Inlägg från: Anonym (Leden och fattig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Leden och fattig)

    Hjälp! Varför så orättvist?!

    Separerade 2017. Han vägrar betala nåt för dottern. Alla hennes kostnader står jag för. Med allt menar jag rubbet och stubbet!

    Hon står skriven hos mig och vi har ett "växelvist" boende som funkar sådär. Inga avtal finns.

    Eftersom vi har delad vårdnad (varit gifta) så får han halva barnbidraget (som givetvis går till hans bimbo tjej och hennes barn).

    Jag är helt ensam i denna ekonmin. Kan inte sätta dit honom på nåt sätt! Kommunen kan inte ens dela förskoleavgiften!

    Vad kan jag göra?? Snart måste jag säga upp förskoleplatsen av ren panik! :(

    Jag kan tydligen inte ens få underhåll då Försäkringskassan menar att vi har ju typ delad boende,,, vad fan !! Detta är verkligen toppen för mitt ex där han får alla rättigheter men inte behöver stä för några skyldigheter!

    Alla ni smarta! Vad göra?? :(

  • Svar på tråden Hjälp! Varför så orättvist?!
  • Anonym (Leden och fattig)
    mammatill6 skrev 2018-12-27 20:43:54 följande:

    Enkelt, betala bara de kostnader hemma hos er. Skicka inte med kläder till honom. Och kommunen ska ju visst kunna dela räkningen.


    Alla säger som du gör men snälla tänk efter, RENT praktiskt. Om jag köper vinterkängor till förskolan. Vad ska jag göra när hon är hos sin pappa? Ta med dessa hem? Låta flickan frysa på förskolan? Soc anmälningar osv.... förskolan blir inte glada, de kommer pratas och tittas snett. Pappan pissar på allt. Han bryr sig inte ett dugg. Dessutom, vad göra med jackan och skorna hon gått med hemifrån till förskolan? Lämna henne utan ytterkläder där?

    Alltså ni som har barn på förskolan förstår ju att man inte kan lämsa korgen/hennes plats och säga hejdå och gå från förskolan. Ska jag lämna henne utan nåt de dagar pappan ska hämta? Och vad lär han sig då? Ingenting. Han kommer bara säga till förskolan: såg ni vad mamman gjorde? Tog med sig allt och lämnade flickan utan nåt på hyllan osv. Han är ett svin. Stort svin!

    Nej, den kommunen jag bor delar INTE fakturan.

    Jag har ju givetvis pratat med dom!
  • Anonym (Leden och fattig)
    Anonym (mmm) skrev 2018-12-27 20:50:39 följande:

    Bor barnet varannan vecka så ja, då får han halva BB och ingen får underhåll eftersom barnet kostar "lika" för er då. Att man har andra utgifter, det har ju alla så att säga, så det spelar ingen roll. 

    Tyvärr har en del kommuner så, att de inte delar på barnomsorgsräkningen. Så är det där jag bor också. 

    Det enda du kan göra är att antingen försöka be honom om att bidra till gemensamma saker för barnet (tex ytterkläder, skidor osv) eller att du inte betalar allt. Om barnet tex ska till honom och du inte skickar med "allt" så får han väl helt enkelt köpa?

    Sen kan du ringa Familjerätten och be dem att ni får komma på ett samtal där, och skriva ett avtal så att ni har ett. Detta år bara om han går med på att gå dit men om ni inte klarar av att prata om det här på ett bara sätt så är det väl värt ett försök.

    Om barnet bor mer hos dig än hos honom så får du läsa på FK vad som gäller. Barnet behöver ju bo rätt mycket hos den ena för att den ska ha rätt till hela BB eller något underhåll. 

    Du kan också stämma honom via advokat men det kostar förstås pengar. 

    Däremot behöver du ju inte skriva saker som att BB går till hans bimbo och dennes barn. Det vet du väl knappast vad pappan lägger pengarna på. 


    Eftersom pengarna uppenbarligen inte läggs på hans flicka så antar jag helt enkelt att pengarna går till hans sambo och hennes tonårsbarn (de kostar väl mer..) Han knarkar inte och har bra inkomst!!

    Nej, han vägrar familjerätten. Han är hatiskt sen han träffade sin tjej och vi pratar inte. Han blockerar mig på mobilen. Mejlar jag hobom så svarar han: dra åt helvete.

