Inlägg från: Loloboije |Visa alla inlägg
  • Loloboije

    Ni som inte kopplar hundarna

    Håller med ts. Jag var i Malmö i helgen och blev chockad över mängden lösa hundar ÖVERALLT. Det var mycket värre än på turistorter utomlands där det kan finnas en del lösa gatuhundar och ägda hundar som springer fritt.

    Dom hade dessutom speciella hundstränder med tydliga skyltar om att det BARA gällde inom det markerade området med lösa hundar, annars koppel. Men det var lösa schäfrar och kamphundar och Berner senners och schnauzers och chihuahuor och fågelhundar och vallhundar och feta stora vakthundar och precis varenda ras som finns över HELA stranden, på varenda cykelväg, varenda gångbana, lösa precis vid lekplatser, utanför uteserveringar och restauranger, i varenda park, på gatorna i bostadsområden och mitt inne i stan.

    Helt sjukt.

    Så respektlöst, saknar ord.

  • Loloboije

    Jag skrev precis att jag var där i helgen och såg eländet. Som sagt är det ju lösa hundar över hela stranden och fältet, alla verkar skita totalt i att det bara gäller ett avgränsat område. Samma med dom där inhägnade hundrastgårdarna som fanns i varje kvarter. Det var ju hela tiden en rottweiler, en siberian husky och en engelsk bulldog utan koppel utanför hundrastgården iallafall. Jag har aldrig sett så många stora hundar lösa i tätbebyggt område nånsin och jag har ändå bott i Grekland, på Irland och i Spanien...

    Schäfer, Akita, Rottweiler osv helt vind för våg som om hela Malmö vore Kristiania...


    möjligt skrev 2019-06-18 10:12:34 följande:

    Du inser att offentliga platser täcker mycket va?

    Helt ärligt nyfiken, var menar du att man får ha lösa hundar?

    Och malmö är en ganska bra hundstad, mycket pengar och arbete har satsats på hundrastgårdar överallt. Plus att hela gigantiska ribbanfältet vid havet gjorts till en frizon för lösspringande hundar, en av Malmös vackraste platser, inkluderande en bit strand också.

    www.tripadvisor.se/ShowUserReviews-g189839-d10295553-r585482028-Ribersborgsstranden-Malmo_Skane_County.html

    www.google.com/amp/s/malmomagazine.wordpress.com/2018/04/29/hundfaltet-pa-ribban/amp/


  • Loloboije

    Okopplade hundar är skrämmande. Jag kan inte veta att alla Akitor och schäfrar som lufsade runt utan koppel i helgen är robotar med samma pli som polishundar.

    Jag tycker lagen ska ändras till att vara 100% koppeltvång, det funkar inte att hundägaren själv ska få avgöra att dom klarar sig utan koppel.

    Dom flesta okopplade jag såg i Malmö gick absolut inte fot precis jämte så att ägaren hade kunnat hugga tag i den på 1 sekund utan flera meter framför eller bakom.

    Som sagt väldigt stora och farliga raser av kamp, jakt och vakttyp bl.a


    möjligt skrev 2019-06-18 22:55:06 följande:

    Du tror att alla på dagiset skulle känna sig trygga med det? Det är ju inte som att de har någon som helst aning om vem det är som kör.

    Och ja och nej. Reglerna är till för att det offentliga rummet ska upplevas tryggt för alla människor där. Många människor upplever okopplade hundar som obehagligt så defacto jo okopplade hundar kan vara skrämmande


  • Loloboije

    På gångbanorna i Malmö stod det ?tänk på hundrädda personer och ha alltid din hund kopplad. Den skall vara kopplad på gång och cykelbanor samt utanför markerad plats? (det där fältet för hund-anarki) Ändå hade varenda hundägare sin hund lös på dom banorna.


    möjligt skrev 2019-06-18 23:02:57 följande:

    Nej kopplet är inte för att de inte ska gå på folk. Det är för att många upplever lösa hundar som skrämmande och därför ska de ej vara okopplade på offentliga platser.

    Så nej de sköter sig inte.

    Om jag har god sikt så kan jag vara helt säker på att jag inte kör på någon, jo. Så jag kan blåsa förbi förskolan i 90. Men det gör jag inte, dels för att det skulle vara RESPEKTLÖST och skapa otrygghet och dels för att jag följer reglerna.

    Det är inte alla som håller med om alla regler eller intiutivt förstår alla rimliga beteenden, det är därför vi har regler.


  • Loloboije

    För helvete, måste lämna in någon medborgarmotion eller något, det här är ju inte klokt som ni resonerar.

    Det är så klart och tydligt gällande kopplingstvånget som det kan bli! Väljer man att köpa en hund är man skyldig att ha den kopplad! Man är skyldig att ta hänsyn till att många inte vill möta en lös hund!

