Inlägg från: ballerinakakaoreo |Visa alla inlägg
  • ballerinakakaoreo

    Alltså hjälp.....

    Vilken tid ska du dit? Ett tips är att ringa innan ditt besök och förbereda dem på att du vill ha ett VUL så de ser till att en läkare/gynekolog finns tillgänglig för det under tidpunkten för ditt besök istället för att leta upp någon när du är på plats. 

    Småblödningar är jättevanligt då slemhinnorna i underlivet blir mer fyllda med blod och även blir känsligare, men man kan också få blödningar i samband med att man egentligen skulle få sin mens.

    Säg att du är orolig och kräver ett VUL, och om de inte kan ge dig ett just imorgon så får de fixa en tid åt dig så snabbt som möjligt. Oroa dig inte över att du blev bakåtflyttad till v.5 för alla graviditeter utvecklas olika snabbt och din bebis kanske behöver mer tid på sig Glad 

  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-26 21:17:08 följande:
    Tack så mycket för ditt svar.. blev lite lugnare haha.. jag ska vara där 10.45 så jag hinner ju åtminstone försöka få tag i dom innan dess! Ja man blir ju helt hispig och konstig känner inte igen sig själv. Jag ska stå på mig! Kräva att dom kollar efter!! TACK!
    Gud, jag vet precis hur det är! Jag var med om samma grej och fick som svar att jag skulle vänta tills mitt rutinultraljud i v. 14 (var i v. 10) men jag vägrade gå med ovisshet i 4 veckor efter en blödning jag fick och krävde att bli kollad på dagen efter. Visst att det är tidigt i graviditeten, men man vill ju fortfarande kolla så att allt är okej och att det lilla i en lever. Lycka till!! Skriv gärna här efteråt och berätta hur det gick.

    Kram  
  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-27 00:13:42 följande:
    Men hur fan tänker dom när man ska behöva gå runt orolig i 4 hela veckor?!?? Ursäkta svordomen men blev upprörd.. haha... då är de ju inte konstigt om man själv oroar sig till missfall under den tiden... jag skriver direkt jag varit på besöket i morgon! Stora kramar!
    Sjukvården i ett nötskal! Man kan undra vad de gör under sin arbetstid när de inte vill hjälpa de som behöver hjälp. 

    Tar du några andra mediciner förutom insulin? 

    Ja skriv direkt sen! 
  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-27 01:10:38 följande:
    Nej kör stenhårt på enbart insulin, långtid och måltidsdoser, skulle fått metformin igen men jag tål fasiken inte dom! Ja alltså man kan ju förstå att som har en del att göra.. men SÅ mycket kan dom ju intw ha att göra..... är du diabetiker också? Så van med folk som knappt vet vad diabetes är haha och som definitivt inte vet att de finns andra mediciner än insulin därför min undran haha..
    Haha jag förstår, okunskapen är total! Skrattande Anledningen till att jag frågade var för att jag undrade om det möjligen fanns någon medicinsk anledning till ditt tidigare MF och att du börjat blöda nu men det är nog hel-lugnt. Jag är utbildad undersköterska och är påväg att vidareutbilda mig än mer så jag har lite kunskap i bagaget, samt lite egen erfarenhet.

    Jag är inte diabetiker men jag äter medicin för hypofysen och ökat prolaktinhormon. Medicinen för denna diagnos blev jag ombedd att sluta med under min tidigare graviditet och jag misstänker att detta var orsaken till att jag då fick missfall. Lite invecklat att förklara, men ibland blir graviditeten bättre av vissa mediciner - än sämre. Jag misstänker mig vara gravid just nu, har tagit lite olika test som visar svaga, nästan obefintliga streck. Har BIM på lördag så jag hoppas på en ny graviditet och då skall jag inte sluta med medicinen! 

    Lycka till idag! 
  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-27 10:52:08 följande:

    De finns så mycket mediciner mot allt möjligt nu för tiden! Inte en chans att hålla reda på nåt, haha! Vad är de med hypofysen då? Ingen koll på sånt..åh va roligt om du är gravid!! Får man fråga vart i de avlånga landet man hittar dig?:D enligt din profil är vi i rätt lika ålder nämligen! Vore kul att följas åt!

    Jag själv är nästan övertygad om att förra MF berodde på just diabetes.. men de kan jag inte få veta nu, har legat högt en högre tid osv, därav tiderna hos specialisten nu, är vrål socker koll nästan varje vecka nu...


    Hur gick det idag??? 

