll ifall de fäste tidigt? Tog iaf ett digitalt morgonen efter som visade 2-3 veckor

    Bifogar mitt test med!

  • Karma91
    Jojjans skrev 2019-01-23 10:14:36 följande:

    Fint! Nu blir jag stressad att mina test är för svaga, visst är man knäpp? Kommer den hör oron någonsin att släppa?


    Haha ja man kan oroa sig för allt! Men så som jag har sett hos andra verkar din stegring höra mer till normen är mitt direkt starka! Men kroppen är väl olika, vi har alla massa olika hormonella och kroppsliga funktioner som påverkar både det ena och det andra. Spannet av vad som räknas som normalt är nog väldigt stort! Men det finns så mycket ovisshet kring en tidig graviditet (speciellt när man varit med om saker) att minsta lilla tecken på att något skulle ligga ens lite utanför normen gör att man går direkt i taket!
  • Karma91
    Jojjans skrev 2019-01-23 14:16:20 följande:

    Tack för att du skriver det. Såklart försvann mina tydligaste symtom direkt efter att jag sett ditt inlägg och jag blev övertygad om att jag skulle få ett till missfall. Har haft väldigt ömma bröst dom senaste dagarna, inklusive imorse, men vid 10.30 typ så försvann det bara. Och ingen molvärk sen dess. Onödigt stressande av kroppen att hålla på så!

    Nu vill jag bara att dagen ska gå så att symtomen kommer tillbaka. Jag vet ju att dom kan komma och gå, men jag behöver att det är där konstant för att inte oroa mig...


    Själv började jag oroa mig för förhöjd hcg och mola, tycker själv att testet var oroväckande starkt så tidigt. jag hade noll symptom i helgen som var kände mig inte ett dugg gravid, jag var så ledsen och övertygad om ett nytt missfall! Maken försökte resonera med mig men jag var säker, började googla på privata mottagningar och vässade mina argument för att ringa bm måndag morgon och begära vul.

    Sen kom det smygande tillbaka på söndag kväll och har inte lämnat min sida sedan dess, jobbigt när symptomen är här men precis som du föredrar jag ändå det över alternativet, även om det egentligen inte är ett bevis för att allt är som det ska.
  • Karma91
    Mamaamu skrev 2019-01-28 10:49:43 följande:

    När kommer ni gå ut med eran graviditet? Och hur ?

    Vi tänkte vänta till kub. Vilket borde vara i slutat av feb i början av mars. Men tiden går så sakta .


    Vi väntar också till kub, även då kommer vi bara berätta för de närmaste. Alla andra märker väll i takt med att magen växer tänker jag ;)

    Hatar att tiden går så oändligt långsamt, har inskrivning hos BM 8/2, sista dagen i vecka 10, och efter det kan det inte vara många veckor till KUB. Längtar!
  • Karma91
    Jsv17 skrev 2019-01-30 12:29:56 följande:

    Hej alla fina tjejer,

    Då jag fick en väldigt dålig känsla igår så ringde jag till min bm idag som är helt fantastisk och ordnade ett akut vul till mig och jag har precis varit där. Tyvärr så kunde läkaren endast se en hinnsäck och daterade mig nånstans i v.6 typ 5+0 då skulle jag plussat innan jag ens hade ägglossning... inte särskilt rimligt så jag kan konstatera att jag fått mitt andra ma de ska följa upp om 10 dagar men det finns verkligen inget hopp.

    Håller tummarna för massor med fina September-bebisar <3


    Fy farao vad jobbigt! "Skönt" ändå att du känner din kropp så väl och har en inkännande bm som lyssnar! Hoppas att ni snabbt kommer på banan igen <3
Svar på tråden Bf September 2019