    Så jag hoppas ni förstår min knipa. Det gör mig ledsen att jag dras med allt.
  • Anonym (Leden och fattig)

    1. Vi pratar inte alls, sen han träffade sin tjej. Hon vill antagligen inte att vi har någon kontakt och han är ryggradslös. De flesta dagar har han blockerat mig på mobilen. Inte för att jag hör av mig till honom men det händer en gång varje månad ungefär. Då får jag svar som: dra åt helvete / eller: skit du i det.

    2. Han vägrar familjerätt. Vi var där en gång (över ett år sen) och han sa där att han inte vill ha med mig att göra. Detta frågade jag kvinnan i mötet om hon kunde intyga när jag skulle ta vårdnaden men då sa hon att hon inte kunde pga tystnadsplikt. Han kommer undan ALLT!!

    3. Det är INTE lätt att behålla de kläder man betalat för. Kan inte skicka flickan utan skor och jacka osv. Överlämning sker via förskolan pga att han vägrar se mig. Kan inte heller lämna flickan till honom utan skor vid överlämning.. synd om henne. Varför ska hon straffas :(

    Hon gick en hel sommar med små skor för att han vägrade köpa nya, fastän jag tjatade. Sa att det var hans tur nu!! (Var hans tur ett år tidigare men sa det bara). Han svarade: köp du dina grejer så köper jag våra grejer!

    Finns ingen logik! Om flickan behöver regnstövlar på förskolan - ska jag ta med detta hem?? Vilken dag om det tex är överlämning på torsdag? Ska hon vara utan regnstövlar/overall/mössa/vantar hela den dagen pga överlämningen ?

    Ni förstår att detta är jättekrångligt. Han svarar alltid samma: (detta tillhör hans trevligaste svar) KÖP DU DITT SÅ KÖPER VI VÅRT OCH DRÅ ÅT HELVETE SEN.

    Det lustiga han de köper ju ingenting! Det kan bli minusgrader innan jag förstått att "nä det blir ingen overall från pappas sida". Ni förstår, han köper inte ens strumpor till henne... såååå lågt är det.

    Vad gäller kostnader:

    Det är kläder -

    Ytterkläder tex regnställ, mössa, overall, vantar, kängor mm. (som bör stanna på förskolan!!)

    Förskoleavgiften

    Barnförsäkring

    Detta landar på ca 1000kr i månaden ! Då pratar vi exkluderatjacka, skor, halsduk, mössa...

  • Anonym (Leden och fattig)
    v i r r a skrev 2018-12-27 21:14:36 följande:

    Jag uppfattar TS som att hon har svårt att få ihop ekonomin och därför vill att pappan bidrar till utgifterna. Dubbla uppsättningar av allt halverar inte kostnaderna för TS?


    Precis så är det :(
  • Anonym (Leden och fattig)
    Anonym (d) skrev 2018-12-27 21:41:09 följande:

    Kan du inte säga upp dagis på hans veckor?


    Antingen har man en förskoleplats eller ingen :(

    Har sagt till exet att jag kommer säga upp platsen då du inte hjälper mig med den kostnaden. Då sa han att han skulle anmäla mig till soc. Soc sa till mig att "nä men flickan måste gå på förskola, inte kan du göra så".

    Ni ser... man måste vara rymdforskare för att sätta dit honom! Han kommer undan allt och allt står på hans sida! Han får barnbidrag utan att lyfta ett finger. Dessutom har jag flickan ca 70% tiden. Försäkringskassan säger att det inte är tillräckligt för att jag ska få underhåll av honom! :(

    Men fan ska jag göra då liksom....

    Att tillägga: Vi är inga socmänniskor. Han har högskoleutbildning, bor i lyxvilla och har det gott. Kostym till jobbet.... han är inte dum, han vill bara kränka mig och se mig lida. Jag däremot studerar och jobbar samtidigt men min ekonomi räcker inte till! :(
  • Anonym (Leden och fattig)
    Anonym (Suck) skrev 2018-12-27 21:52:25 följande:

    Synd att du skaffade barn med en jävla idiot. Jag hade ansökt om ensam vårdnad på basis av hans barnsliga och oansvariga beteende. Han vill ju inte samarbets om vårdnaden vilket märks på hans beteende! Om du vinner ensam vårdnad blir han underhållsskyldig. Barnet kan fortfarande bo hos honom regelbundet. Det har inget med vårdnadsansvaret att göra egentligen.