    Hypofysen sitter i hjärnan och utsöndrar ett slags hormon som bland annat sköter ägglossning och mjölkfunktionen, det hormonet är förhöjt hos mig utan medicin. Det kan lätt förklaras som att kroppen tror att den är gravid fast den inte är det och då beter sig på det sättet, alltså kan det vara svårt att både bli gravid och behålla barnet utan medicin. Väldigt invecklat haha :) Bra att du håller stenhård koll så det förhoppningsvis undviks, tänk att det gäller att gå på tårna hela tiden när man är gravid. Aldrig en lugn stund.. 

    Jag bor på Öland, ursprungligen från Gävle! 21 år gammal. Dudå? :) 
  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-27 18:12:17 följande:
    Jaha invecklat dedär... haha.. skönt iallafall man kan justera det med medicin då.. när har du bim och sånt?:D så nyfiken på hur de kommer gå!!

    de gick bra faktiskt! Behövde inte ens be om nån koll dom hade redan bokat in de, allt såg fin fint ut, fick se ett fint pickande hjärta till och med! Blev framflyttad igen inte riktigt så full som de bör vara enligt mina beräknar men framåt iallafall haha, så de kändes också skönt, ska tillbaka 2/1 så inte så lång väntan till nästa gång!:D

    Oohh, har familj i Karlskrona så Öland känner man ju till! Har familj i Gävle också faktiskt.. Hahah

    Jag är 24 år och är född och bor i dalarna!
    Men gud vad skönt! Hoppas det fortsätter så :) 
    Jag har BIM på lördag, vet inte om jag vågar ta ett test imorgonbitti eller om jag kanske ska vänta tills lördag/söndag eller ännu längre.. Det är så svårt att veta. Jag tog ju ett senast den 25:e och då visade det väldigt svagt, jag fick låta testet torka innan jag såg ordentligt. Har många symptom precis som förra gången men är så rädd att mensen kommer komma iallafall. Jag inbillar mig liksom att jag har kvar graviditetshormoner sedan den tidigare graviditeten.. 

    Åh, vart i Dalarna? Jag har släktingar i Hedemora och Vikmanshyttan faktiskt! 
  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-27 22:49:51 följande:
    Åh är så taggad på din bim haha:?D jag själv är ju testoman och testar alltid innan bim, haha... jag tror stenhård på att de är ett pyre hos dig oxå!! Senaste grav var väl ett MF? Då måste du väl ha blivit hcg testad efter det?:D alltså inga hormoner som ligger kvar;) tror stenhårt på detta och håller tummar för ett starkt plus!!

    Bor och uppväxt i Borlänge!:D när jag inte hälsar på farmor och farfar i Blekinge så är jag åtminstone där en gång om året på sweden rock! Ska även dit 2019 köpte biljetter innan jag insåg att jag måste gå med pyret i v 32 :?D kan bli intressant det alltså...
    Haha jag är också testoman, jag har tagit 5 test sen den 20e men är fortfarande osäker!! De tog aldrig något hcg på mig, vet inte riktigt varför. Men hela upplevelsen när jag fick missfall var ett helvete. Jag började precis som du blöda lätt och gjorde då ett VUL på måndagen där man konstaterade att fostret var för litet (var i v. 10 men fostret i v.5) och man såg dessutom inga hjärtslag. Jag fick ett nytt VUL inbokat måndagen efter för att verkligen se så det stämde och om jag isåfall skulle blöda ut allt under veckan. Fick åka hem och under helgen på lördagen började jag störtblöda så mycket att mina bindor blev fulla efter bara några minuter. Lades in och fick göra VUL där man konstaterade att ingenting kommit ut under veckan som gått. Jag fick 4 Cytotec men ingenting kom ut, så läkaren tog en lång tång och förde upp i livmodern och drog ut allt som var av graviditeten.. Efteråt var jag helt omskakad och ville bara hem, men inga prover förutom hemoglobin togs för att se så jag inte förlorade för mycket blod. Men jag testade själv hemma när blödningarna slutat efter en vecka och det sista testet innan min ägglossning visade ultrasvagt, sedan har strecken blivit lite tydligare men jag är fortfarande så osäker. Jag tror nästan att jag ska testa imorgonbitti faktiskt! Man blir ju så jäkla otålig :) Jag har läst här att ägglossningstesten kan påvisa graviditet så jag tog ett igår som var positivt, men det kan ge utslag på att mensen är påväg också. Vi får se imorgon, eller jag kanske vågar ta ett innan läggdags? Får se hur koncentrerat urinen är, har hållit mig ett par timmar så jag kanske ska vänta lite till. 

