Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Ölandstoka skrev 2019-03-01 10:11:31 följande:

    Vad jobbigt när det blir så lång period mellan försöken! Hur känner du för ett decemberbarn? Jag har tänkt att jag inte heller vill det men nu när det har gått ett år känns det som att det inte spelar lika stor roll längre.


    Ja verkligen! Är inte så nöjd med det! Jag förstår ju att det kan vara jobbigt för barnet att vara född runt jul eller generellt sett sent på året, men jag vill försöka ändå. Så hemskt kan det väl inte vara? Får se vad sambon säger.
  • KajsaLouise
    Lunne skrev 2019-03-01 10:59:06 följande:

    Kul att höra att det inte bara är jag som vill hoppa över mars! Min man tycker jag är lite larvig angående det även om han är ok med att göra så :'D Visserligen har vi försökt ett drygt halvår, så att vänta generellt är inget jag är jättesugen på, men tänker att det är en extra månad för oss att vänta kontra att barnet ska ha sitt födelsedatum hela livet... Jag har två kompisar som jag känt sen vi var små, som fyller år 25 respektive 31 december. De har verkligen önskat att de fyllde år någon annan tid på året och till och med ifrågasatt varför deras föräldrar skaffade dem just då. Så jag skulle mest känna mig sååå elak om vi satsade på ett decemberbarn... men förstår absolut att folk som inte är lika skadade av att höra tråkiga saker från decemberbarn tycker att det är konstigt :'D Sen kan det ju bli december även om man siktar på januari och det är ju inte så mycket att göra åt då om man inte vill skippa försök under en stor del av året... men då kan jag i alla fall känna att vi inte "dömt" barnet till att vara född i december med filt. Än vet vi dock inte hur försöket för november har gått så jag hoppas på det i första hand :)


    Jag som iofs kanske inte tänker varken logiskt eller sunt när det kommer till barn tänker att även om det såklart kan vara jobbigt för barnet att fylla år i december, så finns det allt för få chanser att få ett barn. Varför inte ta alla chanser man får? Tanken att inte få ett barn stressar mig för mycket för att inte vilja försöka. Jag ber hellre om ursäkt resten av livet till ungen än att aldrig får barnet. Jag skulle gärna vilja vara född i december, i vart fall nu som vuxen - då hade jag ju precis fyllt 33 och inte 34 :D
  • KajsaLouise
    Ölandstoka skrev 2019-03-01 17:40:24 följande:

    Vi kommer att försöka men jag har tyvärr inställningen att det inte spelar någon roll om vi försöker eller inte. Kommer inte att bli något decemberbarn ändå.. Jobbar på att vara positiv!

    Hoppas att din sambo är lite flexibel :) Vad sjutton, hälsa honom att jag är född i februari och tyckte att det var supertrist att fylla då :P


    Du har samma positiva inställning som jag hör ja! ;) Det är väldigt svårt att vara positiv. Jag tänker dock också att om det någon gång skulle gå, så tro f*n att det skulle gå den gången man minst hoppas på. Vore väl lite typiskt? Jag är nog lite väl bitter...
  • KajsaLouise
    Ölandstoka skrev 2019-03-01 17:40:24 följande:

    Vi kommer att försöka men jag har tyvärr inställningen att det inte spelar någon roll om vi försöker eller inte. Kommer inte att bli något decemberbarn ändå.. Jobbar på att vara positiv!

    Hoppas att din sambo är lite flexibel :) Vad sjutton, hälsa honom att jag är född i februari och tyckte att det var supertrist att fylla då :P


    Jag glömde ju... Min sambo är också född i februari. Världens tråkigaste månad ju, hihi ;) Det är bara sjukdomar och trist väder... December är iaf mysig :) Ska försöka argumentera för min sak!
  • KajsaLouise
    Ölandstoka skrev 2019-03-01 21:27:00 följande:

    Haha känner så väl igen mig :) Jag tänker lite att är det ett riktigt dåligt datum för bf som krävs så får det vara så. Hoppas han ger med sig! :)


    Vi tar vad vi får helt enkelt ;) Jag skulle iaf bli superglad! :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-02 09:17:34 följande:

    Idag vaknade jag 5.15 och då var tempen 36,67. Jag halvsov efter det och tempade igen 6.10 och då visade tempen 36,76. Ökningen berodde kanske på att jag inte somnade om men annars stämmer ju teorin om ökning med 0,10 i timmen.

    Fast om det stämmer skulle ju min temp vara 38 grader vid 18.00 på kvällen. Undrar när tempen slutar stiga (är det när man går upp tro)? Snacka om att vara lite besatt. Ska nog sluta överanalysera det här nu.


