Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Clemmentina skrev 2019-02-25 08:17:06 följande:

    Jag ser din kurva. Håller med om att det finns likheter. Ja det är verkligen en hel vetenskap! Jag började tempa för att de skulle bli lättare...det har det inte blivit direkt! Håller tummarna för att din temp går upp imorgon.

    Min höga temp idag kan bero på att jag vaknade till någon timme innan klockan ringde. Får se vad den är på imorgon!

    Kroppen känns ungefär samma idag. Molvärk som kommer och går lite...flyttar sig och ömma bröstvårtor. Vågar inte tro då mycket om symptomen och om det är positivt eller inte. Kroppen (eller knoppen) har lurat mig förr!


    Frågan är om det är bättre att tempa i rumpan? Inte så kul kanske att göra det varje dag, men verkar ju som att det är mer tillförlitligt? Jag började tempa för att lugna mig själv, för att bekräfta äl efter positiva test. Det misslyckades ju rätt rejält också! Är mer stressad än vanligt och har till och med fått sambon att googla upp fertilitetsutredningar...

    Okej, ja... Jag har fått nya symtom ibland och haft avsaknad av symtom. Inget har varit positivt. Det ger sig till slut! Håller tummarna iaf för att det är nått bra!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-25 08:52:52 följande:

    Ett alternativ är att ta den vaginalt. Tror både det och rumpan är mer tillförlitligt men håller med om att det känns sådär.

    Stress är verkligen inte kul. Jag har varit det till och från en längre tid och känner att det påverkar mig och min cykel negativt. :/ Vi har också börjat kolla upp fertilitetsutredningar och kommer nog göra en privat i vår.


    Jo visst, det går ju det med.

    Usch! :( Tror du en utredning hade hjälpt dig hantera stressen? Vi har ju inte försökt ett år utan ca 6 månader, men jag börjar känna att det är ohållbart att vänta ytterligare sex månader. Jag betalar gärna för att få besked! Jag vet att jag har några extra kilo som jag borde gå ner, men annars lever jag väl som man bör. Vill bara veta om det går eller inte! :/
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-25 19:03:21 följande:

    Nej det tror jag nog inte att det gör men vi har försökt i ett år nu. Jag betalar också gärna för att få veta mer. Gyn som skrev ut Provera till mig sa dessutom att de inte går vidare och stimulerar ägglossning (vilket borde vara nästa steg) utan att göra en utredning.

    Samma här, ca 5-10 kg extra som jag verkligen borde försöka gå ner. Så himla svårt bara...


    Skulle ändå kännas bra att få hjälp liksom eller kolla läget! Okej, det är så alltså. Då känns ju utredningen som ett naturligt nästa steg.

    Exakt! Ja men de är ju dem svåraste kilona! Sitter som berget ;)
  • KajsaLouise
    jojjea skrev 2019-02-26 07:37:52 följande:

    Bim-1 för mig idag. Fick spottings igår och förstod att mensen var på väg. Tempen gick upp igen idag så jag tog ett test för säkerhets skull men det var negativt. Så det blev inget denna gång heller. Har inte direkt känts så heller så det kom väl inte som nån överraskning men trist ändå.


    Jättetrist! Att det ska vara så svårt...
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-26 19:09:24 följande:

    Visst gör de! Ska testa och verkligen skärpa till mig här framöver (utesluta vitt mjöl, socker och mjölkprodukter) och se vilken effekt det har.

    Idag fick jag en liten klarröd blödning (kom lite på pappret när jag torkade mig. Inte alls som när jag hade mellanblödningar i höstas (då var det mer rosablandade flytningar). Tänk om det var en nidblödning!? :) Tar kanske ett test i helgen...


    Jag ska också försöka! Äter mindre kolhydrater, men ffa måste jag komma igång med träningen igen. Det ger mig bäst resultat. Heja på!

    Men åh, tänk om! :) Spännande! Du får uppdatera mig sen i helgen! :) Hur många dagar efter äl är det nu? Och när tror du att du har bim? FF satte ut min äl imorse till den 21 feb, men jag är skeptisk. Visst passar datumet alldeles perfekt med äl-test men tempen hoppar ju uppochner. Så frustrerande att inte veta!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-26 20:29:05 följande:

    Samma här! Måste också komma igång med träningen. :) Mår ju så mycket bättre när jag tränar lagom.

    Ska absolut uppdatera framöver. FF satte ut ägglossning till den 15 feb men jag är skeptisk. Om det var en vecka senare...dvs. 22 feb är det förmodligen för tidigt att testa på söndag. Så bim antingen 2 eller 9 mars. Men om det var en nidblödning borde det kunna visa något till helgen. :) När tänker du att du har bim?