    Han verkar vara en riktig patetisk förälder som låter bråket mellan er gå ut över barnet. Jag förvånas aldrig över vilka jävla lortar det finns till karlar.


    Och detta skrämmer mig... att ansöka om ensam vårdnad verkar vara en vetenskap ? Han sa till mig: lycka till haha (hånflin). Han vet att det i princip krävs att han langar knark och bor på en parkbänk för att jag ska kanske få vårdnaden.

    Orkar man dra upp det till tingsrätt? När ekonomin redan är skit? Och sen kanske utfallet blir att "nä men ni verkar vara vettiga båda två (han kan prata omkull en professor!!) så ni får samarbeta lite så löser det sig". Ähhh nej jag tänker inte lägga 100 tusen på domstol för att få detta svar :(

    Och som sagt... kommer han dit med sin kostym eller Ganttröja så verkar han vettig på direkten. Han kan konsten att sälja in sig... tro mig. Det är sjukt.

    Har varit hos en advokat. Hon orkade inte. Hon var hopplös och bad mig vänta mer.... Förstod henne. Hon tyckte väl att det var så krångligt och svårt att sätta dit honom. Då han inte gör några uppenbara "fel"..

    Men vad fan :(
  • Anonym (Leden och fattig)
    Anonym (Pappa) skrev 2018-12-27 22:07:28 följande:

    TS jag känner igen det du skriver och tyvärr så verkar det som om systemet gynnar den som inte bidrar och den som missbrukar systemet.

    Det är nog så att du får ta ett samtal med en BRA familjejurist (jag skriver bra med versaler då det är så att alla inte lever upp till det epitet)

    Samtal hos familjerätten av den typen som du beskriver är frivilliga så därför förs inga noteringar men det står dig fritt att spela in samtal vart du nu än befinner dig så länge som du är part på ett eller annat sätt (annars blir det klassat som olovlig avlyssning)

    Strukturera ditt material så underlättar det kontakten med juristen, fundera också på vad du vill få ut av kontakten så spar du tid och pengar.

    Du har säkert bankat ditt huvud i väggen många gånger och undrat hur kan det vara så här, hur kan han agera så mot sin dotter etc. Jag har gjort det samma men tyvärr så är det inte lätt att få något vettigt svar

    Jag och min dotter önskar dig och din dotter ett riktigt Gott Nytt År


    Du sammanfattade det jättebra. Samhället gynnar ÄVEN de som inte tar sitt ansvar. Tyvärr. Han lägger pengarna på hög och har i år semestrat tre gånger utomlands med sambon. Jag däremot, som sitter med dottern och inte hsr råd med NÅT blir fattigare och ta från de sista pengarna (dotterns lilla sparande) :(( Att jag tar från hennes lilla spar (födelsedagspengar, julklapps-pengar osv. gör ont!) Det som finns kvar räcker knappt till en vårjacka.... :(
  • Anonym (Leden och fattig)

    Jag KAN faktiskt ordna omsorg på mina dagar (pensionerade föräldrar). Men då kommer han springa till socialen som han alltid säger och hotar med. I detta fall gör det inget men ändå.. :(

    Han har även sagt för längesen att om han ska betala förskolan så vill han ha flickan skriven hos sig. Vilket jag vägrar. Varför ska adress ändras bara för att han ska börja betala. Han kör med mig och det är en psykologisk nedtryckning.

    Och du som skrev att det inte är lönt att bråka om 500kr... vet du vad? Ibland är 500 kr det enda vi har till mat en hel månad. Jag förstår om du har det bättre och jag kunde också en gång i tiden tycka att 500kr inte var mycket men förhållandena förändras och jag har en dotter som behöver kvällsmat och frukost på helgerna. Det är mycket pengar för oss.

  • Anonym (Leden och fattig)
    Anonym (Anonym) skrev 2018-12-27 22:27:10 följande:

    Skriv en insändare till lokaltidningen om kommunens oförmåga att dela på dagisfakturan och vilka konsekvenser det får dig som får stå för hela kostnaden själv. Kommunen behöver ändra på sina regler. Alternativt skriver du en motion. Så hade nog jag gjort. Lycka till!


    Det kan faktiskt kunna vara nåt. Imorgon ringer jag kommunen och sedan tittar jag på andra sätt :/
Svar på tråden Hjälp! Varför så orättvist?!