• jameson88

    Letrozol 2019

    Hej,

    Hittade den här tråden efter en tids önskan att dela erfarenheter med andra. Jag hoppar in lite ad-hoc med funderingar jag går med just nu och hoppas få ta del av era tankar eller erfarenheter.

    Jag/vi har försökt bli gravida i 1,5 år och jag verkar ha pcos/pco-liknande äggstockar. Har nu avslutat andra omgången med Letrozol (enkeldos) och tog Ovitrelle-spruta igår på dag 14. Undrar hur ni andra upplever ev. biverkningar av Letrozol och/eller Ovitrelle?

    Jag har haft riktiga smärtor idag i båda äggstockarna, som väldigt intensiv ägglossning, på gränsen till mensvärk. Har även haft blödningar idag och igår. Är det någon annan som har upplevt liknande?

  • jameson88

    Jag hade också mer biverkningar när jag tog den på morgonen också, tog på kvällen nu och kände av det betydligt mindre. Tror även jag kände av Ovitrelle-sprutan första gången med mycket huvudvärk. Det har jag inte känt denna gång.

    Jag gjorde första vul på dag 11, då var äggblåsan 15mm. Fick då en till tid för vul på dag 13 och då hade den vuxit till 22mm. Så då fick jag ta Ovitrelle samma kväll. Det verkar variera lite om man gör ett till vul eller inte, kanske beroende på storlek på äggblåsan? Vi hade en annan klinik innan och då gjorde jag ett vul på dag 12 typ och sen skulle jag ta sprutan, men då vet jag inte hur stor äggblåsan var men skulle ta Ovitrelle dagen efter.

  • jameson88

    Ja det är verkligen klurigt att veta?! Ibland känns det som att ju mer man vet desto fler frågor får man ????

    Jag har dålig koll på råd/förbud när det flera ägg på gång. Läst på lite olika forum om både sexförbud och när man fått veta att det finns en risk/chans för flera ägg (två tror jag det var då). Men som sagt, jag har bara läst på forum. Men kanske skönt att kolla med kliniken och fråga, om möjlighet finns?

Svar på tråden Letrozol 2019