Inlägg från: Anonym (bbb) |Visa alla inlägg
  • Anonym (bbb)

    Vill adoptera bort mitt barn direkt på bb

    Vad du kan göra om du känner likadant efter födseln är att lämna barnet på bb och därefter själv kontakta sociala myndigheter och meddela att du önskar adoptera bort det. BB kommer inte att ta tag i det eftersom du utgår från att du drabbats av depression eller psykos och kommer att ångra dig. Barnet kommer då att fosterhemsplaceras. Kanske hos en tillfällig familj, kanske hos en familj som står i adoptionskö, om denna och socialkontoret vågar riskera att du ångrar dig efter att de anknutit till barnet (adoption kan inte påbörjas förrän barnet är ett halvår gammalt just för att mamman inte ska kunna ta ett förhastat beslut i affekt och sedan kommer ett par månaders handläggning när hon också kan ångra sig innan adoptionen gått igenom). Är du gift eller barnets pappa hunnit få gemensam vårdnad måste ni båda lämna tillstånd till adoptionen (måste vara mycket ovanligt att båda föräldrarna är inblandade, i enda fallet jag själv känner till blev mamman gravid med okänt ons och visste inte om graviditeten förrän förlossning).

  • Anonym (bbb)

    Du kan meddela sociala myndigheter även före förlossning och be dem förbereda för adoptiv-/fosterfamilj men det är risk att de inte riktigt tror på dig då så många ändå ändrar sig.

  • Anonym (bbb)
    Anonym (öh) skrev 2019-01-09 09:24:22 följande:
    men hur kan du uppmuntra ts till detta? hon är inne i en graviditetsutlöst depression just nu och tänker på ett sätt som hon aldrig skulle tänka utan depressionen.
    Du läser in något jag inte skrivit eller avsett. TS har gott om tid både innan och efter förlossning att få hjälp att lösa sina känslor runt detta och det har hon redan fått råd runt. Jag svarar på hur sådant praktiskt går till, att svara på det är inte att uppmuntra till det.

    Jag har stött på detta en gång i verkliga livet som sagt, för ett antal år sedan. I det fallet en mamma utan någon psykisk problematik även om hon inte var jätteglad över situationen. Hon åkte hem från bb utan barnet och trodde att allt skulle gå automatiskt. Barnet låg kvar där en månad(!) utan anknytningsperson visade det sig, för att det inte togs på allvar och inget skedde förrän hon själv drog i det. Sådant är inte heller bra.

Svar på tråden Vill adoptera bort mitt barn direkt på bb