    Andra ska inte behöva gå i kbt-träning för att hela utemiljön domineras av hundägare!!!!

    Du och andra hundägare i tråden däremot borde söka psykologhjälp pga eran känsla av berättigande och respektlöshet inför lagar och bestämmelser (att ni står över lagen). Det finns diagnoser för det.


    FDFMGA skrev 2019-06-20 09:43:16 följande:

    Vad jag tror att du kan komma att behöva göra är att utvidga träningen till miljöer som enligt dig verkligen skrämmer barn, miljöer där hon kan möta för henne okända okopplade hundar.

    Alltså göra som mamman jag berättade om, vi är inte de enda hundägare hon inkluderat i sin dotters "KBT"-träning.

    Om du väljer att göra så är det nog en fördel att du försöker dölja vad du verkligen känner inför oss som inte kopplar våra hundar, risken är annars att du bara blir avfärdad.

    Jag vet inte var i Sverige ni bor, i vissa delar av Sverige tycks inslaget av potentiellt farliga hundraser eller hundägare vara större än andra. Vore jag du skulle jag åtminstone inledningsvis exkludera vissa hundraser/hundrasblandningar och vara lyhörd för samspelet mellan hundägare och hund innan ett barn inkluderas.


  • Loloboije

    Vem har sagt att jag är hundrädd? Jag har tränat hundar själv, är uppvuxen med hund. Har tagit hand om både stora och små hundar. Tycker ändå inte dom ska springa lösa i tätort!

    Det är respektlöst och omdömeslöst och innebär att alla hakar på och sen blir det som i Malmö, alltså värre än i något fattigt land i Europa när det gäller mängden lösa hundar överallt.


    Ignoramus skrev 2019-06-20 15:02:38 följande:

    För att lagen inte alltid är perfekt utformad eller felfri. Tidelag var ju lagligt tills häromåret. Det är många regler kring hundhållningen som behöver en rejäl uppfräschning, men jag ser absolut inte lösa, skötsamma hundar som en del av det problemet.

    Nej, det är inte speciellt tydligt alls, för lagen säger en sak, lokala ordningsstadgar en annan, och polisen agerar på ett tredje sätt.

    Hänsyn till andra kan tas på många olika sätt. Jag tar hänsyn genom att låta min hund gå ?tävlingsfot? om jag ser att någon blir illa berörd av att hon går lös. Vilket iofs i princip aldrig händer annat än med människor från andra kulturer, just för att hon är både väldigt liten och väldigt lugn.

    Nu kommer jag reta gallfeber på dig, men du och hundrädda borde känna tacksamhet över att vi har lagt en sån stor del av vår fritid på att träna våra hundar. Ett koppel är ingen garanti. Långt ifrån. En koppel är tvärtom en falsk trygghet. En vältränad hund är en riktig trygghet.


  • Loloboije

    Nej, det funkar ju inte! Och att du går omkring med din hund lös trots koppeltvång gör att andra ser och känner sig bekväma med att släppa sin hund. Det gör att ingen säger till eftersom det inte är någon idé när gatorna är fulla av lösa hundar. Nästan alla som har sin lös har INTE ett osynligt koppel utan hunden är flera meter framför eller bakom.

    Det enda sättet att få bukt med problemet är att polisen börjar bötfälla utan urskiljning (så får vi in lite skattepengar också...) så att det inte längre är upp till hundägaren att avgöra.


    Ignoramus skrev 2019-06-20 17:01:57 följande:

    Hehe höll dock ryggen fri genom att skriva ?du och hundrädda?, inte ?du och andra hundrädda?. ;)

    Fast folk får ju ta ett eget ansvar att inte släppa hundar som inte kan vara lösa. Som sagt, jag är helt för betydligt strängare straff för de här typerna. Som antingen bara är arroganta eller rent tanklösa.

    För att återanvända till billiknelsen så är det inte alls som att vissa skulle köra förbi ett dagis i 90km/h utan att skada någon. Utan som att köra en bil där hastighetsmätaren inte fungerar, men ändå alltid hålla sig precis under den tillåtna gränsen.


  • Loloboije

    Nej. Bötfäller dom random hur som helst kommer problemet minska drastiskt och sedan vågar folk konfrontera dom som bryter mot det och ringa polisen när det inte längre är en inofficiell Norm.

    Även dom med farliga hundar anser att dom har koll och nästan alla kan bli farliga i en oförutsedd situation.

    Folk ska heller inte behöva möta lösa hundar i stadsparker, på stranden, cykelbanan osv när det tydligt står på skyltar att det är förbjudet!


    Ignoramus skrev 2019-06-20 21:12:41 följande:

    Men SUCK. Om de bötfäller problemet blir vi av med problemet. Ditt förslag är som att införa trängselskatt i Jokkmokk för att det finns i Stockholm.


Svar på tråden Ni som inte kopplar hundarna