    Åh vilken fin hög temp du har! Sån hade jag förra månaden. Nu ligger den runt 36.35 typ. Idag vaknade jag återigen kl. 4. Måste ha drömt för jag vaknade med ett ryck. Försökte först somna om men det gick inte direkt så tempade, 36.48. Mkt mer än tidigare dagar. Låg ju dock säkert några minuter vaken... Hm, ja på dig stämde ju helt klart din teori! Jag hoppas verkligen du har rätt! Men ja, nån gång där måste ju faktiskt tempen sluta öka också ;) Överanalyserar ja... Säg vad jag inte överanalyserar nu för tiden. Hehe!
  • KajsaLouise
    Vasens88 skrev 2019-03-02 09:27:14 följande:

    Jag har försökt att läsa igenom allt i den här tråden, men kan ju ha missat en del. Har förstått att många av er tempar och/eller använder äl-stickor. Använder ni annat med, vitaminer, kosttillskott etc, sådant som är receptfritt? Eller har ni fått preparat utskrivna av gyn, och isåfall för vad? Är nyfiken just för jag själv inte använder något. Har inte fått tid på mottagning där de gör utredningar pga för lång kö :( så tänker om det finns något man kan prova själv tillsvidare som ev ni fått rekommenderat?


    Hej! Jag har precis som Clemmentina fått Provera utskrivet, men i mitt fall är det för att få balans mellan östrogen- och progesteronnivåerna. Äter också D-vitamin, järntabletter (har haft rätt usla järnvärden eftersom jag blödde i princip varje dag under lång tid) och folsyra. Folsyra rekommenderas att man äter om man planerar att bli gravid och det ska man nog äta en bit in i graviditeten också. Så trist att det är lång kö för att få hjälp! :( Kämpa på!
  • KajsaLouise
    Grumpycavat skrev 2019-03-03 08:52:37 följande:

    Jag lyckades hålla mig vaken igår, och jag och sambon fick till en trevlig avslutning på dagen. :) 

    Monitorn säger fortfarande maximal idag, så det får bli en svängom ikväll också. 

    Usch vad jag egentligen hatar att "Ligga på schema" men som tur väl är så är det ju en trevlig aktivitet iallafall. 

    Sen är det bara att hålla tummarna, och vänta. 

    Någon som har bim i dagarna? 

    Alltid roligt att ha några att hålla tummarna för. 


    Härligt! :) Ja men visst är det tråkigt att ligga på schema! Sambon o jag myste till det helt spontant igår kväll, det kändes så mycket trevligare än för ca 2 veckor sedan när det mer bara skulle göras. ;) Hoppas det blev en liten bevis för er igår nu då! Eller idag för den delen!

    Jag har bim nästa vecka nån gång, tisdag/onsdag kanske. Jag har dock redan gett upp. Tempen har hoppat upp och ner och jag har vaknat och mätt på helt fel tider. Har också drömt så mycket konstigt både natten till igår och idag, tempen har nog stigit på grund av det. I natt kändes det som om jag var vaken fast jag sov. Vet inte om jag faktiskt varit vaken en stund när jag tempade. Hur som helst, de enda två dagarna den varit lite hög så anser jag den inte tillförlitlig. :/ Det ser inte positivt ut! I förrgår kväll men främst igår kom även den där känslan av att mensen är på igång. Vill du hålla tummarna får du gärna göra det men jag tror du måste hålla dem riktigt superhårt och kanske rent av slänga in en bön till högre makter också ;)
  • KajsaLouise
    Lunne skrev 2019-03-02 22:54:51 följande:

    Vad tråkigt! Finns det inte någon annan mottagning ni kan söka er till?

    Vi väntar på att se vad som händer efter att jag tagit dubbel dos Letrozol (första månaden med Letrozol, läkaren tyckte att jag skulle testa dubbel dos direkt), som fått kroppen att utveckla 2 äggblåsor (istället för 1 som läkarna vill, då man inte "ska" sikta på tvillingar). Därav har jag inte fått någon ägglosningsspruta, men vi fick till det under ev. ÄL (vet ej om jag får det utan sprutan) mot läkarens rekommendation. Så vi hoppas på att ett ägg fäster, men tar hellre två än inget :) Annars blir det enkel dos Letrozol och förhoppningsvis ägglossningsspruta till nästa försök.


    Men åh, hoppas det går vägen! Jag hade resonerat precis som ni och gjort samma val! Håller tummarna för er!
  • KajsaLouise
    Missempi skrev 2019-03-03 10:02:31 följande:

    Hej alla!

    Är på vårt 10e försök å har bim imorgon-7e. Enligt min planering den 6-7 och enligt NC den 4e, imorgon.

    Känns som mensen är på g! :/

    Jag har planerat gynbesök den 7e...så jag undrar om det är okej med mens, ser de om de skulle vara nåt fel eller behöver jag boka om? Alltså, stör mensen eller är det mest praktiskt jobbigt?

    Om jag hade tänkt på detta så hade jag bokat annat datum..haha.

    Tack för svar om nån som gått till gyn mitt upp i mens? :)


    Hej på dig!

    Då har du och jag samma känsla - jädra mens! :/

    Jag gick till gyn när jag blödde. Det var faktiskt därför jag var där, jag slutade liksom inte blöda. Det var ju inte så jättekul direkt, men läkaren verkade inte bry sig om det. Min blödning var iofs inte traditionell mens eftersom den inte tänkt upphöra, men läkaren gjorde ju vaginalt ul och så iaf. Det är nog inga problem om du känner att det går bra! :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?