• Desire223

    En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker

    Enmsik skrev 2019-01-08 13:19:50 följande:

    Jag och min sambo väntade på plusset 1 år och 3 månader och i december fick vi det äntligen. I v.7 fick jag ordentliga buksmärtor och åkte in och fick beskedet att det var utomkveds vilket ledde till akutoperation.. Nu efter utomkvedshavandeskapet så kände jag att jag behövde börja skriva av mig lite, så jag har startat en blogg. Har än så länge bara skrivit ett inlägg men tänkte lägga upp ett ikväll eller kanske imorgon om utomkvedet och allt som hände den dagen så om någon är intresserad att läsa så får ni gärna göra det och sprida ordet vidare. Nouw.com/fightofababy

    Är webbadressen. Kika gärna in och följ med på min resa och få mer utförlig beskrivning av vad jag och min sambo går igenom. Vet att jag har letat efter någon som skriver om detta ämne utförligt och man kanske kan känna sig mindre ensam och få reda på sanningen och inte vara det ytliga som man kanske är van att se och läsa om. lycka till med alla barnförsökanden. <3


    Men nej! Vad jobbigt det måste vara. Kommer absolut läsa. Har också en, anonym dock. menshelvete.blogg.se
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-10 21:39:03 följande:

    Hur går det för er övriga tjejer? Hänt något på fronten för någon av er?

    Här går dagarna trögt:/


    Jag troooor att jag kan ha haft äl igår, isåfall första gången jag får två månader i rad. Får se imorgon om tempökningen håller i sig. Isåfall har vi goda chanser denna månad. Hoppas!
  • Desire223
    Anonym (Längtarrrrr) skrev 2019-01-13 18:02:31 följande:

    Hej!

    Vill börja med att berömma dig för att lufta ett så tugnt ämne.

    Min historia är ganska kort: Jag är 23, min sambo är 30. Vi har bara försökt i 6 månader men stressen finns där. Blir så förtvivlad varje gång mensen kommer, och så hör man hur lätt alla andra har det att blir gravida, hur ev stress kan påverka negativt och göra det ännu svårare att bli gravid. Hur hanterar du/ni den stressen..? Vi har inte velat berätta för någon att vi försöker eftersom frågor om det inte blir något snart känns betungande.

    Vad roligt att höra att det verkar hända lite grejer för er! ^_^

    Mvh, Längtande


    Tack så mycket! Superviktigt att prata om, man känner sig ju så jäkla ebsam. Varje gång mensen kommer blir jag helt bedrövad, och sen kommer hoppet igen och jag känner att NU SKA DET GÅ... jag blir mer stressad av att inte tempa osv, så jag gör det. Sen mediterar jag och kör yoga men ärligt talat, det är ju omöjligt att inte bli besatt när man längtar så sjukt mycket!? Berättar inget vi heller, bara mamma och bästa vän vet. Blir galen på folk som frågar om vi inte ska ?skaffa? barn snart, som om det är så simpelt.

    Kram!
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-14 22:56:31 följande:

    Ååh spännande! Håller tummarna:)

    Själv ville inte ens mensen hahaha dyka upp här. Dag 37 så börjat på mina menspiller igen. Känns som att man går ett steg fram och 2 tillbaka hela tiden.. tröttsamt


    Ingen äl här tyvärr, vilket innebär att den inte kommer den här månaden och att jag får blödning om 2-3 månader och seeen kanske äl. Blä. Tänker ringa idag och be om hjälp igen, orkar fan inte bara sitta och vänta mer.

    Håller med dig. Livet känns som en karusell, besvikelsen är inte att leka med.
  • Desire223

    Och nu blöder jag, vad i helsike? Det var inte ens tre veckor sen mensen slutade och nån äl har jag inte fått. Vilken röra

  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-17 15:11:36 följande:

    Hmm oj då.. blöder du mkt? Tänker om det kanske kan vara en nidblödning? Eller så håller kanske mensen på att försöka stabilisera sig?


