Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Hej!


    Hoppar gärna på tråden. Blir 34 i vår och är inne på 5:e försöket. BIM igår men negativt gravtest gör att jag tror att ÄL va nån dag senare än misstänkt och att mensen dyker upp vilken dag som men man lever ändå på hoppet.


    I början tyckte jag att det va lite gött att det inte tog sig för det va mycket som hände då men nu blir jag mest ledsen varje gång mensen kommer istället en hade hoppats på att få en liten augustiknodd, nu tar jag vad jag får! hehe

  • Värphönan

    Hej!


    Hoppar gärna på tråden. Blir 34 i vår och är inne på 5:e försöket. BIM igår men negativt gravtest gör att jag tror att ÄL va nån dag senare än misstänkt och att mensen dyker upp vilken dag som men man lever ändå på hoppet.


    I början tyckte jag att det va lite gött att det inte tog sig för det va mycket som hände då men nu blir jag mest ledsen varje gång mensen kommer istället en hade hoppats på att få en liten augustiknodd, nu tar jag vad jag får! hehe

  • Värphönan
    Lunne skrev 2019-01-08 20:29:44 följande:
    Välkommen! ????

    Visst är det otroligt hur tiden kan gå sååå långsamt när man försöker? Vi hadde föreställt oss ett vårbarn, men jag hoppas att det inte dröjer så länge till att det blir det trots allt.

    Ja det tar en evighet! Känner att jag inte helt funkar nu. Går bara och känner efter och varje rast på jobbet så kollar jag på fl och har blivit halvt besatt av detta hehe. Men jag märker att jag blivit lugnare av att hänga här. I julas hade jag migrän men den lättade varje gång som jag satte mig och läste här på fl Glad


    Håller tummarna att vi får våra positiva streck snart!


    P.s visst är det störande med att smileisarna inte funkar!

  • Värphönan
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-09 19:53:37 följande:

    Hej.. Hur är det här i gruppen? Har ni äl, mens eller har mensen uteblivit? Själv väntar jag på mensen skulle fått den i måndags, vart punktlig annars. Känner inget att den är på gång heller.


    Hej!


    Enligt äl-test så ska jag ha äl varje månad men om jag verkligen har det eller ej vet jag inte. Har funderat på att börja tempa men gör nog det från nästa cykel.

    Har aldrig haft en utebliven mens som jag minns, skulle också haft i måndags men ännu har det inte kommit någon. Jag hade rätt mycket mensvärk i förra veckan så tänkte att den skulle vara tidig men mensvärken har stannat av. Känns lite emellanåt. Fick ett par droppar blod i morse när jag gick på toa men det va så lite att det inte ens märktes på pappret och inget mer efter det. Har tagit två gravtest redan men båda negativa så jag antar att min ägglossning uteblev kanske så att det är därför mensen inte kommer när den ska, eller att min kropp fortfarande ställer om sig efter ett drygt halvår utan ppiller. Vem vet? Glad Men lever lite på hoppet om att det kanske äntligen har tagit sig!


     

  • Värphönan
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-09 20:50:51 följande:
    Ska du testa nåt mer? Jag har beställt tester. För och se lite när min äl är, för och se hur kroppen är efter jag sluta med min nuva ring.
    Tar nog ett gravtest på fredag igen om mensen inte satt igång innan dess.. och om jag klarar av att hålla mig. Stor risk för att jag tar ett test imorgon bitti redan... men är nervös för att det inte kommer visa något så känns det bara som slöseri med ännu ett test.
    Tycker det har varit smidigt att testa för äl för att få ett bättre hum om hur cykeln ser ut. 
  • Värphönan
    dendrilopi skrev 2019-01-10 00:03:46 följande:

    Väntar in ÄL som ska vara om två-tre dagar :) Tempar för första gången den här månaden så ska bli himla spännande att se om det ger tydliga utslag! Känns skönt att få veta om ett ägg verkligen släppt. Vi kör även SME-metoden den här månaden (haha shit, vi maximerar verkligen försöken nu...), så vi får se.

