Inlägg från: kokosnötmjölk |Visa alla inlägg
  • kokosnötmjölk

    Farmen 2019

    Deceree1 skrev 2019-01-16 17:03:42 följande:

    Läser ni Farmentråden på Flashback ? Den är lite mer frispråkig så att säga :))


    Nope, men jag var tvungen att googla på den nu bara för att du nämnde den . Ja, den är minst sagt mer frispråkig... jag tror inte jag kommer fortsätta att läsa den efter att bara läst sista sidan. 
  • kokosnötmjölk
    lövet2 skrev 2019-01-16 17:39:06 följande:
    Väldigt OT det här ( ), men de talar Meänkieli, som räknas som ett minoritetsspråk här i Sverige. Det är väldigt likt finskan (som norska och svenska kanske?) men räknas som ett eget språk.
    Jag tror att jag har läst att Meänkieli, enligt de som bor i Finland ses mer som en dialekt av Finska och att det är vi svenskar som ser det som ett eget språk. Jag har uppfattat det som att skillnaden mellan "vanlig" finska och meänkieli är mindre än mellan Svenska och Norska eftersom det bara ska skilja vissa få ord mellan "vanlig" finska och meänkieli   
  • kokosnötmjölk
    flygrl skrev 2019-01-18 01:19:40 följande:

    Jaha, dagens avsnitt kan väl sammanfattas med tjafs, tjafs och ännu mer tjafs. Stina och Mahsa börjar bli rätt jobbiga nu. Maria däremot e nog den jag har som favorit (efter katterna alltså ).


    Tack!
    Deceree1 skrev 2019-01-17 19:52:08 följande:

    Idag tyckte jag synd om Göran. Stina hon ger sig ju aldrig. Hon vill älta om problemen om o om igen. Det är nog många därinne som tröttnat på henne. Jag tyckte hon va ganska reko från börja.

    Göran är nog ganska ok egentligen. Man ändrar åsikt ibland :)


    Jag gillade också Maria skarpt i början men har nu tröttnat på hennes förmåga att bli kränkt och tjafsa. :( Göran har jag gillat hela vägen faktiskt. :)

    Det blir ju så att man ibland får omvärdera deltagare vartefter man lär känna dom lite bättre, ser fler sidor av dom.Ja, Stina & Mahsa e lite taskiga mot Göran faktiskt. Mahsa e nog den som e lättast få ut men Alex sa väl i nåt tidigare avsnitt att det e viktigare få ut Stina då hon uppviglar Mahsa dvs att en ensam Mahsa inte skulle va så stort problem.
    Deceree1 skrev 2019-01-18 00:20:14 följande:

    Mascha hade nog valt den svagaste o det tror jag kan vara den blåhåriga tjejen. Är det Emelie hon heter? O då kanske Mascha hade kommit tillbaka. Jag undrar just vem Stina väljer. Inte mascha, som hon ser som en nära vän, inte Maria, då hon är ett stort hot, inte lastbilschaffisen då hon också är ett stort hot.... kvar är då BlueBird. Henne har jag inte fått så mycke uppfattning om....


    Låter tänkbart att Stina väljer Emelie som andre kämpe då hon står lite utanför Stinas gäng samtidigt som hon inte ses som lika farlig som Maria. Emelie håller ju en låg profil så det e svårt veta hur farlig hon skulle va att möta i en tvekamp.

    Det blir spännande på söndag som sagt med hela två tvekamper.
    Håller med dig angående dagens avsnitt. Förutom Maria som favorit då jag inte har någon. Yes, katterna FTW!!  

    Å som Nandez sa, du kommer alltid med intressanta synpunkter, som ibland får mig att undra hur tusan jag ressonerat tidigare  
  • kokosnötmjölk
    flygrl skrev 2019-01-18 03:28:55 följande:
    Ok, tack för det. Fast det e ju bara mina små synpunkter och kommentarer och inget man måste hålla med om. Om du förstår hur jag menar.

    Och katterna FTW! :P
    Japp, jag förstår hur du menar men jag tycker att jag får ett helt annat perspektiv av att läsa det du (och alla andra) skriver när det inte är exakt det jag tycker och tänker. Alltså typ som en ny syn som en inte hade kommit fram till utan att läsa någon annans syn på saken  
  • kokosnötmjölk
    Deceree1 skrev 2019-01-18 04:46:42 följande:

    Jag tycker att det är alldeles för lite hundar på Farmen. En stor schäfer som vaktar stället hade ju varit på sin plats :))


    Haha! Jag ser framför mig hur den känner på sig när det blir bråk/tjafs och då börjar jaga berörda ner mot sjön så att de tvingas ta ett bad med kläderna på för att inte bli "tagna" av schäfern  
  • kokosnötmjölk
    Johannus skrev 2019-01-19 22:33:43 följande:

    Vem tror ni Stina väljer i morgon som andre kämpe?

    Jag tror att hon väljer Emeli eller heter hon så med blått hår...

    Hoppas Stina åker ut för hon lär nog inte vinna över dem på Torpet.

    Hur tror ni det går i Torpet?

    Kommer Kim att slås ut av Maria.?


    Jag har inte bra koll på Farmen deltagarna, deras namn fastnar inte mer än för stunden så där har jag faktiskt ingen aning. Jag tror att hon tar någon av killarna för att typ "ha en chans" att vinna. 

    I Torpet hoppas jag att Maria slår ut Kim. Jag tror inte hon kommer få välja någon fysisk gren eftersom det är en man mot en kvinna (tror det brukar vara så, rätta mig om jag har fel!) och om hon väljer kunskap hoppas jag verkligen att tv4 producenterna är helt opartiska när de väljer ut frågorna så att de inte drar deras makt till någon av deltagarnas fördel. Tyvärr säger magkänslan att blir det någon form av kunskap dras den till Kim's fördel för att han typ är den många reagerat på och för att han är lite "speciell" (mao som de flesta där) av sig och att de då vill ha med honom för att fortsätta få tittarna att reagera. 
  • kokosnötmjölk
    Nandez skrev 2019-01-20 11:49:11 följande:

    I kväll är det dags igen


    Yes det ska bli spännande att se vem Stina väljer som andrakämpe. 
    Deceree1 skrev 2019-01-20 13:17:34 följande:

    Vad dom inte verkar förstå är att man inte ska va bundis o kompis på Farmen för rätt som det är tvingas man hugga sin kompis i ryggen för att själv ta sig vidare. Det är ett spel men i början vill dom bara bli kompisar.


    När jag läste detta tänkte jag direkt på Masha som satt och grät på intervjun när hon skulle säga att det var tråkigt att Alexander tagit Stina som förstakämpe. De två verkar ju verkligen bundit ihop sig till ett team. 
  • kokosnötmjölk
    lövet2 skrev 2019-01-20 22:39:45 följande:

    Jag fattar inte riktigt grejen med Stina. Mahsa grälar med alla. Klagar, skriker åt folk och gör sig osams med dem. Vad gör då killarna? Jo, de försöker få ut Stina, för de tänker att det är hennes fel att Mahsa är bråkig. Om Stina inte är där, så kommer Mahsa att bli en snäll flicka. Tja, nu åkte Stina. Blir alla glada och nöjda då?


    Jag förstår inte heller grejen med Stina. Förutom att vissa säkert inte kan släppa det som skedde förra veckan och stör sig på Stina iomed att hon var storbonde förra veckan, men det är ju ändå inte Stinas fel att Masha ställer till scener av bråk. 
    Johannus skrev 2019-01-20 23:38:59 följande:

    Jag tycker att detta med Torpet måste vara trist för dem som sökt sig till Farmen och måste sitta på ett Torp och slå ut alla från farmen. Det tar hur lång tid som helst att för den som vinner komma till Farmen och då kanske man inte är motiverat att vara kvar.

    Hade varit bättre att den som först slås ut från Farmen får vänta på nästa och tävla med den som kommer sen.

    Verkar som att det kommer tre nya till Farmen så Torparna får verkligen vänta att en av dem kan vara med i spelet.

    Vad tänker ni om Torpet?


    Jag håller med om att det måste vara väldigt trist att vara på Torpet så länge. Men de får ju vissa uppdrag, som de säker får för att de ska ha något att göra. Och är det inte så att ju mer de jobbar ju mer belöningar får dem? Alltså finns det ju en liten anledning för dem att jobba. 

    Det är ju även trist att det bara är en av fyra av de fyra som är sist kvar på Torpet som får chansen att komma in i Farmen sedan. Vilket ju måste vara ganska omotiverande att veta att chansen att faktiskt komma med i den "riktiga" Farmen är så liten när man sökt för att delta i Farmen och inte Torpet. 
    Deceree1 skrev 2019-01-20 23:57:57 följande:

    Ja, de första jag tänkte om torpet ( förutom att folket va genommysiga ) va att det va så fint och hemtrevligt. På farmen verkar de vara så skitigt och slitet och trasigt. Borde de inte vara tvärtom?


    Jag tror att det beror på att Farmen ska drivas som på 1800-talet, dvs även inredningen är som den var på 1800-talet. Medans torpet inte ska drivas som det var på 1800-talet utan mer är till för att ge de utslagna en extra chans för att fighta sig tillbaka in i Farmen typ. 
  • kokosnötmjölk
    Fy... jag vet inte heller vad jag ska säga om det. I alla fall inte hur jag ska uttrycka det på ett "bra" sätt. Jag tycker att det som sker på farmen stannar på farmen och sen behöver man inte prata med varandra, någonsin, om man stör sig så mycket på varandra att man inte kan hålla sams. 

    Jag läste i en artikel om Stina där hon sa att det var en lättnad att lämna farmen och det kan jag verkligen förstå. Jag hade aldrig fixat att behålla förnuftet på en plats som farmen. 
    Deceree1 skrev 2019-01-21 14:20:34 följande:
    Jag vill me läsa men när jag klickar på den så kommer ja bara tillbaka till denna tråd. Kanske ska prova på paddan ist.
    Kommer det inte upp en ny flik där det står typ "vill du följa denna länken?" med alternativet "avbryt" och "följ länken" tillsammans med något meddelande om att FL inte tar ansvar om vad som visas på länken? 
Svar på tråden Farmen 2019