    Ja, nu är det regelrätt mens fast jag inte haft någon äl (har tempat och inte fått någon höjning, så ingen äl). Konstigt, men jag hoppas på äl efter den här blödningen då istället :). Har även ringt gyn nu igen och får äntligen utredning, så skönt!
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-18 10:44:06 följande:

    Okej det är alltid ett gott tecken att få mens iaf:) så var glad för det. Är väldigt glad för din skull att du äntligen får komma på utredning. Helt idiotiskt att man ska behöva gå ett år när det är så jäkla tydligt att något är fel (ingen mens/ägglossning) det är som att kasta tiden i sjön liksom.. det är ju först när man får hjälp och börjar få igång en ägglossning som man har sina första ärliga försök.. usch blir uppriktigt förbannad..


    Ja det är positivt att den kom så fort känner jag :). Men exakt, det går ju inte att försöka när man inte har ägglossning! Fyllde i allt i natural cycles nu, har inte använt den på flera månader, och fick svart på vitt att jag haft äl 7 gånger och den har uteblivit 8 gånger sen jag la av med p-piller. Galet!!
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-19 16:26:24 följande:

    Oj ja okej. Jag kämpar på med mina primolut nor.. får lite biverkningar av dem så inte superroligt. Är så jäkla avundsjuk på de som kan ta sin mens för givet.. tänk om de kunde förstå hur lyckligt lottade de är!


    Jag håller verkligen med dig! Jag blir så otroligt lycklig varje gång jag ser älflytningar och salig när tempen har höjts och jag vet att jag haft äl liksom. Det är till och med folk som sagt åt mig att det måste vara skönt att slippa mensen långa perioder. Inte direkt va ... :(.
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-21 21:07:26 följande:

    Haha jo visst. Det var jätteskönt innan man var medveten om vilket helvetet det är att månad efter månad få neg på gravtesten.. har du hört något nytt? Jag kämpar fortsatt med mina jävla menspiller (primolut nor) 2 dagar kvar sen ska mensen komma inom 4 dagar.. dessa dagar har varit brutalt långa.


    Jag har varit orolig även innan vi började försöka, har liksom känt på mig att det varit något tokigt. Nej jag skickade in hälsodeklaration i fredags och väntar på samtal från barnmorska om när vi får komma för första träff, undersökning och provtagning.

    Usch ja jag förstår verkligen det. Även om man är tacksam över hur mycket det finns att testa så är iallafall jag väldigt pessimistisk i perioder och helt övertygad om att jag aldrig kommer få bli mamma. Och så har man bekanta som slarvat med pillren och gjort tre aborter. Fy fan, bitter blir man.
  • Desire223
    Missjaas skrev 2019-01-23 21:37:41 följande:

    Ja samma här.. inte alls varit en självklarhet även om det är en självklarhet att jag ska bli mamma. Så är det bara. Har velat bli det i många år. Blir lite bitter ibland på min sambo som inte kände sig redo osv osv så vi vänta ett bra tag innan jag sluta med mina mellanpiller.. hade jag vetat detta hade jag ju verkligen inte väntat liksom. Lätt att vara efterklok och försöker verkligen inte tänka så här men ibland blir man svag i vissa situationer.

    Fy va jag känner igen mig.. som du skriver där finns mängder av alternativ och vi båda två kommer bli mammor. Det måste vi tro på! Ja fyfan tur man kan vara bitter tillsammans ibland;)


    Ja jag har velat i 8 år nu haha. Hade ett långt förhållande tidigare som tog slut mycket för att jag ville och han inte var redo. Var bitter då men otroligt glad över det nu, eftersom jag delar livet med helt rätt person nu som dessutom vill lika mycket som jag. Förstår verkligen att du känner dig bitter. Jag var ju hos gyn för ett år sen eftersom mensen var så oregelbunden, fast vi inte börjat försöka då och där såg de ju att äl ofta uteblev. Därefter bestämde vi att börja testa eftersom det kunde ta tid. Men att det var så här illa trodde jag inte!

    Fick iallafall kraftig ökning på äl-test nu imorse, efter den där väldigt skumma blödningen som pågick 5 dagar. Kroppen är så underlig! Men nu hoppas jag på att äl faktiskt sker. Får pippa som kaniner haha!

    Men jaaa så skönt att inte vara ensam om känslorna och bitterheten.
Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker