Inlägg från: Str8fwd |Visa alla inlägg
  • Str8fwd

    Ni som inte kopplar hundarna

    Har aldrig hunden i koppel. Håller ordentlig koll och bor utanför tätort.

    Ett problem är dom som inte är hundrädda. Dom tenderar att hälsa på min hund vilket uppmuntrar hunden att gå fram till okända.

    Fråga ALLTID Hundägaren FÖRST om ni får hälsa på hunden så att jag kan ge den tillstånd att hälsa på dig.

  • Str8fwd
    transparent skrev 2018-12-26 22:06:17 följande:

    Största problemet är såna som dig, som inte har hunden i koppel.

    Varför skulle jag fråga om jag får hälsa på hunden?


    Ge mig gärna en lösning hur hunden ska vara kopplad när man rider.

    Och nej! Jag är inte största problemet då jag bor två mil från tätort. Och om du hälsar på min hund så är du inte hundrädd och borde inte bli upprörd eller så är du hundrädd och hälsar för att du har ett självskadebeteende och borde söka hjälp för att du sätter dig själv i situation du inte klarar av.

    Min hund kommer inte att hälsa på dig, den kommer bara att hoppa om den får tecknet för att hoppa och den kommer aldrig att slicka på någon, inte husse/matte heller.

    Den går utan koppel på 90 väg och sätter sig ner varje gång en bil närmar sig.

    Den går bara på vänster sida av vägen om jag sagt "Sida" till den.
  • Str8fwd
    transparent skrev 2018-12-26 22:06:17 följande:

    Varför skulle jag fråga om jag får hälsa på hunden?


    Jag försökte informera om hur ett flockdjur fungerar. Jag är ledare i min flock och hunden ska ha ledarens tillstånd till sånt som jag lärt den att begära tillstånd för.

    Många kämpar för kontrollen på sin hund och där kan även andra vara med och hjälpa till genom att faktiskt ignorera hunden och avdramatisera mötet med andra människor.

    På samma sätt ska man inte heller ha en busig/uppjagad hälsning med en hund. Om hunden lär sig att en hälsning sker lugnt och sansat så kommer den också använda en lugn hälsning.

    Men eftersom du inte vill ta till dig den kunskapen jag försökte förmedla så drar jag mig till minnes ett gammalt uttryck...."det går inte att lära gamla hundar att sitta"

    Så fortsätt du på ditt inslagna spår så känner du dig säkert nöjd med det du åstadkommer för att göra den här situationen bättre.
Svar på tråden Ni som inte kopplar hundarna