Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Ölandstoka skrev 2019-02-06 08:16:07 följande:

    Klart det är onödigt länge ;)

    Vi har försökt sedan mars förra året. Har spottings idag så nästa vecka ringer vi och bokar tid för start av utredning. Skitjobbigt men så är det. Jag är ganska inställd på att ivf är vårt enda hopp så det känns bra även om det är läskigt att påbörja utredning.


    Då har ni försökt ännu mer onödigt länge! :( Förstår att det är skitjobbigt och läskigt! Men det finns så många par som blir hjälpta den vägen så det för förhoppningsvis något gott med sig! Hur lång är väntetiden på ivf? Vet du det? Ni ska gå via landstinget eller?

    Nu jädrar har iaf mensen kommit här. Det känns skönt ändå att den kom till slut. Vänta på att den ska börja, när man vet att den ska börja, är ingen höjdare!
  • KajsaLouise
    Ölandstoka skrev 2019-02-06 09:27:04 följande:

    Skönt på sätt och vis att mensen kom, det är hemskt att testa negativt och mensen inte dyker upp. Nya tag för oss båda!

    Vi har sagt att vi ska prata om det när nästa mens kommer, vilket förmodligen blir typ imorgon. Jag har gått privat och de är väldigt duktiga. Tror att jag vill göra utredningen där, misstänker att det går mycket snabbare. Sen om de kommer fram till att det är ivf som gäller får vi ta det då, om vi ska betala privat eller få en remiss. De uppfyller vårdgarantin i landstinget så det blir inga jättelånga köer oavsett.


    Yes! På't igen bara! Kul att vi ligger så nära varandra i tiden ändå.

    Brukar du få spottings dagen innan mens? Mitt hopp levde ju någonstans trots spottings även om jag försökte tänka logiskt. Men det är ju inte över förrän det är över. Jag kan inte så mycket om vilka utredningar som görs och de olika stadierna. Men får man svar ganska snabbt när utredningen väl påbörjas eller?
  • KajsaLouise
    FruW85 skrev 2019-02-06 08:33:47 följande:

    Jag vet inte hur sant det är, men det fanns iaf någon/några studier som pekade på ett samband. Kanske är det så att våra kroppar är mer eller mindre "kräsna"? Min kropp kör på oavsett hur dåligt ägg som släppts eller hur kass spermien som hann först är, medan andra väntar in ägg (och spermier) med bättre kvalité?

    Tack!


    Så kan det ju absolut vara! Så mycket som händer i kroppen som man inte vet...
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-06 11:06:25 följande:

    Skönt att mensen kom till slut. Jag var så glad när mensen kom häromveckan... jag hade aldrig trott att jag skulle vara glad övervatt få mens när vi började den här redan.


    Ja faktiskt! Fick förlängd lutealfas den här cykeln och förlängd cykel. Ska bli spännande att se vad nästa cykel bjuder på för överraskningar! Hur går det för dig? Måste börja närma sig äl nu va?
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-06 16:19:23 följande:

    Hur blir det med tempen om jag börjar med Provera? Visst höjer dem temperaturen eftersom den innehåller något hormon som liknar progesteron? Ska ju börja 14 dagar efter mens med Provera. Skulle egentligen vilja avvakta tills jag vet (genom tempningen) att jag haft ägglossning. :) Tycker det känns som om ägglossning kan vara på gång då ena äggstocken molar lite men det skulle nästan vara för bra för att vara sant om ägglossning sker redan på fredag.


    Jaa du, jag vet inte hur tempen påverkas.. Men borde ju höja tempen. Jag började ju tempa nån dag före äl och blev sjuk med feber några dagar efter äl så har ingen bra statistik. Började med proveran den 21 jan. Fick positivt äl-test den 22e jan. Den 23e jan var stickorna fortfarande starka med inte positiva. Den 24e sjönk tempen med 0.3 grader. Den 25e steg den igen. Den 26e likaså men då hade jag också sovmorgon... Jag skulle också vilja avvakta tabletterna till efter äl. Progesteron ska väl egentligen inte börja bildas förrän efter äl och om man har äl senare i cykeln kan ju lutealfasen bli kort eftersom proveran kommer framkalla mensen. Eller tänker jag fel? Nu har ju min äl åtminstone kommit på dag 2 med proveran men vad händer om äl inte kommer förrän på dag 5? Det känns inte bra...
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-06 21:01:27 följande:

    Jag tänker precis som du angående progesteron, Provera och lutealfas. Jag brukar ha cykler på mellan 35-40 dagar så det känns väldigt konstigt att börja med Provera en vecka innan ev ägglossning. Då blir ju lutealfasen bara ca 7 dagar. Jag kanske avvaktar lite och börjar några dagar senare än vad gyn sa. Det enda som händer är ju att blödningen ev kommer lite senare. Tack för din input! :)


    Ja med så lång cykel så är det väl bäst att vänta... Ringer jag till gyn och får tid ska jag fråga! Har en hel lista med frågor här hemma :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-06 22:26:56 följande:

    Bra med lista! Lätt att glömma en del annars. Du får gärna återkoppla vad de säger om Provera om du frågar det. :)


    Absolut! :)
  • KajsaLouise
    Ölandstoka skrev 2019-02-07 13:39:58 följande:

    Jag har också jättesvårt att ge upp hoppet trots spottings. Har det dock alltid 1-4 dagar innan mens, har även haft lite mensvärk så jag försöker förbereda mig på mens i helgen. När jag ska på barnkalas dessutom, känns inte optimalt!

    På den privata gyns hemsida står att en utredning ofta är klar efter två månader, det känns bra. Via landstinget har jag svårt att tro att det går lika snabbt.


    Det är väl på nått sätt tur att hoppet ändå lever! :) Hoppas den inte kommer! Och barnkalas ja... Ja det gör ju en eventuell mens ännu mer bitter.

    2 månader låter ju jättebra! Jag vill också. Föreslog det för min sambo, han skulle fundera på det och tyckte att jag skulle gå tillbaka till gyn först och det håller jag ju med om. Vi har ju inte försökt ett år men i mitt huvud finns så många dåliga tankar så jag hade nog mått bättre om jag fick svar på alla de stora frågorna.
  • KajsaLouise
    Elliee skrev 2019-02-06 23:19:42 följande:

    Hej tjejer!

    Hoppar in här jag också. Känner igen mig i så mycket av det ni skrivit. Jag är 34, sambon 32 och vi har försökt sedan oktober förra året. Vi planerade att börja redan förra våren men fick ta en ofrivillig paus maa att jag var tvungen att operera bort en cysta vid ena äggstocken. Läkarn sa efter operationen att cystan kan ha pajat min ena äggstock så ev har jag bara en som fungerar. Jag tempar varje morgon och kör med ÄL-tester. Hittills har det dock inte tagit sig. Har aldrig varit gravid tidigare. Är nu på ÄL+10 BIM-4 och inbillar mig en massa symptom :) Tog ett test i eftermiddags som var tokblankt. Har försökt ställa in mig på att det inte gick den här månaden heller men vet att jag kommer bli lika ledsen ändå. Tänk om man vetat detta alla år man trott man skulle bli gravid bara av att titta på en kille :)


    Hej på dig! Då har ni försökt ungefär lika länge som jag och min sambo. Oj, det lät ju inte bra med operation och en eventuell skada på ena äggstocken. Men det ska såklart gå ändå! Håller tummarna! Spännande med en massa symtom :) Det är svårt att ställa in sig på mens oavsett hur lite man tror att det tagit sig. Hur känns det nu då? Testat fler ggr?
  • KajsaLouise
    Elliee skrev 2019-02-07 21:28:30 följande:

    Tack! Läkaren sa att den andra äggstocken såg bra ut så håller tummarna att det är en överpresterande jäkel ;) Ja alltså ibland känns det som man blivit knäpp - har aldrig känt efter såhär, minsta lilla grej i kroppen överanalyseras! Har någon slags molvärk som kommer och går, har haft så sedan typ ÄL+4. Känns litegrann som det drar eller stramar. Har gett mig själv förbud att testa innan BIM som är imorgon :) En annan app jag haft sedan tidigare säger dock att BIM är söndag så om mensen inte kommit innan så tänkte jag testa på lördag.

    Vart i cykeln är du nu?


    Haha, bra inställning! :) Jag överanalyserar allt också. Förra cykeln kände jag ingenting förutom kring äl. Cykeln innan dess hade jag molvärk som kom och gick. Inget var positivt. Det är så dumt att alla symtom är desamma oavsett gravid eller inte. Jag har dock aldrig ont i brösten. Hade jag fått det så hade jag fått upp hoppet ;) Det är nog väldigt sunt att ha testförbud innan bim. Jag brukar inte heller testa men gjorde det förra gången. Blir spännande nu för dig då - lycka till! Du får uppdatera oss här, om du vill såklart :)

    Jag är precis i början. Dag 2... Mensen har precis kommit igång och nu väntar antagligen 2-3 överjävliga dagar över helgen följt av några lugnare. Till äl är det nog över 2 veckor. Så segt! :p
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?