    Träning gör gott för både kropp och knopp!

    Låter bra! :) Ok. Jag hoppas stenhårt på att det var en nidblödning! Så testa du! Testet borde ju visa något om det var en nidblödning. Och var det inte det, så finns det ju ändå hopp! :) FF säger att min bim är 6 mars, men jag tänker att bim kan vara allt mellan 4-7 mars. Får helt enkelt se.
  • KajsaLouise
    Citronsnickers skrev 2019-03-01 07:14:42 följande:

    Plussade i tisdags <3<3 just nu går jag och sambon bara runt och har svårt för att tro det haha. Har redan bokat tid hos mvc och ska dit om två veckor, är redan i vecka 7 då, helt sjukt!


    Stort grattis! Så kul! :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-26 20:29:05 följande:

    Samma här! Måste också komma igång med träningen. :) Mår ju så mycket bättre när jag tränar lagom.

    Ska absolut uppdatera framöver. FF satte ut ägglossning till den 15 feb men jag är skeptisk. Om det var en vecka senare...dvs. 22 feb är det förmodligen för tidigt att testa på söndag. Så bim antingen 2 eller 9 mars. Men om det var en nidblödning borde det kunna visa något till helgen. :) När tänker du att du har bim?


    Jag är jättenyfiken, hur går det för dig? Det känns som en vecka sen jag hörde från dig men såg nu att det bara är 2 dagar...

    Jag har iaf gett upp hoppet helt. Min gissning är att det är Proveran som håller tempen nått så när hög den här månaden. Den är betydligt lägre än förra månaden. Jag hade dessutom andra symtom vid äl (ömma bröstvårtor istället för all värk jag haft tidigare. De ömma bröstvårtorna är idag ett minne blott). Så jag ger upp. Lika bra känner jag! Min sambo har tidigare sagt att han inte vill ha ett jul-barn så jag antar att vi hoppar över mars. Sen kommer inte april heller bli av, påsken kommer emellan och den ska inte firas ihop. Det kommer bli en låååååång vår känner jag.
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-01 07:54:04 följande:

    Hur går det för dig? Hur ser din tempkurva ut? När äter du sista Provera-tabletten i den här omgången? :)

    Jag äter sista tabletten på söndag. Lite pessimistisk just nu och tror inte jag hade ägglossning den här månaden då FF nu sätter ut ägglossning till samma dag som jag började med Proveran. Tänker att jag nog väntar några dagar efter sista tabletten innan jag testar för att se vad som händer med tempen när jag slutar samt om mensen hinner komma.


    Oj då, vi skrev om varandra. Det går som sagt inget bra, kurvan går sakta ner. Jag vaknar alldeles för tidigt dock, kl 4.10 idag men har ju ändå lyckats få 4h sömn. Om jag bortser från dem tiderna så håller FF fast vid äl den 21e, men det är på håret. Om jag inte bortser från tiderna (eller rättare sagt i vart fall nån av de tidiga tiderna med låg temp så säger FF att äl inte varit än). Tempen är inte hög. Sista tabletten är imorgon.

    Ok, tråkigt att höra! Jag hoppas ändå för din skull! Tror du att Proveran möjligtvis påverkat din temp då kanske? Inga fler blödningar? Så sjukt segt allt det här!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-01 08:34:29 följande:

    Haha, två själar en tanke. Åh trist att du också har en dålig känsla. Men tempen är som lägst vid 4-5 så lägg på 0,05 grader (tror det blir rätt) per halvtimme för att få korrekt temp. Svårt det där med jul men jag tror vi kommer köra på i mars också. Vi har ju försökt så länge nu så vill inte missa en chans.

    Tänker att Proveran kan ha påverkat tempen...oklart dock. Förra månaden gick inte tempen upp på samma sätt utan långsammare. Har haft ont i bröstvårtorna den senaste veckan men tycker det börjar avta och mindre molvärk nu också. Inga fler blödningar! Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer framöver...


    Precis ;) Jag vet ju det, du skrev det en annan gång. Jag läste lite på NC imorse. Enligt NC är det okej att tempa +- 2h från vanlig tid så länge man sovit 4h. I deras exempel är normaltiden kl 6 och då skulle kl 4 vara okej. Om tempen är så mkt lägre då, borde inte NC säga det? Eller de kanske har nån teknisk lösning för det... Jag vågade iaf inte lägg till tid. :/

    Jag förstår ju grejen med jul, men jag vill nog också försöka. Särskilt när det inte blir april heller.

    Okej, ja då kanske Proveran påverkat dig. Svårt att veta om man inte har ett säkert referensvärde heller. Det är ju positivt med att blödningarna hållit sig borta ändå! :) Ja, det är bara att vänta och se...
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?