    Haha det kanske blir en liten rockbebis om den får åka med på festival, det går nog bra! :D Borlänge är jag bekant med, brukade handla mycket där när jag var yngre och sov över hos någon släkting. 
  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-28 11:47:56 följande:
    Åh men gud vilken invecklad och lång upplevelse du fick..... som du sa så fick jag rosa på pappret någon dag innan sen kom störtblösning kanske en dag efter de rosa och jag fick vänta på akuten i 8 timmar..... medans jag väntande hann jag blöda ut allting. Gyn frågade mig varför jag inte visade några känslor under kontrollen, men ända svaret jag kom på var att jag redan sörjt färdigt efter mina 8 timmar här..

    Åh är så nervös!!! Testade du imorse?! Håller tummarna håller tummarna!

    Klart de blir en rock bebis... Hahaha eftersom de är rock föräldrar Hahaha!:?D

    Ja många som känner igen Borlänge faktiskt.. Sveriges fulaste stad!;)
    Haha så ful är den väl inte ;) Då ska du se Borgholm här på Öland, så tråkig! Iallafall på vintern, händer ingenting..

    Ja fy.. Kvinnokliniken här är inte den bästa heller. Möttes mest av nonchalans och fick ett kallt bemötande. Läkaren konstaterade att "graviditeten till 90% avstannat" och jag fick åka hem i ovisshet utan att veta vad som skulle ske. Det som gjorde besöket än värre var att hon hade en läkarstudent med sig som skulle se hur allt gick till, och de roade sig mer att kolla hur mina äggstockar såg ut och låg till istället för att verkligen kolla efter hjärtekon. Usch, levde i sån otrolig sorg under den veckan. Skulle inte önska den sorgen på min värsta fiende ens, vågar knappt tänka hur de som får missfall senare eller föder dödfödda barn mår.. :( 

    Jag tog testet igårkväll efter att ha hålla mig i 4+ timmar och druckit rätt lite, kunde inte vänta. Det syns svagt svagt fortfarande, knappt synligt när jag håller upp testet men fick med linjen på bild och fick redigera bilden för att kunna se.. Det är starkare än vad testet jag tog 2 dagar innan är, det tog jag på morgonurin. Vet fortfarande inte om det är rester eller en ny graviditet men jag mår pyton och har höjd temp sen ägglossningen så det känns som en ny graviditet, i och med att symptomen kom efter ägglossningen..

    Jag lägger in en bild där man ser de tre senaste plus ett ÄL-test från igårkväll, ÄL-testet har blivit starkare då jag tog ett kvällen innan också men det kan både bero på mens och graviditet så det gör mig egentligen inte klokare. Testen är i datumordning från den 20,25 och igår. Det andra testet är svagare än det första, och jag råkade komma åt det med nageln så det är ett hack i det. man ser inte ens strecket där nästan. Det första är helt klart starkast och det gör mig rätt orolig.

    Jag skulle ha tagit ett till idag, jag sparade morgonurinet i en mugg och skulle springa till apoteket och köpa ett Clearblue men kom på när jag var påväg att sambon tog mitt kort i sin plånbok imorse och apoteket stänger kl 18 precis när han slutar jobbet. Så typiskt! Köper ett CB imorgon och testar, då är jag ju på BIM. :) 

    Här är bilden, redigerad och skuggad därför ser testen smutsiga ut haha. 



     
  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-28 19:53:15 följande:

    Åh nej.. inte studenter, Fyfan.. förstår att man kanske måste lära sig osv.. men då kan man väl fråga innan, hatar när man liksom inte får några svar och inte får veta någonting.. men blir sjuk i huvudet, och även fast man får ett missfall i typ v 6 så känns de ju som om man känner den lilla och verkligen förlorat något som är så stort.. inte alla kan förstå och inte heller alla som känner likadant såklart..

    Jag måste ju säga att jag tycker mig se någonting, när jag testade så testade jag typ bim-5 negativt bim-3 negativt bim -1 negativt, bim+1 vrål positivt alltså så gott som starkare än kontroll strecket.. så egentligen skulle man ju bara försöka hålla ut och testa när man ska men de klarar ju typ ingen.. Hahah, sen när de väl är positivt börjar nästa oro, missfall, fosterskador smärta osv...... man blir liksom aldrig kvitt på nåt sätt.. för att inte tala om när den lille väl är ute då kmr man väl oroa sönder sig igen, haha :?D

    Jag tror stenhårt på ett plus i morgon!! Då ska jag skåla med alkoholfri cider på nyår för dig Hahaha...

    Du får brrätta hur det går och kanske egentligen försöka hålla dig med och testa tills på söndag.. haha för mest troligt rättvisande svar!

    Lycka till!!


    Ja någonting är det men jag vet inte vad och jag blir inte ett dugg klokare haha! Idag har jag haft ont i ryggslutet hela dagen och haft lite starkare mensvärk, även mer humörsvängningar, men när jag läser anteckningar sen förra graviditeten så hade jag det exakt likadant vid tiden för mens under den månaden också. Som sagt, jag blir inte riktigt klok Flört Har hört och läst att man ska ha en torr period mellan ÄL och mens vanligtvis men att man kan få ökade flytningar om man är gravid, och det har jag haft och har fortfarande än idag. Jag ska nog spara morgonens urin imorgon och sen se under dagen om jag får mens eller inte och om inte springa ner och köpa ett test.

    Vilka test har du använt? Dom på bilden är från RFSU och jag har läst om fler som fått falska eller otydliga svar med dem så det bästa kanske vore att ta både ett Clearblue och ett annat test för säkerhetens skull. Undra hur många hundralappar jag lagt på test denna månad, för mycket haha Drömmer

     Jag önskar bara att jag får positivt så jag kan ringa och boka ultraljud. Jag tänker att jag ska ta ett strax efter v.6 denna gång så jag ser att den lille utvecklas som den ska och att hjärtat börjat slå. Sedan ska jag faktiskt ta ultraljud 2-3 gånger i månaden så jag håller koll för jävlar vad rädd jag är för missfall igen! 

    Hahaha ja skåla gärna för mig, så får jag skåla för oss båda! 
  • ballerinakakaoreo
    Anonym Ellliiin skrev 2018-12-28 22:39:35 följande:
    Det är ju faktiskt en del positiva syntom måste jag säga! Jag själv känner inte mycket förutom att jag blir akut illamående direkt de gått för länge mellan måltiderna, sen bröstvårtorna.... fy fasiken vad dom värker... är helt stört kan knappt ha bh! Haha..

    Jag har testat med graviditetskollens stickor RFSU stickor även RFSU digitalt och clearblue digitalt!

    Ja men är livrädd för MF, helt sjukt faktiskt! Har ju faktiskt haft privilegiumet att se min lilla 2 ggr redan och är i v7-8 ska dit 2/1 igen så inte långt innan jag får se igen, haha. Tror de är viktigt att kolla så ofta man känner att de behövs för att lugna ner sig lite liksom.. sen även fast min kära make är ett himla bra stöd i livet så suger han faktiskt just nu, haha.. han är så sjukt avslappnad och lugn och helt säker på att denna gången går de bra, jag själv är mindre säker, men samtidigt hoppfull..

    Skålas på som bara den!:D
    Ja det känns positivt än så länge men det är så lika symptomen för mens också.. Men ännu ingen mens i sikte, och mensvärken jag kände förut har avtagit helt. :) Vi får se imorgon, om jag får mens så brukar den alltid komma i samband med helt sjuk mensvärk på morgonen. 

    Åh fy, känner igen det om bröstvårtorna från min förra graviditet. Brösten blev nog två storlekar större och bröstvårtorna var så sjukt ömma! Nu känns ingenting i brösten förutom att de typ har svullnat lite eller vad man ska säga, men istället har jag illamående och det hade jag inte förra gången. Jag förstår inte vart illamåendet ska komma ifrån om jag inte är gravid, så jag tänker hela tiden att illamåendet är positivt :D 

    Fy, förstår att du är rädd. Är också helt sjukt rädd, och var det under förra graviditeten också. Jag var nog alldeles för försiktig då, undvek trappor så mycket som det gick, detsamma med tunga lyft och rörde mig inte mer än nödvändigt. Trodde att allt skulle släppa och blöda ut, men jag har sett gravida som tränar och allt möjligt så det är nog ingen risk Drömmer Jag förstår faktiskt inte varför man inte får fler RUL inbokade gratis under sin graviditet. Jag kommer att boka på en privat gynklinik, för kvinnokliniken här är ju hemsk. Du verkar iallafall ha en mödrahälsovård som bryr sig om sina gravida! Och toppenbra ändå att din man är avslappnad, bättre det än att han har värre panik än dig haha! Min är också avslappnad men vill inte riktigt bolla tankar med mig om mina tester och tankar så jag får göra det här på FL istället. Han tycker bara att vi ska vänta och se hela tiden haha.. 

    Vill ni ta reda på könet eller vill ni ha en överraskning? Hoppas ni lite extra på något särskilt kön? :D Vi välkomnar båda könen lika mycket men jag tycker det är gulligt med småflickor så man t.ex. får fläta håret och får nån att snacka hemlisar med ;) Samtidigt tycker jag att det skulle vara kul med en aktiv liten pojk. Då blir han även den första lillpojken i släkten för just nu har vi bara småflickor både på min sida och på sambons sida. 
Svar på tråden Alltså hjälp.....