• fornminne

    Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem

    I alla tider har män blivit läkare, ingenjörer, jurister mm mm. Dvs högutbildade män! Den antiplugg-kultur som påstås finnas, gäller främst arbetarklassen. Många typiska mansyrken där, har flyttat till låglöneländer. Detta leder till ett ökat utanförskap. Stor import av lågutbildade - till stor del manliga - flyktingar, förvärrar problemet. Vi får fler män som ratas både på arbetsmarknaden och på partnermarknaden, men denna grupp har alltid funnits. Men det klart att den växer, när arbetsmarknaden och samhället ser ut som det gör. Och nej, jag är absolut inte skadeglad, tvärtom, eftersom denna utveckling leder till ett otryggare samhälle för alla, både kvinnor och män. Fler män i utanförskap = mer kriminalitet, extremism mm. Men det är inte ett generellt mansproblem.

  • fornminne

    Sen stöttar jag sjävklart män i min omgivning, men de har inte det problemet. De flesta är högutbildade och har bra jobb. De som inte har högre utbildning har i alla fall jobb. En är sjukskriven, men det har andra orsaker. Som sagt, detta är inte ett generellt mansproblem. Det är främst killar som misslyckas i skolan, eller aldrig kommer in i samhället öht, som hamnar i utanförskap.

  • fornminne
    K Kalle skrev 2019-01-18 13:40:15 följande:
    Med tillägget att svenska kvinnor till största del föredrar svenska män.

    De flesta föredrar en partner från sin egen kultur eller liknande kultur. Eftersom mansöverskottet är som störst bland invandrarmän, är det också ett större problem där. Men även en del svenska män i glesbygd "blir över".
Svar på tråden Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem