• Jagerika

    En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker

    Hej alla! Jag och min sambo är båda 27 om nån månad och har försökt i snart 14 månader och ska skicka in papper för utredning nu då jag haft kontakt med våran mödravård som tyckte vi skulle göra detta. Ni som är erfarna och försökt länge kanske vill förklara för mig hur en utredning går till? Förstått att vi kommer få vänta 3 månader innan vi ens får bli undersökta men sen då? Om exempel min sambo har dåliga spermier som jag förstått är vanligast, får man göra provrörsbefruktning då? Hur lång tid får man vänta på det isåfall?

    Förlåt alla frågorna men jag är så less på allt just nu och behöver lite info kring allt detta!

    Kram Erika

  • Jagerika
    Missjaas skrev 2019-01-24 16:12:00 följande:

    Hej:)

    Har ni försökt helt själva i 14 månader eller har ni fått någon hjälp hittills?

    Har du en normal cykel?


    Vi har försökt själva och jag har en hyfsad regelbunden cykel fast den är lång på 33 dagar. Förra månaden nu när vi skulle få hjälp så försvann mensen, men hade ägglossning 12 dagar efter den dagen jag skulle fått mensen så hoppas jag på antingen mens eller plus nästa vecka! När mensen kom skulle vi skicka in papprena :)
  • Jagerika
    Desire223 skrev 2019-01-24 16:30:59 följande:

    Hallå hallå :). Är det hälsodeklarationerna ni ska skicka in? De skickade vi i fredags :). Kraaam


    Jag antar det! :) det är lite frågor om oss, min cykel, om jag varit gravid tidigare och sånt! Är det den du menar? Vi skickar in den så fort mensen kommer! Men jag önskar inget mer än att vi ska slippa för jag har börjat tänka så himla dåliga tankar kring detta och min sambo försöker stötta mig. Jag känner mig helt värdelös som inte kan ge min älskade man ett barn, känner mig mindre kvinnlig på nått sätt :/ det kan ju likagärna vara han som är problemet men jag känner på mig att det är mig! Har hela min ungdom trott att det är nått fel på mig, att jag haft klamydia eller nått som jag inte vetat om och att det förstört mig. Varit på några undersökning men önskade jag hade gått på flera! Jag kanske bara nojjar men allt detta tär på en nått så fruktansvärt!! Hur länge har nu försökt? :)
  • Jagerika
    Desire223 skrev 2019-01-24 17:11:55 följande:

    Japp det är den jag menar. På frågan om menscykeln fick jag svara 15-55 dagar haha. Jag förstår känslan men så är det ju inte överhuvudtaget. Hade du tyckt så om någon annan som inte kan få barn? Hade du haft klamydia hade du ju fortfarande haft det, om du inte behandlat det, så det låter otroligt. Har i och för sig alltid vetat att det varit något knas med mig också.

    Vi har försökt i ett år nu ganska precis :).


    Nej jag känner flera som försökte länge men den tanken slog aldrig mig överhuvudtaget, bara om mig själv! Jag har aldrig haft klamydia vad jag vet men det är längesen jag testade mig. Hade ett förhållande i 2 år sen nästan direkt efter det träffade jag min nuvarande sambo och vi har också varit tillsammans i 2 år nu! Så innan dom nångång testade jag mig! Blev så nojjig att jag beställde hem test precis nu haha! Bättre att veta! Min sambo gjorde test precis innan vi träffades så då är det mig det kommer ifrån isåfall :/ nu ska vi inte tro att det är det jag har men tanken slog mig idag! Oj 15-55 dagar :o det va väldigt oregelbundet hörru! Vad jobbigt att ha det så! Men vet du hur en utredning funkar? Hur gör dom på första besöket? :)
Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker