• Vicktoria88

    Letrozol 2019

    Jag hade ganska mkt biverkningar av första kuren Letrozol. Numer tar jag Letrozolen på kvällen och känner då inte av den lika mkt.

    Den här månaden ska jag dock ta Ovitrielle för första gången, på cd 13 hade jag två blåsor på 13 mm och en på 11 mm. Är det normalt att inte göra något mer vul innan ovitrielle tas? Kan alla tre växa på sig och släppa eller borde två stanna av? Känns lite nervöst att ta sprutan när man inte kommer veta hur stora de är när sprutan tas.. (ska ta den när äl test visar positivt).

    Hur har det varit för er? Fick ni ta vul igen innan sprutan?

  • Vicktoria88

    Ja stor skillnad att ta dem på kvällen tycker jag också :) Okej, kanske får vara beredd på lite biverkningar av Ovitrellen då!

    Jaa jag har också hört att många får liggförbud om det finns risk för fler ägg, därför det känns lite nonchalant att jag ska ta den om några dagar utan uppföljning. Om det släpper två känns det okej ändå men blir lite nojig att den på 11 också ska växa till sig. Men de på 13 kanske har blivit dominanta så det inte är så stor risk.. Hur ska man veta egentligen.. suck!

  • Vicktoria88

    Jag tog Ovitrelle idag! Så spännande nu, min första spruta! Håller tummarna för att det är max två som släpper!

    Fick positivt äl test igår kväll men vågade inte ta den då jag skulle jobba ute hos kund hela dagen idag samt sitta två timmar i bil med teamet så blev lite skraj för biverkningarna. Hade fortfarande hög fertilitet på det digitala testet imorse så jag hoppas verkligen inte att det var försent! Någon som vet hur noga det är med att den tas direkt när testet slår om?

  • Vicktoria88
    EllaLo skrev 2019-12-10 17:02:56 följande:

    Spännande! Har du upplevt något utav letro? Jag fick migrän 2 dagar på raken efter varann av ovitrelle, MEN jag har migrän annars också så jag är nog lite extra känslig. Lycka till:)!!


    Ja första gången jag åt dem mådde jag inte alls bra, hade huvudvärk och kände mig sjuk typ, men de senaste gångerna har jag inte märkt så mkt förrutom att jag blir tröttare än vanligt! Men äter Letrozolen på kvällen istället nu :) Får du mkt biverkningar av Letrozolen?

    Usch vad drygt, jag brukar också få migrän, speciellt vid mens, tror det är någon hormongrej som gör det..

    Vilken dag är du på nu? Spännande att följas åt!
  • Vicktoria88

    Nu har det gått 45 tim sedan jag tog sprutan och jag har absolut inte känt någonting, känns inte som det har funkat alls :( Inga biverkningar heller förutom lite acne och lite ömma bröst men ändå inget extremt och inga känningar från äggstockstrakten.. Någon annan som inte känt nått men ändå fått äl?

    Kanske inte hade något moget ägg ändå, var ju 2 st på 13 mm på cd 13 men fick pos utslag på äl test cd 17 så det känns ju lite märkligt..

  • Vicktoria88
    Daelviss skrev 2019-12-13 16:30:20 följande:

    Vicktoria88; jag hade inga biverkningar alls av ovitrelle! Jag hade en äggblåsa på 18mm på cd 16 som hade vuxit till 20mm på cd 18. Tog ovitrelle på morgonen cd 19 och fick utslag på ägglossningssticka på kvällen. Kände absolut ingenting, men blev gravid ändå. Så det finns absolut hopp!


    Jasså verkligen, då finns det kanske hopp ändå! Vore så magiskt nu till jul! Känns annars som det är väldigt vanligt att få ont och må dåligt av ovitrellen? Jättetack för ditt svar iallafall och för lite pepp :) Och vad kul att du blev gravid!
  • Vicktoria88

    Ovitrelle +7 här! Vet inte heller om det faktiskt blev äl eller inte, återstår väll att se antar jag! Förrut har jag fått mens 7-9 dagar efter positivt äl test så det ska bli intressant att se om lutealfasen blir längre nu med ovitrellen. Fick positivt äl test i måndags, tog ovitrelle på tisdagen, fick ett stick som kändes i ca 30 sek i lördagskväll typ nedanför naveln och nu är det mer en dragande känsla vid ljumskarna. Vi körde på söndag och tisdag-lördag så borde ha täckt in ev ägglossning iallafall! Det vore ju ganska tidigt om sticket skulle varit ett ägg som fäste men kan ändå inte låta bli att bli alldeles hoppfull och spekulera! Säkert bara Ovitrellen som spökar men det vore så fantastiskt med ett jul-plus! :)

  • Vicktoria88
    minnie768 skrev 2019-12-17 11:47:37 följande:

    Ja men verkligen! hahaSpännande! Första gången med sprutan? Då får uppdatera här hur det går :) Jag kände också ett hugg nedanför naveln, typ vid byxlinningen förra månaden. Tyvärr blev det inget, men förstår vad du menar med att hoppets tänts ännu mer :) Hoppas också på ett jul-plus, eller snarare nyårsplus. Men inte känt av min äl något denna månaden så vågar inte hoppas för mycket.


    Igår kom mensen, ovitrelle +9.. Så deppigt, hoppades verkligen att det skulle ta sig nu innan jul :( Skulle egentligen börja med Gonal-F om denna omgång också misslyckades men nu krockar ju VUL dagarna med julstängt på kliniken :/ Vet inte om man ska våga sig på en Letrozol kur ändå så man iallafall får mens nästa månad - men då blir det inget VUL, kanske är för riskabelt.. Hur går det för dig? Några känningar? :)
  • Vicktoria88
    minnie768 skrev 2019-12-20 10:37:39 följande:

    Neej!! :( :( fasen då va tråkigt!!

    Hur har du reagerat på letron innan? Hur många/stora äggblåsor har du fått? Jag hade ju inte tagit något ytterligare o nytt utan en VUL först i alla fall, det känns för riskabelt.

    Jag känner absolut INGENTING! Varken till eller från. Förra månaden hade jag ju massa annorlunda symtom, men nu känner jag mig helt som vanligt. Har lovat mig själv att inte testa förrän den 23e, men som det är ju är jag inte ett dugg sugen på att testa faktiskt så får se hur jag gör. Eftersom jag inte känner någonting, knappt molvärk känns det onödigt. Kan ju hoppas på att det är ett gott tecken, vi får se :)


    Okej! Min gyn tror ju inte att jag har äl alls av letrozolen, därför vi ska prova gonal-f men jag har inte fått tagit något progesteronprov eller så för att bekräfta.. Jag har bara fått gå på ett vul per cykel, dag 13 är den senaste dagen jag har gått och då var det två äggblåsor på 13 mm och en på 11 mm. Men eftersom jag fick mens så fort som Ovitrellen gick ur så antar jag att det inte blev äl den här gången heller (det är hans teori att jag får mens så snabbt inpå positivt äl test -har pcos och då kan tydligen få positivt på äl test utan att det släpper något ägg. Antar att det är för slemhinnan har växt till sig att jag ändå får mens av letrozolen). Blir ju ändå lite nojig att det ska bli cystor eller nått när äggen inte släpper..

    Åhh vad spännande! Precis det är ju många som plussar när de verkligen inte känner någonting så jag håller tummarna för dig! :)
  • Vicktoria88
    EllaLo skrev 2019-12-20 10:52:07 följande:

    Synd :/ men om du ringer idag och äter ifrån cd 5-9 så kanske du kan få till ett vul 2 eller 3?


    Jaa det har du iofs rätt i! Jag kan ringa dem efter lunch och höra, bra tips! Tur ändå att mensen kom precis innan de hann stänga! Är väll inte hela världen heller att vänta en månad till men tålamodet är inte topp längre direkt.
  • Vicktoria88
    minnie768 skrev 2019-12-20 13:09:43 följande:

    Ja juste så var det ja.... Tycker absolut att du kan be om ett blodprov där de får kolla dina progesteronvärden! Har du ätit enkel, dubbel eller trippeldos?

    Jobbigt :/ Kolla om du kan boka in VUL där precis efter nyår, i så fall kanske du kan ta gonal-f denna cykeln ändå? :)

    Har också läst om flera som inte känt någonting alls och sen plussat! Men så långt vågar jag inte hoppas. Jag försöker lossas som "ingenting", fokusera på kaoset på jobbet och jul/födelsedag. Då blir inte besvikelsen lika stor heller... Men tack <3


    Jag har ätit dubbeldos (fick inte ta trippel). Men ringde till kliniken sen, läkaren hade redan gått på ledighet så fick prata med en sköterska och hon sa att jag inte skulle ta något, bättre att kroppen får vila en månad innan Gonal-F. Jag bad om att få ta blodprov efter min andra Letrozol kur men då sa läkaren att det inte finns några prov som kan visa om man har haft äl eller inte.. :/ Kändes mest som han bara tyckte det var onödigt!

    Har du kunnat hålla dig från att testa än så länge då? :)
  • Vicktoria88
    EllaLo skrev 2019-12-20 12:31:18 följande:

    Veeet tålamodet är på 0... men hoppas du kan få en tid!

    Läste även ditt svar ovanför mitt och du kanske ska äta dubbeldos letro, eller mer? Och självklart även be om progesteronprov(!!!)

    Om jag inte missminner mig fick du posetivt på äl test och tog först sprutan en dag senare pga något med jobbet..? Jag har fått till mig av min gyn att ta ovitrelle direkt vid omslag, kanske funkar bättre för dig till nästa gång :)?


    Jaa precis jag tog den förvisso dagen efter omslag på äl test, kanske kan ha haft betydelse.. Ringde iafl kliniken sen på em och de sa att jag skulle pausa en månad, blev sjukt besviken.. Nästa gång blir det Gonal-F istället, lite stressad över att byta medicin när man precis lärt sig hur kroppen reagerar på Letrozolen. Men det blir säkert bra, försöker rycka upp sig! Tack för ditt peppande svar iallafall, håller tummarna för dig <3
  • Vicktoria88

    Jaa jag vet ju också att flera gör progesteronprov så blev lite ställd när han sa att det inte finns något sådant test.. Ja jag har också funderat på att byta, men isåfall blir det Landstinget, vore skönt att slippa åka en timme till privatkliniken, men är lite skeptiskt till Landstinget.. Super svårt att komma fram på telefonen (måste ringa typ 1 millisekund efter att de öppnar, ringer man 1 min över är det omöjligt att komma fram) och långa väntetider. Jag tänker att jag avvaktar och ser vad som händer med Gonal-F nu under våren så får jag överväga hur jag ska göra om det inte funkar heller.

    Tack för alla era råd, hoppas att ni haft en mysig jul och haft lite ledigt :)

Svar på tråden Letrozol 2019