    Heja heja alla, håll igång uppdateringarna :)


    Vad är SME-metoden? :)
  • Värphönan
    Lunne skrev 2019-01-28 17:28:31 följande:

    Vet ni hur tidigt en läkare kan se/misstänka att man är gravid på VUL? Jag har en tid nu i veckan för att kolla hur allt ser ut efter skrapning och bestämma hur man gör med ägglossnignsstimulerande framåt. Om jag mot förmodan inte inbillar mig som jag skrev om innan utan har lyckats bli gravid skulle det vara sådär 3½ vecka när jag ska till läkaren. Så för tidigt för att testa med stickor inför det... Jag hade velat skjuta på besöket någon vecka för att se om det behövs eller ej, men det är inte ett alternativ tyvärr utan då skulle jag fått vänta i 3-4 månader på en ny tid. Så jag funderar på om det ev. finns chans att de kan se nåt, eller om man bara får planera för ifall det inte är nåt på g redan.


    I vecka tre ska det absolut gå att få svar på ett test, beroende på när du räknar vecka 3 ifrån iof. Om du räknar från senaste mensens första dag så kan det vara lite tidigt men om det är från ÄL så syns det oftast på stickor från BIM som är 10-16 dagar efter ÄL. Håller tummarna för dig! 
  • Värphönan
    Lunne skrev 2019-01-31 13:38:49 följande:

    Yeay, bra läkarbesök idag :D

    Allt såg bra ut efter skrapningen och slemhinnorna såg ut att vara i vecka 3 av menscykeln, vilket stämmer med när jag tycker mig ha haft ÄL-flytningar. Jag fick letrozol utskrivet att ta från nästa mens, och provera ifall att mensen inte kommit på två veckor från nu. Innan jag ev. tar provera skulle jag dock kolla att jag inte är gravid med dubbla test, så än finns det hopp att inga piller behövs :) Och kommer mensen snart så känns det ändå helt ok nu när jag vet att kroppen kommit igång igen och vi kan tvinga fram ÄL i nästa cykel :)

    Kom när jag var där även på att jag nu för första gången sen augusti (några månader efter att jag slutade med p-ring) har gått drygt 3 veckor utan några som helst mellanblödningar, så även det känns på något sätt hoppfullt :)


    Å va härligt att höra! Glad Skönt när man får klartecken att allt ser okej ut och att det bara är att köra på sen. Och det låter ju positivt att slippa mellanblödningarna också.


    Nästa gång tar det sig säkert!

  • Värphönan
    Clemmentina skrev 2019-02-05 19:07:01 följande:

    Hur går det för er andra? :)


    Dåligt Rynkar på näsan Tempen hade gått ner i morse och mensen kom efter lunch idag. Hade verkligen hoppats att jag hade haft min sista mens på ett tag. Får bli nya krafter inför nästa BIM. 


     

  • Värphönan
    Vasens88 skrev 2019-03-02 09:27:14 följande:

    Jag har försökt att läsa igenom allt i den här tråden, men kan ju ha missat en del. Har förstått att många av er tempar och/eller använder äl-stickor. Använder ni annat med, vitaminer, kosttillskott etc, sådant som är receptfritt? Eller har ni fått preparat utskrivna av gyn, och isåfall för vad? Är nyfiken just för jag själv inte använder något. Har inte fått tid på mottagning där de gör utredningar pga för lång kö :( så tänker om det finns något man kan prova själv tillsvidare som ev ni fått rekommenderat?


    Jag testade bisolvonmetoden och rr (rosenrot) ett par månader men det gjorde ingen skillnad hehe.. Däremot kör jag vitamin kvinna med extra folsyra varje dag. 


    Idag kom mensen, tre dagar tidigare än planerat så det känns lite trist. jag bestämde mig att jag skulle släppa testerna denna cykeln men lyckades inte helt. Började försent men fick östrogenhöjning dektekterad så jag tänkte att jag hade väldigt sen äl istället denna månaden.. tills jag insåg att strecken blev svagare och svagare så den hade nog redan varit när jag började testa. Jag testade att tempa ett tag också men det gjorde mig så stressad, plus att jag vaknar 3-4 gånger varje natt så min sömn blir aldrig så lång den ska vara för att få ett bra reslutat.


    Vi ska försöka få till en utredning privat. Vi har inte försökt ett år men jag skulle känna mig så mycket lugnare om jag visste att allt va som det skulle. 


    Oj har de så lång kö att man inte får ställa sig i den längre? =/

Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?