Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-02-20 08:40:25 följande:

    Jag förstår att det känns läskigt med bruna flytningar, men det är helt normalt och behöver verkligen inte betyda något. När jag var gravid i somras så hade jag små blödningar ellerhur bruna flytningar vid fleragillfällen men allt såg bra ut hela tiden (missfallet i v16 adr inget med blödningarna att göra).

    Beroende på när du har kub så tycker jag att du kanske ändå ska boka in ett vul för att lugna dig.

    Jag har gjort tidigt vul 8+1, kommer göra ett till vul/ul 11+0, och sen KUB 12+2. Jag tycker ändå att väntan är olidlig och blir så lugnad av att se att allt ser bra ut.


    Tack, det är skönt att höra sånt här. Jag ska fundera på ev vul när jag vet när kub blir.
  • Daphodil
    September89 skrev 2019-02-20 13:52:06 följande:

    Nu har jag gjort kub och enligt hon som gjorde ultraljudet såg allt perfekt ut :) är så himla lättad! Jag var lite längre gången än jag trodde så min barnmorska hade rätt haha. Så det blev beräknat till augusti, 28/8. går in i vecka 14 imorgon då :)


    Vad skönt det måste kännas. Grattis!
  • Daphodil

    Hur mycket mensvärk har/hade ni i v 9? Jag har fått mer senaste dagarna. Inte akut ont men det känns ändå mer än senaste veckorna, blir fundersam.

  • Daphodil
    Elcca skrev 2019-02-20 17:08:12 följande:

    Jag har lmensvärklikande smärta som kommer kanske ett par gånger per dag, ibland inget alls på en dag. Sitter i under några minut för att sen släppa..

    Det är ju vanligt med molvärk! Det är i samband med blödning man ska dra öronen åt sig och söka vård..


    Jag har ju bara en tidigare graviditet att jämföra med, och då hade jag bara molvärk v 3-4. Det är därför det känns ovant nu. Men skönt att fler har samma =)
  • Daphodil
    Tösen01 skrev 2019-02-20 21:00:33 följande:

    Hej!

    Idag var jag hos bm för provtagning för NIPT. Känns nervöst nu när det är taget och innan vi får svar. Dock känns det inget bra med min bm, hon är super kompetent och snäll, det är inte det. Men jag trivs inte med henne. Jag har en speciell historia (vem har egentligen inte det?) och behöver extra vård. Mina andra läkare poängterar det och min mvc har lovat att följa detta. Trots det görs det inte. Hon är stressad och när jag oroligt frågar om saker blir hon irriterad och svarar typ "det kan vara tecken på attt något är fel" fast det sannolikt inte är det. Inga varma lugna ord. Okej, man behöver inte ljuga och lova att inget händer, men man kan lugna och ge hopp. Hon som gjorde ul var en äldre kvinna och hon gav mig trygghet och sa saker som lugnade mig. Tur jag har mina andra tetapueter. Jag är inte vek eller svag, men jag är väldigt rädd då jag tyvärr upplevt en hel del i mitt liv och haft otur i allt, därav vågar jag inte tro på att det kommer gå vägen. Kan man byta bm? Jag har nästa tid i v. 16 och då bara en kvart. Vilket är alldeles för lite och för lång tid tills dess. (Behöver egentligen specialistmödrarvård men de sa till mina läkare och min man att jag kunde få gå oftare så skulle jag slippa gå på två ställen) När vi var på inskrivning var hon så gullig och intresserad och inställssam, men det var nog bara för att min man var med, som bortblåst nu. Ursäkta min klagan, men känner mig orolig och ensam. Vad hade ni gjort? Nu ikväll har jag gråtit, inte gjort tidigare, för jag är så orolig för missfall. Att liten har dött. Men ska på ul på måndag och har sedan KUB ul veckan därpå. Milstolpar..

    Hur känner ni med er barnmorska? Vad kan man "kräva"?


    Håller med ovanstående. Jätteviktigt att det känns bra med bm. Jag var supernöjd med den jag hade förra graviditeten och har bokat hos samma nu, trots att det ligger sämre till nu när jag bytt jobb. Helt ovärderligt att ha någon man känner sig trygg med.
  • Daphodil

    Inskrivning idag. Bm bestämde sig för att skicka remiss för ul pga mina upprepade bruna flytningar. Det blir på måndag så håll tummarna!

  • Daphodil
    Jojjans skrev 2019-02-21 19:32:43 följande:

    Vad skönt med en så snäll bm, måste kännas lugnande att få ett ul så snart!


    Ja, hon är toppen. Däremot tog hon cellprov på mig, och det har känts sådär med rött blod i trosan igår och ordentliga bruna flytningar idag. Mentalt påfrestande trots att jag vet vad det beror på!
  • Daphodil
    Mamaamu skrev 2019-02-22 15:46:36 följande:

    Jösses. Säg att det finns fler här var ens byxor börjar sitts tajt över magen? Är på väg för att köpa ett par mama jenas nu. Alternativ ett par vanliga större. Går in i v 13 här. Jag går ju bara och väntar på att magen ska bli mindre uppblåst och sjunker lite men nej då.


    Mina byxor sitter lite obekvämt, går gärna med dem lite uppknäppta hemma. Det känns som jag gått upp massa i vikt redan, men jag vägde 3 kg mindre nu än vid förra graviditetens inskrivning. Så det kanske bara är luft haha.
  • Daphodil

    Vad jag saknar cravings. Nu är ALL mat motbjudande och jag letar verkligen frenetiskt efter något att äta till middag. Maken föreslår saker jag velat ha tidigare och får ett argt "Men det var ju förra veckan! Nu är det ÄCKLIGT!" tillbaka. Stackaren.

    Någon som känner igen sig i detta?

  • Daphodil
    Tigerkvinna skrev 2019-02-22 17:32:55 följande:

    Jag som vanligtvis älskar mat avskyr mat just nu. Har ju kaskadspytt och fått prova mig igenom 3 kombinationer läkemedel och ett besök på gynakuten för detta...Jag blir äcklad bara av att ens se matannonser på stan skit jobbigt. 

    Det som funkat att äta för mig är frukt det mesta går bra. Avokado och grape är godast. Till middag äts det antingen sushi eller bakadpotatis med keso. Inget annat går just nu..:/


    Jag blir också lätt upprörd av matannonser, "hur kan de visa sån här skit?"

    Jag har också klarat sushi bra, men just nu vill jag inte ens ha det. Är hungrig men hittar inget att äta, och det är ju lite deppigt...
Svar på tråden Bf September 2019